Mistrzu4 Napisano 25 Września 2010 Udostępnij Napisano 25 Września 2010 Witam! Mam problem ze znalezieniem takich klocków hamulcowych: Zdjęcie Na allegro patrzyłem, niestety nie znalazłem. Szablon klocka: Może ktoś z Was wie gdzie taki kupić? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 25 Września 2010 Udostępnij Napisano 25 Września 2010 Może powiedziałbyś chociaż co to za hamulec, z jakiego roweru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mistrzu4 Napisano 25 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2010 A tak, zapomniałem dodać. Tutaj zdjęcie hamulca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 25 Września 2010 Udostępnij Napisano 25 Września 2010 26 sekund w Google... Ludzie wysilcie się czasem -> wynik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mistrzu4 Napisano 25 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2010 Dzięki za odpowiedz, szukałem na google no ale nie znalazłem.. Chce zmienić klocki ponieważ hamulec nie hamował odpowiednio, to znaczy dało się nim wyhamować ale trwało to za długo. Więc chciałem się zapytać czy 2mm to wystarczająca grubość W temacie "[Tarczówki] Wymiana Klocków" przeczytałem: Następnie sprawdzamy czy Klocki posiadają choć 1mm grubości jeśli tak to... Więc powinny być dobre, tylko czy da się coś zrobić by je odnowić? Pytam ponieważ są one dla mnie trochę drogie (45zł za sztukę, a do jednego hamulca wchodzą dwa). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 25 Września 2010 Udostępnij Napisano 25 Września 2010 No bez jaj... kupując tam jedną sztukę kupujesz komplet na jeden zacisk, czyli dwa klocki. A co do działania hamulca to może masz zatłuszczoną tarczę i klocki. Poszukaj na forum, bo temat odtłuszczania i czyszczenia tarcz był poruszany naprawdę wiele razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.