Skocz do zawartości

[rama] GT avalanche 1.0

4ngus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam okazję zmienić sobie ramę z kellys quartz 19.5 na GT avalanche 1.0 w rozmiarze M. Teraz do Was pytanie czy geometria GT odpowiada 100% XC i czy nie będzie za mała? Mój wzrost to 180cm. Rower ma służyć do maratonów. Tu podaje link z geo do GT GT GEO

Zależy mi na szybkiej odpowiedzi, dziekuje!

4ngus

Napisano

Nie, używanie gogla nie boli, wystarczy troszkę chęci i wytrwałości w dążeniu do celu.

Znalazłem. Waga to 1900g, tylko pytanie czy podana jest prawdziwa i czy może mieliście do czynienia z innymi wskazaniami?

Napisano

Nie wiem, ile masz kasy do wydania... Ale jak na maratony, to możesz sobie znaleźć o wiele lżejszą, a dobrą ramę w kwocie do 900zł.

Waga, którą podałeś zapewne jest dla rozmiaru w okolicach 20", może to i duży rozmiar, ale waga i tak bardzo spora jest. Pomyśl nad czymś pokroju np. No Saint Angel, Author Egoist...

Napisano

Ramy GT sa bardzo wytrzymale co niestety gorzej wplywa na ich wage. Co do rozmiaru 18 to hmm albo bedzie na styk albo troszke za maly, zalezy od pozycji preferowanej ale mysle da rade, wazne tez jaki styl jazdy preferowany czy agresywny lesny czy krecenie asfaltowek dluzszych. Sprzet tym bardziej dobry ze za darmo a rama bardzo fajna i porzadna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...