Buchu Napisano 26 Września 2010 Napisano 26 Września 2010 Witam. Mam pytanie. Jakie opony są najlepsze do 4x. Koła 26". Cena do 80 zł sztuka (choć chciałbym wydać oczywiście jak najmniej). Obecnie mam Schwable Fast Fred i one już są dość mocno zużyte. Od razu mówię że na oponach się nie znam i nie wiem na co zwrócić uwagę.
Brooce Napisano 28 Września 2010 Napisano 28 Września 2010 A po jakich trasach śmigasz? Jeśli mocno ubite (sucha glina), to polecę Kenda SBE. Dość niskie opory toczenia, lekka, trzyma całkiem dobrze. Poślizgi się zdarzają, ale do opanowania. Jednak gdy ziemia wykazuje większą przyczepność, to zdecydowanie Schwalbe Smart Sam (przynajmniej na przód). Niziutkie opory, trzyma jak głupia, ale trochę cięższa...
Buchu Napisano 30 Września 2010 Autor Napisano 30 Września 2010 Jeżdżę po torze 4x Czyli ziemia jest mocno ubita. Chyba będę brał Kende SBE 2.1. Czytałem wiele dobrych opinii o nich
Sandacz Napisano 30 Września 2010 Napisano 30 Września 2010 za Kendą przemawia waga (rozumiem, że to zwijana). Natomiast "Cwany Sam", ze względu na kształt i rozmieszczenie klocków, powinien iść lepiej na ubitym.
Toluz Napisano 30 Września 2010 Napisano 30 Września 2010 A ja polecam Maxxis Larsen TT.Używa,lub używało ich kilka osób z czołówki 4x.Cena to 69zł za szerokość 1.90 cala.
Buchu Napisano 30 Września 2010 Autor Napisano 30 Września 2010 A jak będą się zachowywały Kendy na torze po delikatnym deszczu. Nie chodzi mi to u błoto lecz o lekko mokrą nawierzchnię (mocno ubita ziemia).
Brooce Napisano 30 Września 2010 Napisano 30 Września 2010 Na wilgotnej trasie jest całkiem OK, trzymają nawet lepiej niż na całkowitej suszy... Jeżdżę po torze 4x Czyli ziemia jest mocno ubita No, ostatnio trasy 4x coraz bardziej nawierzchnią DH przypominają ;p (zwłaszcza te "światowe") A ja polecam Maxxis Larsen TT.Używa,lub używało ich kilka osób z czołówki 4x.Cena to 69zł za szerokość 1.90 cala. Używał ją kolega (...więc weźcie margines błędu na tę wypowiedź) - mogę tylko powiedzieć, że była cieniutka (strach na takim czymś jeździć ;p) i bardzo szybko się ścierała (z tyłu)
Buchu Napisano 30 Września 2010 Autor Napisano 30 Września 2010 No właśnie. A jak z wytrzymałością Kendy? Szczerze mówiąc to chyba będę ją brał, ale najpierw muszę się dokładnie dopytać, aby potem nie żałować
Toluz Napisano 1 Października 2010 Napisano 1 Października 2010 U mnie właśnie też kolega używał tych Larsenów i był bardzo zadowolony
Brooce Napisano 1 Października 2010 Napisano 1 Października 2010 Ja jeżdżę na SBE już drugi sezon... i jeszcze bieżnik jest bardzo dobrze widoczny Więc myślę że z tym nie ma większych problemów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.