Duban0 Napisano 24 Września 2010 Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Być może wiele pytań takich było a raczej na 100% były takie zadawane, ale chodzi mi tutaj także o rozmiar kół, kierownice i ogólnie o rower. Chodzi o tę Meride http://allegro.pl/rower-gorski-merida-matts-5-v-tanio-i1228688669.html Rama to 18 cali jednak mam 180 i jeżdżę na ramię 21,5 czy coś nie pamiętam dokładnie teraz ;p [makrokesz].Czy rower nada się do mojego wzrostu chodzi o wysokość kierownicy rozmiar kół które mają pewnie 26 i 18 calową ramę. I czy nie przeszkadza tutaj to, że nie ma hamulców tarczowych [pewnie lepsze niż tarczówki w moim makrokeszu]? Interesuje mnie jazda po szosie, trudniejszym terenie w lesie jak i łagodnym np. z dziewczyną, która za bardzo nie lubi pedałować ;p. Niestety mój budżet wynosi 500 zł max 550, to mi zostało z pierwszej wypłaty ;d. PS. Czołem ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PROomnix Napisano 24 Września 2010 Udostępnij Napisano 24 Września 2010 do 500zł?? Koleś odpuść.... PS : Dla twojego wzrostu to 19.5 " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duban0 Napisano 24 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2010 do 500zł?? Koleś odpuść.... PS : Dla twojego wzrostu to 19.5 " Czyli radzisz nawet nie bawić się w takie rowery jak ten u góry? Niestety 500 złoty na używkę ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PROomnix Napisano 24 Września 2010 Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Słuchaj po : 1. Powiedziałeś tak : Szkoda że nie ma w rowerze hamulców tarczowych... < Odrazu odpowiadam ci że dobrze że nie ma w nim hamulców tarczowych ponieważ rowerek który jest max do 500zł ma jakieś gówna a nie hamulce tarczowe... ty się ciesz że to są V-brake :/ po 2. Jeżeli chcesz tym rowerem tylko jezdzić na jednym kole itp... to bierz tą meride , jeżeli chcesz poskakać lub inne wymiary (DUŻE DOŁKI) zapomnij o tym! (powiem ci że tą meride to możesz se brać do lasu ale nie skakać nią w lesie ) ODPOWIEDZ : Warto pozbierać kasę do co najmniej ok. 1500zł i cieszyć się dobrym rowerem.... sory ale innego wyjścia nie ma :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duban0 Napisano 24 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Warto dozbierać zawsze warto ;p. Trudniejszy teren dla mnie to duże góry w lasach nie wiem jak dla Was ale ja jestem amatorem. Rower nie służyłby mi do żadnych tricków, stawiania na koło czy tym podobnych rzeczy ;p Zwykła jazda 4-5 razy w tygodniu po max 40-50 km. Ale jeśli za mała ta rama to nawet na nią nie patrze, przede wszystkim stawiam na wygodę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PROomnix Napisano 24 Września 2010 Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Duban0 ... 4-5 razy w tygodniu po max 40 - 50 km?? Cross albo Trekking to najlepszy wybór.... Bo jeżeli mówisz że do żadnych trików itp. to bierz te a nie MTB.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duban0 Napisano 24 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2010 http://allegro.pl/cross-na-deore-lx-skladak-dostawa-gratis-i1245137520.html To takie coś bardziej pasuje? Bo ten to nawet bardziej odpowiada 21.5 rama to taka jak teraz, i ogólnie taki większy się wydaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PROomnix Napisano 24 Września 2010 Udostępnij Napisano 24 Września 2010 http://allegro.pl/cross-na-deore-lx-skladak-dostawa-gratis-i1245137520.html To takie coś bardziej pasuje? Bo ten to nawet bardziej odpowiada 21.5 rama to taka jak teraz, i ogólnie taki większy się wydaje. Świetna okazja jak do 500zł. No i ten możesz kupić , to świetny wybór. FIRMA scott < Po prostu kupuj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duban0 Napisano 24 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Świetna okazja jak do 500zł. No i ten możesz kupić , to świetny wybór. FIRMA scott < Po prostu kupuj... Rower kupiony... w niedziele będzie ;D Wielkie dzięki chłopie! ;p Właściciel bardzo miły przywiezie go sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PROomnix Napisano 24 Września 2010 Udostępnij Napisano 24 Września 2010 No i bardzo dobrze wykonałeś wyboru Miłej jazdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.