Skocz do zawartości

[odzież] prać, jak i czym? :)

Sathgart

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety, sh*t z tego wyszedł. Nie schodzi :] Chyba nie ma sensu kupowanie ubrań z białymi elementami

Na mojej bluzie z białymi elementami są plamy z maratonów z zeszłego roku. Po kilkudziesięciu praniach (w temp. 30*C) nie zeszły do dzisiaj. Ale wyblakły z brązowych do jasnorudych a nawet do koloru piaskowego. :) (bluza CSC)

ja na moich teamowych ciuchach mam jeszcze slady mazovi w lublinie ale widze ze wszyscy co tam byli z teamu nie zdołali doprać tego lessu;/

Ha ha, też byłem na tym maratonie i to po nim mam pamiątkę na bluzie. Testowałem kilka proszków, mydło szare, mydło zwykłe, pranie ręczne, pralka.... Błoto i torf z innych maratonów po praniu nie pozostawiało po sobie śladu a ten less jest jakiś problematyczny (może weszło w reakcję chemiczną z tkaniną* :) ). Teraz jest tak, ze z daleka nie widać plamek ale z bliska już tak<_<

*żarcik

Ja się szykuję do środków piorących Grangersa zwłaszcza do membran. Wiem, że lekko nie w temacie ale jeżeli specyfiki piorące mają tak samo dobre jak impregnaty to powinno byc rewelacyjnie. Lycre, Quick-dry piorę ręcznie w letniej wodzie z odrobiną dobrego płynu do prania (żel zamiast proszku) Po dziesiątkach prań nic złego się nie dzieje ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...