Skocz do zawartości

[rower] Trek 7300 czy inny cross do 1500 zł

pelopidas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Zależy mi na opiniach w sprawie treka 7300

Mój odnośnik

- mam okazję kupić go w jak mi się wydaje dobrej cenie ok 1300zł. Powiem szczerze, ze dopiero po wizycie w sklepie zwróciłem uwagę na Treki. Wcześniej rozważałem wybór Rometa Rx500, Krossa Crow Rubble, Unibike'a Vipera. Zależy mi na opiniach bądź o modelu bądź tez ogólnie o rowerach Treka. Na mnie zrobił wrażenie roweru, który dobrze spisze się zarówno na ubitej czy asfaltowej drodze jak i na leśnych czy polnych ścieżkach. Dodam, że zależy mi na rowerze crossowym, który nie będzie zbyt szosowy, ale też sprawdzi się w nietrudnym terenie. Oczywiście cudów nie oczekuję.

Dziękuję za pomoc:)

Napisano

A co to za rower ? W katalogu 2010 trek 7300 wygląda tak http://www.ssc.pl/trek2010/7300.html i nie jest zły . No może amor . Taki rower za 1300 opłaca się . Crosówka pełną gębą . Model z 2009 miał chyba lepszy amor.

Ten z twojego linka to całkiem inny rower . Bardziej szosowy niż crossowy - popatrz na korby , kasetę , opony - rower do śmigania po asfalcie .

Inna sprawa że 1300zł to dobra cena . Jak za Treka .

Generalnie trek to dobra firma . Oczywiscie jak u wszystkich wielkich , rowery wydają się za drogie w stosunku do osprzętu . Jedni powiedzą że płacisz za napis na ramie ,ja mówie płacisz za dobrą ramę .

Napisano

Słabą stroną tego Treka jest jego sprężynowy amortyzator, mający znikome właściwości tłumiące. Twój pierszwy link odnosił się do modelu 2009, który zgodnie z tym co napisał WaGiant, miał trochę lepszy widelec (olej/sprężyna). Poza tym to za te 1300 zł dość przyzwoity.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.