Lollex Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Witam. Korba hussefelt na isis z suportem rpm. Problem jest taki ze mam luz po obu stronach, w zakresie 2-4mm. Śruby dokrecone na max, wymiana suportu tez nie pomogła, wiec przyczyna określona. Co prawda bardzo mi to nie przyszkadza, ale troche irytuje. Kiedys gdy zrobil mi sie taki luz w serwisie jakos mi to sklejono. Jest szansa zeby to naprawić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qamal Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Korbęci klejono ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lollex Napisano 28 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2010 napisalem, ze jakoś. Gdybym wiedział co i jak nie zakładał bym tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Nie naprawisz tego , możesz dodać trochę puszki od piwka tam na gniazdo ISIS bo ono właśnie się wyrobiło , pomoże to chwilowo , na dłuższą metę kup korbę w systemie HTII i pochodnych jego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qamal Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 A jesli przy wymianie korby nadal jest taki sam luz 1-2mm ale suport ten sam (korba na kwadrat) to jaki moze byc tego powod bo kolega ma taki problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bender999 Napisano 29 Września 2010 Udostępnij Napisano 29 Września 2010 A jesli przy wymianie korby nadal jest taki sam luz 1-2mm ale suport ten sam (korba na kwadrat) to jaki moze byc tego powod bo kolega ma taki problem czyli poza korbą wyrobiony również suport - można to ratować blaszkami powycinanymi z puszki piwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lollex Napisano 29 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2010 A jesli przy wymianie korby nadal jest taki sam luz 1-2mm ale suport ten sam (korba na kwadrat) to jaki moze byc tego powod bo kolega ma taki problem Drogi kolego, wymieniany był suport, nie korby. Czytaj uważniej. można to ratować blaszkami powycinanymi z puszki piwa powiedz coś wiecej jak taki patent wykonać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Mamy tu dwa przypadki, które należałoby rozdzielić. Lollex ma nowy suport i korba nadal się rusza - wyrobione gniazdo w korbie. Można to wkręcić na wszelkiej maści puszki od piwa itp., ale to i tak będzie rozwiązanie tymczasowe. Qamala kolega ma odwrotny problem - wymienił korbę, ale na starym suporcie nadal ma luz. Najprościej wymienić suport na nowy. Mam nadzieję, że teraz będzie Wam się łatwiej nawzajem zrozumieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qamal Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Lollex epic fail Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lollex Napisano 1 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Wybacz nie zrozumialem cie No wiem ze rozwiazanie tymczasowe, chcialbym, zeby korba poslużyła jeszcze do konca tego roku. Widze ze jest jakis patent, tylko nie wiem jak to wykonać Można to wkręcić na wszelkiej maści puszki od piwa moglbys dalej to rozwinać? Może nie jestem ciemnym mużynem ale no nie rozumiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seker1995 Napisano 1 Października 2010 Udostępnij Napisano 1 Października 2010 No chyba jesteś ciemnym murzynem (sory za określenie), ale nawet ja to zrozumiałem Bierzesz wycinasz blaszkę, żeby okalała dookoła ośkę w miejscu stykania z korbą i składasz korbę tak, żeby blaszka była w miejscu, gdzie jest luz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 1 Października 2010 Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Ktoś coś o takiej metodzie wspominał niedawno w którymś temacie w tym dziale. I nie było to opisane dokładniej niż napisał seker1995. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lollex Napisano 1 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Dzieki serek ale chodzilo mi o to ze przeciez ja trzeba pogiać bo to isis. I wlasnie tego nie rozumialem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.