Skocz do zawartości

[Kupno] Stroker Trail vs. Formula RX vs. Elixir CR

jaro86

Rekomendowane odpowiedzi

Elixir R i Formula to najczęściej w xc, a CR najczęściej widziałem w roweruch All-mountain lub lekkie DH. Po prostu w rowerach z ramą amortyzowaną, ale jak taki hamulec dasz do xc to nic się nie stanie :) A teraz podstawowe pytanie :D Do czego ma być ten hamulec używany?

pozdrawiam :)

Ja używałem strokerów, a teraz mam Elixiry CR i zdecydowanie polecam te drugie. O wiele więkasza siła hamowania niż w strokerach. Porównania do Formuly nie mam. Elixir CR od R różni się jedną dodatkową regulacją - odległością klocków od tarczy, co przekłada się na mniejszy skok dzwigni, maja jeszcze klamkę z karbonu to wszystko czym się różnią.

Ja na twoim miejscu brałbym Elixiry Cr hmm... pojawia się pytanie dlaczego a więc już mowię ma je mój kolega i mówił mi że są bardzo silne tylko jest gorzej z servisowaniem tego rodzaju hampli ,ale jaka moc :) ja niestety musze zapomnieć o takiej w juicy five ;)

Ktoś wspomniał o serwisowaniu CR'ów. Z tego co mi się wydaję to Anderw niezbyt niedobrze wypowiadał się o konstrukcji tego hebla. Podobno niektóre części są w ogóle nie dostępne w detalu.

O ile dobrze kojarzę to właśnie chodzi o CR'y. Najlepiej zapytaj jego osobiście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...