Skocz do zawartości

[koło] Uszkodzony zawór Presta.

Sinx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mam pewien problem związany z zaworem Presta.

Otóż, dzisiaj postanowiłem wybrać się na jakąś trasę i przed tym musiałem napompować oponę. Pompuję, potem wysadzam pompkę i nagle metalowy element blokujący znajdujący się w tymże zaworze wystrzelił. W związku z tym mam pytanie- Czy da się to jakoś naprawić? Ewentualnie ile kosztowałaby naprawa/wymiana uszkodzonego zaworu? Bo gwarancja zapewne tego nie obejmuje…

Dodam że już wcześniej były problemy z tym zaworem, po kilku dniach lekko uchodziło powietrze.

Proszę o konkretne odpowiedzi.

Napisano

Wystrzelił Ci pewnie cały zawór a nie tylko ten zakręcany element. Zawór był luźny i dlatego uchodziło powietrze. Jeśli tak to po prostu trzeba go z powrotem wkręcić. Jeśli jednak wyskoczył sam ten cienki cypelek to nie miałbym już zaufania do takiej nawet naprawionej dętki.

Napisano

@rainier - cieszę się bardzo że komuś sprawiłem radość. Jednak takie uwagi nie dotyczące tematu możesz zachować dla siebie.

@seker1995 - Czytaj bardziej ze zrozumieniem.

A Grzechu2711 i tor23 dzięki za konkretne odpowiedzi, czyli jednak trzeba zakupić nową dętkę. :)

Napisano

Sinx nie napinaj się tak niepotrzebnie, bo tego typu problemy są po prostu śmieszne/głupie(niepotrzebne skreślić)... To coś w stylu: urwałem sznurówkę, buty stracą gwarancję jak wymienię? :icon_wink:

Rozumiem, że to Twój pierwszy kontakt z tego typu sprzętem ale bez przesady :)

Napisano

@Artro - Następny co nie potrafi przeczytać ze zrozumieniem. Czy ja wspomniałem, że przez wymianę dętki stracę gwarancję? NIE. Było to raczej stwierdzenie, że nie mam się co łudzić z darmową wymianą dętki w serwisie, gdzie został kupiony rower. (<- Rozwinąłem wypowiedź, byś nie miał problemów z interpretacją :) )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...