grubybb Napisano 26 Września 2010 Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Witam. Mam opony Schwalbe Rocket Ron 26 x 2.1 / 50EPI Performance Series. Używam je od 2 miesięcy. Przejechałem na nich ok. 750km i zauważyłem, że tylni bieżnik jest na tyle zdarty, że pojawiają się czerwone znaczki informujące o zużyciu opony. Czy to możliwe że te opony mają taką słabą żywotność, czy to może być jakaś wada produkcyjna? Staram się hamować w taki sposób, aby nie ścierać za bardzo opon. Jeżdżę głównie po górach i lasach. W poprzednim rowerze miałem opony Michelin i wytrzymały ponad 5000km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 26 Września 2010 Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Tak to jest normalne, szczegolnie jesli jezdzisz na asfalcie i sporo wazysz, ewentualnie kwestia cisnien. Moje RoRo 2.1 na tyle, po 2000km wyglada na zuzyte w 60%. Srodkowe klocki nie maja lameli w srodku, kolejne od srodka na zewnatrz powolutku takze traca lamelki na klocku. Przejechalem na nich mnostwo km na asfalcie, waze 60kg, jazda z cisnieniami 1.5-2.3bara. Wiele osob powiedzialoby ze taki przebieg i tak znikome zuzycie tych gumek to chyba osiagniecie. Moze wiec kwestia naprawde niskich cisnien + niska masa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.