Skocz do zawartości

[rower] Mbike Crosser RX vs Stevens 6x a może inny cross

rev74

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich serdecznie

Jako że wyprzedaże rowerowe kuszą okazjami pomyślałem o rowerze już na przyszły sezon i mam kilka pytań.

Czytałem już trochę o nim na forach ale może ktoś ma nowe spostrzeżenia.

1.Mbike Crosser RX

https://ssl.allegro.pl/mbike-crosser-rx-15-sklep-waw-a-trybik-pl-i1233398882.html

Cena spadła z 2399 na 2039-warto go kupić i czekać do przyszłego roku?

Będzie praktycznie nieużywany.

Czy może dać sobie spokój poczekać do wiosny i może będzie jakaś ciekawsza propozycja w tej cenie.

2.Myślałem też o takim używanym Stevens 6x

https://ssl.allegro.pl/okazja-stevens-6x-croos-pelna-grupa-deore-21-5c-i1237011468.html

Czy te dwa rowery można w ogóle porównywać?

Proszę o pomoc,a może ktoś zaproponuje mi trzecie rozwiązanie.

Dziękuje i pozdrawiam

Napisano

Ja miałem takiego stevensa jak w linku, ale dałem mu radę. Używałem go do miasta i na maratonach i bidula nie wytrzymał. Rama pękła w dwóch miejscach. Ważę 85 kilo, więc miał co wozić. Ale wspominam go bardzo miło.

Napisano

Ja miałem takiego stevensa jak w linku, ale dałem mu radę. Używałem go do miasta i na maratonach i bidula nie wytrzymał. Rama pękła w dwóch miejscach. Ważę 85 kilo, więc miał co wozić. Ale wspominam go bardzo miło.

A co myślicie o tym mbike crosser rx,warto w ogóle kupować rower na zimę żeby postał w garażu czy okaże się na wiosnę że za te same pieniądze kupię rower z nowej kolekcji na lepszym osprzęcie.

To pytanie do znawców rynku rowerowego.

Napisano

O lepszym osprzęcie w przyszłej kolekcji to nie masz co marzyć bo Mbike to taki wczesny Kross, najpierw niska cena i dobry osprzęt żeby ugruntować markę a później systematycznie co roku gorszy osprzęt za tą samą lub wyższą cenę.

Napisano

O lepszym osprzęcie w przyszłej kolekcji to nie masz co marzyć bo Mbike to taki wczesny Kross, najpierw niska cena i dobry osprzęt żeby ugruntować markę a później systematycznie co roku gorszy osprzęt za tą samą lub wyższą cenę.

A czy do kwoty 2000zł kupię coś lepszego?

Choć powiem ż ten RX pasuje mi też wizualnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...