Sandacz Napisano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 To już sam musisz sobie odpowiedzieć, czy potrzebujesz tak miękkiego przełożenia do lekkich, miejskich zastosowań. Ja na Twoim miejscu brałbym 11...28, co zapewni lepsze zestopniowanie niż 11...32. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Po pierwsze primo - gratuluję kondycji, jeśli "ciągniesz" taką kadencją. Jestem pod wrażeniem. Dla mnie 60 to już wysoka kadencja, a komfortowa dla mnie do jazdy spokojnej/relaksacyjnej to ok.30-40... Kadencja na poziomie 60-90 to jest standard. Rozumiem ze dla kogos kto jezdzi bez SPD kadencja 60 jest bardziej naturalna, ale bez przesady z ta kadencja na poziomie 30 bo bierzesz w tym momencie liczby z kosmosu. Zakladajac ze jezdzisz z kadencja 30, przy bezwietrznej pogodzie to albo zażynasz kolana albo po prostu jezdzisz 20-25km/h gdyz inaczej opory toczenia czy powietrza niweluja jakiekowiek sensowne rozpedzanie sie. Do tego nie jest nie potrzebna korba 48T. W innym przypadku jakiekolwiek rozpedzenie sie przy niskiej kadencji i ciezkim biegu jest bezsensowne i niepotrzebnie obciazajace kolana jak i kondycje. Ja bym szukal 44/32/22 + kasety szosowej 11-23 lub 11-25 do trekka. Mozna idealnie dobrac przelozenie. Przy kasecie 11-32 jest zdecydowanie ciezko dobrac idealne przelozenie dla mnie na szosie gdyz roznica 2T na kasecie i biegu potrafi byc kolosalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandacz Napisano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Może nawet lepsza by była kaseta 12 lub 13 od dołu. Sora 8sp. dostępna jest w sporym wyborze zestopniowań: http://www.cyklotur.com/x_C_I__T_kaseta-sora-cs-hg50-8-SHIMANO__P_53046097-53010001__PZTA_1__PD_53010913.html Niestety, ceny są wyższe niż kaset mtb... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziobolek Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Jestem już teoretycznie zdecydowany na wybór korby 48/36/26 na warunki jazdy o których wcześniej pisałem (miasto / 75kg ja +/- ~13 kg rower) pozostaje teraz tylko ew. doprecyzowanie spasowania kasety czy rzeczywiście 11-28T czy może wystarczyła by 11-32 ? Tu już musisz sam sobie odpowiedzieć... Ja miałem kasetę 7 rzędów 11-28 i stopniowanie mi pasowało. Wymieniłem na 8 rzędów 11-32 i stopniowanie mam to samo + 32T "extra" i jest dla mnie OK. 14-32... Dość nietypowa. W ogóle można coś takiego nabyć w 8-rzędowej kasecie? Oj... przepraszam, podymało mi się z wolnobiegiem. Ale dostępne są kasety 13-26, może jak się poszuka, to 13-28 lub 30??? Ogólnie chodziło mi o "zejście" z 11T na inne skoro nie korzystasz. Porozglądaj się, poszukaj... Kadencja na poziomie 60-90 to jest standard. Ale,ale... zaraz,zaraz... jakie 60-90??? Przecież pisałeś... Nie wiem jaki musialby byc wiatr w plecy badz zjazd aby na crossie 28cal 44x11 bylo malo przy kadencji 100. 44x11 i 28cal przy kadencji 100 to jest jakies 55-60km/h ...więc...??? Rozumiem ze dla kogos kto jezdzi bez SPD... Tak, nie wszyscy jeżdżą w SPD. ...kadencja 60 jest bardziej naturalna, ale bez przesady z ta kadencja na poziomie 30 bo bierzesz w tym momencie liczby z kosmosu. No cóż napisałem ok.30-40, jako że nie mam czujnika kadencji więc to cyfry nie z kosmosu tylko z logicznego przeliczenia, i tak, jak najbardziej kadencja 60 jest dla mnie naturalna - wysoka dla mnie, ale normalna i naturalna i nie mam z nią problemów. ...albo po prostu jezdzisz 20-25km/h gdyz inaczej opory toczenia czy powietrza niweluja jakiekowiek sensowne rozpedzanie sie. No widzisz, zgadza się - często jeżdzę spacerowo mniej więcej z taką prędkością i mniejszą. I co z tego??? Co ma piernik do wiatraka z sensownym rozpędzaniem się - gdy potrzebuję, to się rozpędzam i tyle. Do tego nie jest nie potrzebna korba 48T. Brawo!!! do tego wystarczy mi blat 38T. Natomiast 48T...??? Pisałem już powyżej, ale czytasz wybiórczo i widzisz to co Ci pasuje... Dużo jeżdżę po płaskim i często mam wiatr w plecy, i dla mnie to dobry moment, by utrzymując stałą prędkość odpocząć redukując kadencję z ok.60 do mniej więcej 30-40... i tyle. Możliwe, że przy 48T będę miał "nadmiar", ale wolę "zapas", niż "niedobór" - ale o tym już też pisałem... Wiesz sorcerer, nie każdy kupuje rower po to, by wskakiwać w SPD i "rajtuzy" i "pędzlować" po asfalcie i nie tylko... Ja bym szukal 44/32/22 + kasety szosowej 11-23 lub 11-25 do trekka. Mozna idealnie dobrac przelozenie. Przy kasecie 11-32 jest zdecydowanie ciezko dobrac idealne przelozenie dla mnie na szosie gdyz roznica 2T na kasecie i biegu potrafi byc kolosalna. Widzisz, my tu o crossie, a Ty o szosie... Szosa a cross, to IMHO dwa różne... "światy". Ja piszę o jeździe turystycznej bądź spacerowej, a Ty o "pędzlowaniu"... Poza tym dziękuję za porady - JA wiem czego mi potrzeba, i dzielę się moimi spostrzeżeniami w nadzieji, że być może komuś pomogą. Nikomu nie narzucam swojej "wizji". To jest tylko i wyłącznie moja opinia, kolarza-turysty, a że Tobie nie pasuje... wybacz, ale to Twój problem. Pozdrówka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Kolo 28 cali przy kad 60/70/80 44x11 = 33.3/39/44.5 km/h 48x11 = 36,4/42/48.5 km/h No cóż napisałem ok.30-40, jako że nie mam czujnika kadencji więc to cyfry nie z kosmosu tylko z logicznego przeliczenia, W tym momencie wlasnie bierzesz liczby z kosmosu, dlatego uwazam iz Twoje gdybanie nad roznica miedzy korbami 44 i 48T jest mocno przejaskrawione z twojej strony. często jeżdzę spacerowo mniej więcej z taką prędkością i mniejszą. I co z tego??? Wiec jaki jest sens kupowania korby z ktorej nie bedzie sie w ogole korzystalo? W dodatku ciezszej. Możliwe, że przy 48T będę miał "nadmiar", ale wolę "zapas", niż "niedobór" - ale o tym już też pisałem... Chce zobaczyc jak masz niedobor na korbie 44x11, nawet z wiatrem w plecy. Widzisz, my tu o crossie, a Ty o szosie... Szosa a cross, to IMHO dwa różne... "światy". Dla Ciebie chyba innym swiatem jest znajomosc roweru, skoro stawiasz sprawe kasety w takim swietle. Kaseta szosowa shimano swietnie sluzy w MTB czy Crossach, no chyba ze myslales iz kasety szosowej nie zalozysz na bebenek MTB Ja piszę o jeździe turystycznej bądź spacerowej, a Ty o "pędzlowaniu"... To zdecyduj sie o jaka jazde Ci chodzi, bo 48x11 raczej nie uzyjesz nigdy w turystycznej jezdzie. Tak wiec jaki sens ma 48T? Glownym problemem przeciw kombinacji 48x11 jest fakt ze potrzebowalbys huraganowego wiatru w plecy i sporej gorki, aby w jakikolwiek sensowny sposob dojsc do pierwszej predkosci kosmicznej na tym crossie. A nawet jesli spelnisz czesc warunkow, utrzymanie zadanej predkosci przy kombinacji 48x11 czy nawet 48x12 bedzie po pierwszej krotsze, dwa bardziej meczace, w wyniku czego twoja predkosc bedzie nizsza. Nikt nikomu nie narzuca swojej wizji, ale opisywanie czegos w sposob ktory wyglada zupelnie inaczej jest wprowadzaniem w blad. Nie mowiac juz o tym ze twoje wypowiedzi sa sprzeczne ze soba, przy kwestii wykorzystania 48T i jazdy turystycznej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzych777 Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Sam 2 lata temu przeszedłem z korby 44 na 48 bo mi brakowało CZASEM przełożeń. Jeżdżę asfaltem bez górek, ot czasem pofalowany teren. Tył (wolnobieg 1-7)4-28. 95% czasu to kombinacje 48-38 z przodu i 14-16-18 z tyłu. Zauważyłem, że rzadziej niż kiedyś używam siódemki przy wrzuconej z przodu trójce. Tak więc na płaskim 48 i 14 jak dla mnie to już za ciężkawo. Z lekkiej góreczki czy przy wietrze w plecy i owszem - przyjemna sprawa. Ale i tak nie wrócę już do 44. Kto co lubi i gdzie jeździ. Tak więc nie ma się co tu sugerować "przewagą głosów" za 44 lub 48. To nie wybory parlamentarne choć i tam i tu ostateczny wybór będzie rzutował na jakość życia. Będzie ciężej lub lżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Sam 2 lata temu przeszedłem z korby 44 na 48 bo mi brakowało CZASEM przełożeń. Jeżdżę asfaltem bez górek, ot czasem pofalowany teren. Tył (wolnobieg 1-7)4-28. 95% czasu to kombinacje 48-38 z przodu i 14-16-18 z tyłu. Zauważyłem, że rzadziej niż kiedyś używam siódemki przy wrzuconej z przodu trójce. Tak więc na płaskim 48 i 14 jak dla mnie to już za ciężkawo. Z lekkiej góreczki czy przy wietrze w plecy i owszem - przyjemna sprawa. Ale i tak nie wrócę już do 44. Kto co lubi i gdzie jeździ. Tak więc nie ma się co tu sugerować "przewagą głosów" za 44 lub 48. To nie wybory parlamentarne choć i tam i tu ostateczny wybór będzie rzutował na jakość życia. Będzie ciężej lub lżej. Jak mozna porownywac 48x14 do 44x11? 11/44 = 0.25 14/48 = 0.291 13/44 = 0.295 Vide 48x14 ~ 44x13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzych777 Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Jak mozna porownywac 48x14 do 44x11? 11/44 = 0.25 14/48 = 0.291 13/44 = 0.295 Vide 48x14 ~ 44x13 A co mnie obchodzi jak można to porównywać? Czy ja odpowiadałem na Twój post? Napisałem dla autora wątku swoje króciutkie przemyślenia nt. przechodzenia między 48 a 44? Jakbym chciał odpowiadać na Twoje teorie to bym je zacytował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Tyle ze twoja wypowiedz ma sie nijak do tematu 44T vs 48T przy kasecie 14T. Bo to nie kwestia tego ze brakowalo Ci zebow na korbie tylko raczej kasecie. Proponuje zaczac uzywac kalkulatorow czy samemu liczyc przelozenia. Zebatka kasety / Koronka korby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Pax panowie, pax W swoim crossie przeszedłem z 48 na 44 i jestem mega zadowolony, jeżdżę po płaskim (niestety) i 44 z przodu w zupełności mi wystarcza, swobodnie można jechać 30 -35km/h i to bez wrzucania na najmniejszą z tyłu. Za wyższą kadencją przemawia również zdrowie kolan, niska kadencja nie jest ani dobra anie efektywna, nie można szybko przyspieszać i takie tam. Do 48 zwyczajnie nie wrócę, bo mimo, że nie jeżdżę mało (w sezonie coś koło 7tys km, wykorzystując dwa rowery cross i MTB) to zwyczjnie uważam, że brakuje mi pary w nogach na 48. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 48 to duuużo faktycznie przy kasecie 11-xx. Ja na 44 zębach w mtb na płaskim z dość mocnym wiatrem w plecy ciągnąłem ostatnio pod 60km/h. Przy takiej prędkości faktycznie przydałby się już większy blat, ale ile się tak jeździ? Do 50km/h jest całkiem komfortowo na 44. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzych777 Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 W swoim crossie przeszedłem z 48 na 44 i jestem mega zadowolony, jeżdżę po płaskim (niestety) i 44 z przodu w zupełności mi wystarcza, swobodnie można jechać 30 -35km/h i to bez wrzucania na najmniejszą z tyłu. Za wyższą kadencją przemawia również zdrowie kolan, niska kadencja nie jest ani dobra anie efektywna, nie można szybko przyspieszać i takie tam. No, coś sensownego można przeczytać bez personalnych wycieczek ze strony pewnych userów odbierających - nie wiedzieć czemu - każdą odpowiedź w wątku jako atak na ich jedynie słuszne teorie. Aż dziw, że nie zostałeś pouczony w stylu: "Jak mozna porownywac 48x14 do 44x11? Twoja wypowiedź nijak się ma do tematu 44T vs 48T". Coś mądrego nt. 48 vs 44 przeczytałem i sam się zastanawiam nad powrotem do 44. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziobolek Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 A co mnie obchodzi jak można to porównywać? Czy ja odpowiadałem na Twój post? Napisałem dla autora wątku swoje króciutkie przemyślenia nt. przechodzenia między 48 a 44? No właśnie - ja także, ale... ON wie najlepiej... Teraz już wiem skąd taka ilość postów na koncie... Wracając do tematu, to właśnie mnie olśniło, że dokładnie takie zestawienie (48/38/28@11-32) mam w Stratosie syna, więc nie muszę "gdybać" - mogę sobie sprawdzić czy to jest faktycznie to, czego mi potrzeba. Muszę pożyczyć i jak troszkę pojeżdżę, to podzielę się spostrzeżeniami. Pozdrówka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.