Sathgart Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Witam. Jak sprać brud z lycry? Tam gdzie kiedyś był biały kolot, teraz jest lekko szary od syfu z ulicy ( Proszkiem nie da się doprać... Macie jakieś sposoby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Spróbuj szarego mydła. Mydło w dłoń i "pucujesz-szorujesz" brudne miejsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moznaitakk Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 najlepiej szczoteczka [nie zartuje] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sathgart Napisano 1 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Niestety, sh*t z tego wyszedł. Nie schodzi :] Chyba nie ma sensu kupowanie ubrań z białymi elementami A tak w ogóle wolicie odzież na wzór zawodowych grup, czy zwykłą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarbla Napisano 1 Października 2010 Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Niestety, sh*t z tego wyszedł. Nie schodzi :] Chyba nie ma sensu kupowanie ubrań z białymi elementami Na mojej bluzie z białymi elementami są plamy z maratonów z zeszłego roku. Po kilkudziesięciu praniach (w temp. 30*C) nie zeszły do dzisiaj. Ale wyblakły z brązowych do jasnorudych a nawet do koloru piaskowego. (bluza CSC) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 2 Października 2010 Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Słabo się musicie starać, ja na moich ciuchach (na tych białych) miałem plamy z błota i jeszcze gorsze bo po smarze z łańcucha, i póki co wszystko udawało się mi sprać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BUBUs Napisano 2 Października 2010 Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Zwykłe mydło i wszystko się spierze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sathgart Napisano 2 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Może zależy to od jakości tkaniny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 2 Października 2010 Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Może zależy to od jakości tkaniny? ja na moich teamowych ciuchach mam jeszcze slady mazovi w lublinie ale widze ze wszyscy co tam byli z teamu nie zdołali doprać tego lessu;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 2 Października 2010 Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Może się powtórzę, ale wciąż twierdzę, że brak Wam wytrwałości i cierpliwości Drobna rada: poproście mamę, babcie, żonę, dziewczynę o radę jak te plamy sprać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 2 Października 2010 Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Proponuję tanio i efektywnie czyli pasta BHP ewentualnie ACE jeśli to nie pomoże. Dorośli ludzi a prać nie potrafią... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sathgart Napisano 2 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Ja potrafię. Wrzucam ubrania do pralki, wciskam START, czekam, czekam, czekam, wyciągam, wieszam, czekam, czekam, czekam, ubieram się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 2 Października 2010 Udostępnij Napisano 2 Października 2010 To masz łatwiej. Ja jeszcze muszę posortować na kolory, wlać płyn do prania i płukania. Na koniec wybrać program/temperaturę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sathgart Napisano 2 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2010 To robi akurat ONA Mi się nie chce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarbla Napisano 2 Października 2010 Udostępnij Napisano 2 Października 2010 ja na moich teamowych ciuchach mam jeszcze slady mazovi w lublinie ale widze ze wszyscy co tam byli z teamu nie zdołali doprać tego lessu;/ Ha ha, też byłem na tym maratonie i to po nim mam pamiątkę na bluzie. Testowałem kilka proszków, mydło szare, mydło zwykłe, pranie ręczne, pralka.... Błoto i torf z innych maratonów po praniu nie pozostawiało po sobie śladu a ten less jest jakiś problematyczny (może weszło w reakcję chemiczną z tkaniną* ). Teraz jest tak, ze z daleka nie widać plamek ale z bliska już tak<_< *żarcik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlyjogurt Napisano 2 Października 2010 Udostępnij Napisano 2 Października 2010 O kurcze, nie wiedziałem, że moje regionalne błotko tak daje się we znaki Ja co prawda na mazovii jechałem w czarnej bluzie, ale moja biała koszulka pozostaje biała, nawet po błotnych zabawach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 4 Października 2010 Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Do pralki na 30 stopni i po sprawie, nic się złego nie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 4 Października 2010 Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Do pralki na 30 stopni i po sprawie, nic się złego nie dzieje. Poza temperaturą, znaczenie mają jeszcze obroty Za duże porozciągają ciuchy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sathgart Napisano 4 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2010 a za małe je skurczą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 4 Października 2010 Udostępnij Napisano 4 Października 2010 No bez przesady, zawsze można włączyć redukcję wirowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroriderPL Napisano 5 Października 2010 Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Ja się szykuję do środków piorących Grangersa zwłaszcza do membran. Wiem, że lekko nie w temacie ale jeżeli specyfiki piorące mają tak samo dobre jak impregnaty to powinno byc rewelacyjnie. Lycre, Quick-dry piorę ręcznie w letniej wodzie z odrobiną dobrego płynu do prania (żel zamiast proszku) Po dziesiątkach prań nic złego się nie dzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.