stefan2810 Napisano 26 Września 2010 Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Witam. Prawdopodobnie na nowy sezon będe kupował Crossride'y. Chciałbym się dowiedzieć jakie są różnice pomiędzy modelami z 2009 roku a z 2010 roku. Wiem że nie ma modeli z 2010r które mają tylko i wyłącznie mocowanie tarczy na 6 śrub. (tylko centerlock lub v) Czy coś jeszcze? Słyszałem że w 2010 bebenak jest zbudowany z innych kompozytów - aluminium. Czy to prawda? Czym jeszcze różnią sie te modele? Który lepszy? Nie znalazłem na googlach odpowiedzi na te pytanie. Tematu takiego też chyba nie było jeszcze. Dzięki za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 27 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Nikt nic nie wie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 27 Września 2010 Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Może tu? http://www.mavic.com/en/product/wheels/mountain-bike/wheels/Crossride-Disc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomke1 Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Patrząc na stronę Mavic'a (2010) i na stronę Harty (2009) i tym co mam w domu (2009) to poza naklejkami różnic nie widzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 28 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Naprawdę nie ma różnic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomke1 Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Naprawdę nie ma różnic? Pewności nie mam, ale według opisu to wszystko jest takie same. Zresztą na stronie Mavica wyraźnie pisze że nowe naklejki dodali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 28 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Okej czyli naklejki no i tak jak wcześniej pisałem, jest inna konfiguracja mocowania tarczy. W 2010 zrezygnowali z 6 śrub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 1 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Myślicie że po nowym roku ceny się obniżą? W końcu to już będą starsze roczniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 1 Października 2010 Udostępnij Napisano 1 Października 2010 tez sie czailem na mavicki ale moja uwage zwrocily te kola http://allegro.pl/kola-fulcrum-red-metal-5-disc-2010-krakow-i1216397960.html i sam juz nie wiem co wybrac ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 1 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Też brałem to pod uwage jednak znalazłem na stronie producenta Fullcrum że przy używaniu Red Metali 5 przy wadze ponad 84 (chyba) trzeba na nie uważać i częściej sprawdzać ich stan. Coś takiego, nie pamiętam dokładnie a Crossrajdy mają limit wagowy 100kg (bajkier + rower). Po za tym na forum znalazłem też wypowiedzi innych którzy sami bez roweru ważyli ok. 100kg i mówili że Crossrajdy dają rade, więc na nowy sezon na nie sie zdecyduje. Jeszcze takie coś że Red Metale i Crossrajdy mają po 24 szprychy ale Mavici mają je spłaszczone a to znaczy że są chyba bardziej wytrzymalsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.