kusak Napisano 27 Września 2010 Napisano 27 Września 2010 Witajcie szukam opony na tył, będzie ona używana tylko w terenie (+ dojazdy ok 7 km w jedną stronę). Styl jazdy - generalnie enduro, ale więcej tu zjazdu niż podjazdu. Zależy mi na dobrej przyczepności na liściach, luźnej ściółce, ogólnie tego, co można znaleźć w lesie poza szlakiem. Czasami luźne kamienie, ale wydaje mi się, że na tak niepewnym podłożu chyba żadna opona nie da rady;) moje typy to: Kenda komodo - tu problem z szerokością bo powszechnie dostępne są 1,95, a obawiam się, że tak wąskie opony nie zapewnią mi pewnej trakcji Maxxis Ignitor - czytałem pochlebne opinie, nie jest droga Nokian NBX - jest dostępny w sklepie w pobliżu, bieżnik - dość szeroko rozstawione wysokie klocki. Wszystkie opony kosztują ok 50-60 zł, ważą ok 550 gram. Pytanie która najlepiej nada się do moich wymagań Jestem oczywiście otwarty na inne propozycje w podobnej cenie i wadze Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.