Skocz do zawartości

[rama] Czy będzie odpowiednia do mojego wzrostu?

Duban0

Rekomendowane odpowiedzi

Być może wiele pytań takich było a raczej na 100% były takie zadawane, ale chodzi mi tutaj także o rozmiar kół, kierownice i ogólnie o rower.

Chodzi o tę Meride http://allegro.pl/rower-gorski-merida-matts-5-v-tanio-i1228688669.html Rama to 18 cali jednak mam 180 i jeżdżę na ramię 21,5 czy coś nie pamiętam dokładnie teraz ;p [makrokesz].Czy rower nada się do mojego wzrostu chodzi o wysokość kierownicy rozmiar kół które mają pewnie 26 i 18 calową ramę. I czy nie przeszkadza tutaj to, że nie ma hamulców tarczowych [pewnie lepsze niż tarczówki w moim makrokeszu]? Interesuje mnie jazda po szosie, trudniejszym terenie w lesie jak i łagodnym np. z dziewczyną, która za bardzo nie lubi pedałować ;p. Niestety mój budżet wynosi 500 zł max 550, to mi zostało z pierwszej wypłaty ;d.

PS. Czołem ;p

Słuchaj po :

1. Powiedziałeś tak : Szkoda że nie ma w rowerze hamulców tarczowych... < Odrazu odpowiadam ci że dobrze że nie ma w nim hamulców tarczowych ponieważ rowerek który jest max do 500zł ma jakieś gówna a nie hamulce tarczowe... ty się ciesz że to są V-brake :/

po 2. Jeżeli chcesz tym rowerem tylko jezdzić na jednym kole itp... to bierz tą meride , jeżeli chcesz poskakać lub inne wymiary (DUŻE DOŁKI) zapomnij o tym! (powiem ci że tą meride to możesz se brać do lasu ale nie skakać nią w lesie :D)

ODPOWIEDZ : Warto pozbierać kasę do co najmniej ok. 1500zł i cieszyć się dobrym rowerem.... sory ale innego wyjścia nie ma :/

Warto dozbierać zawsze warto ;p.

Trudniejszy teren dla mnie to duże góry w lasach nie wiem jak dla Was ale ja jestem amatorem. Rower nie służyłby mi do żadnych tricków, stawiania na koło czy tym podobnych rzeczy ;p Zwykła jazda 4-5 razy w tygodniu po max 40-50 km.

Ale jeśli za mała ta rama to nawet na nią nie patrze, przede wszystkim stawiam na wygodę :D.

http://allegro.pl/cross-na-deore-lx-skladak-dostawa-gratis-i1245137520.html

To takie coś bardziej pasuje? Bo ten to nawet bardziej odpowiada 21.5 rama to taka jak teraz, i ogólnie taki większy się wydaje.

Świetna okazja jak do 500zł.

No i ten możesz kupić , to świetny wybór.

FIRMA scott < Po prostu kupuj...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...