Skocz do zawartości

[single speed] Pomoc w doborze komponentów

Motyl666

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!

Zakupiłem ostatnio ramę KogaMiyata w celu złożenia singla. Zamierzam go składać przez zimę, ramę oddaje do piaskowania i malowania na dniach. Mam pare pytań propo komponentów, mianowicie:

- jaka wybrac korbę, zamierzam kupić http://fixie.pl/index/produkt/122.html Czy to dobry wybór?

- jaki mostek, może macie jakieś propozycje, linki do allegro?

- rama ma rozmiar 58, jakie koła do niej wybrać?Jakiej wielkości obręcze?

-przed oddaniem ramy do piaskowania zamierzam zeszlifować wszystkie uchwyty, te na bidon i pompke, zastanawiaja mnie jednak dwa uchwyty umiejscowione na rurze dolnej około 10 cm od rury w którą wchodzi widelec. Te uchwyty posiadają 2 śruby na imbus, do czego one służą?

Będę PRZEPOTĘŻNIE wdzięczny za pomoc!

Pozdrawiam!!;)

wystarczy zwykła korba na kwadrat od górala nawet.

mostek pewnie faja na cal.

rozmiar ramy nie ma nic wspólnego z rozmiarem kół.

uchwyty o których mówisz są do mocowania manetek (lub przelotek jeśli masz klamkomanetki)

nic nie szlifuj, może będziesz chciał wrócić do szosy.szkoda ramy.

wiec wielkosć kół zależy od tego jaka jest rama tzn od długosci tylnych i przednich widełek , ale skoro masz rame szosową to montowane tam były koła w starych modelach27' i w nowszych 28' ale wiedłki są uniwersalne więc na pewno koła 28' ci wejdą jezeli to rama szosowa bynajmniej mi tak się wydaję

• 5 tygodni później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...