Skocz do zawartości

[Koła] Mavic Crossride 2009 a 2010

stefan2810

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Prawdopodobnie na nowy sezon będe kupował Crossride'y. Chciałbym się dowiedzieć jakie są różnice pomiędzy modelami z 2009 roku a z 2010 roku. Wiem że nie ma modeli z 2010r które mają tylko i wyłącznie mocowanie tarczy na 6 śrub. (tylko centerlock lub v) Czy coś jeszcze? Słyszałem że w 2010 bebenak jest zbudowany z innych kompozytów - aluminium. Czy to prawda? Czym jeszcze różnią sie te modele? Który lepszy?

Nie znalazłem na googlach odpowiedzi na te pytanie. Tematu takiego też chyba nie było jeszcze.

Dzięki za odpowiedzi.

Też brałem to pod uwage jednak znalazłem na stronie producenta Fullcrum że przy używaniu Red Metali 5 przy wadze ponad 84 (chyba) trzeba na nie uważać i częściej sprawdzać ich stan. Coś takiego, nie pamiętam dokładnie a Crossrajdy mają limit wagowy 100kg (bajkier + rower). Po za tym na forum znalazłem też wypowiedzi innych którzy sami bez roweru ważyli ok. 100kg i mówili że Crossrajdy dają rade, więc na nowy sezon na nie sie zdecyduje. Jeszcze takie coś że Red Metale i Crossrajdy mają po 24 szprychy ale Mavici mają je spłaszczone a to znaczy że są chyba bardziej wytrzymalsze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...