Ciastko Napisano 25 Września 2010 Napisano 25 Września 2010 Witam. Mam 12 lat chciałbym kupić rower na którym będę jeździł po leśnych ścieżkach jak też z kolegami. Wczoraj patrzyłem na krossa hexagona v4 z tego roku jednak też patrzyłem na Arkusa vip 5.0 Od doradcy w sklepie słyszałem , że pomiędzy tymi rowerami jest przepaść Patrzyłem także na Rometa Ramblera jednak jak na moja kwote do wydania to troche dużo. Mam do wydania 1000-1100 zł. Prosze o pomoc może jakiś rower inny się do tego nadaje piszcie różne Raczej nie będę zamawiał przez allegro a kupował u siebie w mieście a nie wiem czy są wszystkie co podacie Ale piszcie wszystkie z góry Dziękuje ; ]
Wafel Napisano 25 Września 2010 Napisano 25 Września 2010 Dołóż jeszcze stówkę i masz powietrzny amortyzator - Kross Hexagon V6 Axon Limited Edition Rozmiar 17" powinien być OK.
rastatajm Napisano 25 Września 2010 Napisano 25 Września 2010 Rzeczywiście arkus jest mega słaby...hexagon to dobry wybór.
lyndowss Napisano 25 Września 2010 Napisano 25 Września 2010 Poszukaj coś z kasetą, dobrym amortyzatorem dostosowanym pod swoją wagę i z jakąś pożądaną ramą, która będzie miała stery semi-integrated (takie chyba są najlepsze do XC). Mogę się mylić, więc jak coś to mnie poprawcie. Amortyzator powietrzny jest dość drogi w serwisowaniu, więc nad tym wyborem bym się zastanowił. Jednak powietrzny mówi samo za siebie. Świetnie tłumi i podpasujesz go idealnie pod siebie. Tu masz to samo tylko, że na allegro. http://allegro.pl/kross-hexagon-v6-czarny-axon-s-rl-air-wys-0zl-i1231904890.html Jestem za KROSS HEXAGON-em V6 z amortyzatorem powietrznym. Warto dopłacić te 100zł. Będziesz musiał sobie jeszcze pompkę do niego za 50zł dokupić, albo z regulacją do serwisu chodzić, ale nie polecam. Osobiście wybrałem Kross-a Hexagon-a V3 z 2010 roku, ale trochę żałuję. Za ta cenę mogłem mieć coś lepszego. Nie znaczy wcale, że V3 jest zły tylko, że trochę przepłaciłem.
Ciastko Napisano 26 Września 2010 Autor Napisano 26 Września 2010 Raczej interesuje mnie kwota do max.1100 zł. raczej nie będę mógł więcej dopłacić 1100 to max dla mnie. Który ma lepszy osprzęt vip 5.0 czy Hexagon v4? Interesuje mnie taki rower w pół MTB/dirt . Raczej jutro pojade po hexagona ale mogę sie jeszcze rozejrzeć. proszę o dalszą pomoc
Silver400 Napisano 26 Września 2010 Napisano 26 Września 2010 jak masz do wyboru te dwa rowerki to zdecydowanie hexagon v4, mam starszy model i jest super
Wafel Napisano 26 Września 2010 Napisano 26 Września 2010 Nie bierz V4! Za równe 1100 zł masz Hexagona V6 ze sprężynowym amortyzatorem. Posiada kasetę (V4 wolnobieg) i ciut lepszą tylną przerzutkę od V4 - W Mudserwisie, albo w T-bike.
lyndowss Napisano 26 Września 2010 Napisano 26 Września 2010 Zdecydowanie bierz V6. Ja jednak nadal będę namawiał na dopłacenie tych 100zł za amortyzator powietrzy, bo naprawdę okazja. Jakbym mógł to bym bez wahania go wziął. Jeżeli będziesz miał powietrzny amortyzator na pewno nie będziesz żałował.
Ciastko Napisano 26 Września 2010 Autor Napisano 26 Września 2010 A powiedzcie mi coś o Romecie Ramblerze
Ciastko Napisano 26 Września 2010 Autor Napisano 26 Września 2010 Dobrze. dziękuję jutro jadę po hexagona v4:) Dziękuję za porady mam nadzieję , że bede zadowolony Temat można zamknąc.
Ciastko Napisano 27 Września 2010 Autor Napisano 27 Września 2010 Póki temat nie zamknięty jak ktoś zerknie prosze o opinie o romecie ramblerze ;D
Wafel Napisano 27 Września 2010 Napisano 27 Września 2010 Jednak zdecydowałeś się na rower z wolnobiegiem... Dlaczego?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.