KubaRozpruwacz Napisano 12 Października 2010 Napisano 12 Października 2010 Torowcy rzadko kiedy zakladaja kontre.
fpierowski Napisano 12 Października 2010 Napisano 12 Października 2010 @fpierowski - To jest jakaś opcja, pieniądze i tak będą dopiero początkiem listopada, więc spodziewam się jeździć dopiero na wiosnę. Jeśli chodzi o najlepszy wybór, to masz na myśli wytrzymałość? Są naprawdę świetnie zrobione. Od ponad półtora roku mam komplet piast Gromady (z tego co wiem, piasty dla Niego robił właśnie Mack - niczym się chyba nie różnią, tylko mają inną linię łańcucha - 45 zamiast 42). Nie widać i nie czuć żadnych śladów zużycia (poza kontrami oczywiście). No i mają tę zaletę, że mają dwie wkręcane półosie na imbus, a nie standardową oś z nakrętkami (przynajmniej według mnie to zaleta;)). Wcześniej miałem dwie inne piasty tylne od Gromady i też nie było z nimi żadnych problemów. Jeśli jesteś z Warszawy, to możemy się jakoś ustawić, żebyś sprawdził na żywo te piasty Gromady, jutro też idę na pocztę odebrać piasty od Macka. Mam maila od Macka z przykładowymi piastami, całą dokumentacją techniczną i cennikiem. Napisz mi adres mailowy, to Ci prześlę.
jondor Napisano 12 Października 2010 Autor Napisano 12 Października 2010 Trochę szkoda kasiory, bo jednak 200 zł a 500 zł to jest różnica. Niemniej jednak coś mi mówi, że chyba skuszę się na macki. O tym, że Pan Gromada ma macki ze swoim napisem czytałem już gdzieś jakiś rok temu. Możliwe, że na tym forum. Za miesiąc wypłata, więc pewnie zmienię zdanie jeszcze z 5 razy, jedno co mnie zastanawia, czy to nie będzie mezalians (piasty za 460 zł + rama za 220 zł).
itr Napisano 12 Października 2010 Napisano 12 Października 2010 To może ktoś z użytkowników :-) napisze czemu te piasty są godne polecenia?
Varg Napisano 12 Października 2010 Napisano 12 Października 2010 bo tak naprawde to moznak upic miche wygonić łozyska i zakupic hybrydowe SKFY (bieznia nierdzewka kulki ceramiczne) cos kolo 30-40 zeta za sztuke . i mamy swietna piaste broń Boże tej zebatki miche nakladanej ! bo to syf i klekocze ale tak naprawde te 260 zeta za podstawowa piaste od macka to mało spojzcie na ceny phil wooda
eternit Napisano 19 Listopada 2010 Napisano 19 Listopada 2010 Te zębatki są takie tragiczne, czy piasty? Jak ożenię piastę Miche z zębatką np. od BLB to też będzie klekotać?
naimwwa Napisano 19 Listopada 2010 Napisano 19 Listopada 2010 Jeśli jest taki sam gwint jak w miche (szerokość itp) to nie. Moim zdaniem najlepiej używać do miche miche, do novateca / joytecha - tychże samych, itp.
eternit Napisano 19 Listopada 2010 Napisano 19 Listopada 2010 Zgoda. Tylko że nie mogę znaleźć zębatki od Miche z gwintem, każdą zakłada się przez ten adapter, który ponoć dzwoni.
Varg Napisano 19 Listopada 2010 Napisano 19 Listopada 2010 kazda pasuje , tylko gwint na kontre jest włoski
eternit Napisano 19 Listopada 2010 Napisano 19 Listopada 2010 Ale kontra jest w zestawie z piastą? Tak? Więc mogę śmiało kupować, dzięki.
painmaker Napisano 26 Listopada 2010 Napisano 26 Listopada 2010 ale z tego co wiem nakręcany sprocket miche jest wyższy od klasycznego więc zwykłej zębatki może ci kontra nie dociągnąć bo będzie za głęboko siedziała
newman88 Napisano 26 Listopada 2010 Napisano 26 Listopada 2010 ale z tego co wiem nakręcany sprocket miche jest wyższy od klasycznego więc zwykłej zębatki może ci kontra nie dociągnąć bo będzie za głęboko siedziała ..było chyba w "rady porady" o podkładkach w takim przypadku. Nie wiem, nie testowałem. "Męczę" teraz piaste Miche z tak krytykowanym adapterem ;-)
Konik Napisano 26 Listopada 2010 Napisano 26 Listopada 2010 Ja po okresie próbnym jestem zadowolony z nowych kółek, zaebiście się jeździ, szytki to jest to. Taśma dała radę, Miche jest ok.
painmaker Napisano 5 Grudnia 2010 Napisano 5 Grudnia 2010 ale z tym słoneczkiem do tyłu to was chłopcy trochę poniosło, co? nawet w kolarce od strony kasety daje się 1 krzyż w teorii może i super się sprawuje słońce z tyłu w praktyce super sposób na zajechanie koła ja zawsze już będę zwolennikiem 3 krzyży do tyłu a jak komuś jest za ciężko to niech sobie złoży rower z papieru łatwiej go przestawiać z kąta w kąt
Papista Napisano 5 Grudnia 2010 Napisano 5 Grudnia 2010 potrafisz odczuć różnicę między 3x a 4x z tyłu? pytam, bo różne opinie chodzą po mieście, a na ten przykład widziałem kilka ciężkich holendrów plecionych na 4.
painmaker Napisano 12 Grudnia 2010 Napisano 12 Grudnia 2010 odczuć różnicę? człowieniu nie czuję różnicy pomiędzy 3 krzyżami a słoneczkiem z przodu i pomiędzy szytką a oponą przynajmniej podczas jazdy ostre koło to nie tdf żeby liczyć gramy rower ma być niezawodny, wytrzymały i nie przekombinowany dlatego plecie się 3 krzyże, wkłada oponę w oponę do tyłu, wkłada suport na kwadrat w pakiecie i piastę z kontrnakrętką
Papista Napisano 15 Grudnia 2010 Napisano 15 Grudnia 2010 nie czuję różnicy pomiędzy 3 krzyżami a słoneczkiem z przodu a ja czuję, znaczy poczułem jak założyłem sobie słoneczko po jakichś 10 latach jazdy na iluś tam krzyżach z przodu. Centralnie, 28 czerwca nigdy wcześniej nie była tak wyboista jak wtedy:)
elziomallo Napisano 4 Stycznia 2011 Napisano 4 Stycznia 2011 Przyszły obręcze. W sumie to zostałem do połowy wydymany, bo tylko jedna jest ssc, druga GP4. Nie wiem czy sobie przodu na szytkę nie złożyć. Ma ktś jakąś fajną piastę przednią pod 32h? Record, duracz albo coś innego z najwyższej półki, gorsze wstyd mi do niej dawać ;] Wiecie może co to za nalepka po prawej? http://img10.allegroimg.pl/photos/oryginal/13/44/30/48/1344304883
atrxevu Napisano 17 Lutego 2011 Napisano 17 Lutego 2011 Podepnę się pod temat: czy kółka zbudowane na zestawie: remerx taurus + sapim/dt + piasty tiagry szosowe będą okej pod 80kg do jazdy na SS po mieście?
pika Napisano 18 Lutego 2011 Napisano 18 Lutego 2011 A ja mam pytanie o sztywność kół bo już zgłupiałem. Czytałem kilka tematów i każdy co innego mówi. Mianowicie chodzi o to, na czym lepiej zbudować tylne koło: piasta i obręcz na otwory czy 36 (założenie: obręcze roadrunner, piasta novatec). Jedni piszą, że na 36 otworów koło będzie sztywniejsze bo na szprychy idzie mniejsza siła, a inni mówią, że będzie słabsze bo obręcz ma więcej otworów przed co jest mniej sztywna. To jak to jest?
elziomallo Napisano 18 Lutego 2011 Napisano 18 Lutego 2011 Mam roadrunnera z novateciem na 32 dziury i nie narzekam, wydaje mi się że ważniejsze od tych 4 dodatkowych szprych jest porządne kół zaplecenie na niecieniowanych szprychach. 36 dziur to się raczej na niskie profile daje.
Varg Napisano 18 Lutego 2011 Napisano 18 Lutego 2011 co mają do tego cieniowane szprychy ?<> cchesz sztywno to 4x i wiąż krzyże , innej opcji nie ma.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.