Sinx Napisano 25 Września 2010 Napisano 25 Września 2010 Witam. Mam pewien problem związany z zaworem Presta. Otóż, dzisiaj postanowiłem wybrać się na jakąś trasę i przed tym musiałem napompować oponę. Pompuję, potem wysadzam pompkę i nagle metalowy element blokujący znajdujący się w tymże zaworze wystrzelił. W związku z tym mam pytanie- Czy da się to jakoś naprawić? Ewentualnie ile kosztowałaby naprawa/wymiana uszkodzonego zaworu? Bo gwarancja zapewne tego nie obejmuje… Dodam że już wcześniej były problemy z tym zaworem, po kilku dniach lekko uchodziło powietrze. Proszę o konkretne odpowiedzi.
Grzechu2711 Napisano 25 Września 2010 Napisano 25 Września 2010 Wymień dętkę. Koszt nowej to ok.10zł np. w Decathlonie.
tor23 Napisano 25 Września 2010 Napisano 25 Września 2010 Wystrzelił Ci pewnie cały zawór a nie tylko ten zakręcany element. Zawór był luźny i dlatego uchodziło powietrze. Jeśli tak to po prostu trzeba go z powrotem wkręcić. Jeśli jednak wyskoczył sam ten cienki cypelek to nie miałbym już zaufania do takiej nawet naprawionej dętki.
seker1995 Napisano 25 Września 2010 Napisano 25 Września 2010 Kup po prostu nową Nie, nie stracisz przez to gwarancji
rainier Napisano 25 Września 2010 Napisano 25 Września 2010 oszzz jak ja chciałbym mieć tylko takie problemy...... post ubawił mnie do łez.
Sinx Napisano 25 Września 2010 Autor Napisano 25 Września 2010 @rainier - cieszę się bardzo że komuś sprawiłem radość. Jednak takie uwagi nie dotyczące tematu możesz zachować dla siebie. @seker1995 - Czytaj bardziej ze zrozumieniem. A Grzechu2711 i tor23 dzięki za konkretne odpowiedzi, czyli jednak trzeba zakupić nową dętkę.
Artro Napisano 25 Września 2010 Napisano 25 Września 2010 Sinx nie napinaj się tak niepotrzebnie, bo tego typu problemy są po prostu śmieszne/głupie(niepotrzebne skreślić)... To coś w stylu: urwałem sznurówkę, buty stracą gwarancję jak wymienię? Rozumiem, że to Twój pierwszy kontakt z tego typu sprzętem ale bez przesady
Sinx Napisano 25 Września 2010 Autor Napisano 25 Września 2010 @Artro - Następny co nie potrafi przeczytać ze zrozumieniem. Czy ja wspomniałem, że przez wymianę dętki stracę gwarancję? NIE. Było to raczej stwierdzenie, że nie mam się co łudzić z darmową wymianą dętki w serwisie, gdzie został kupiony rower. (<- Rozwinąłem wypowiedź, byś nie miał problemów z interpretacją )
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.