jaro86 Napisano 24 Września 2010 Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Hej, zastanawiam sie na d zakupem jednego z podanych hamulcow, potrzebuje opini gdyz tylko z Trail'em mialem do czynienia. Moze jakies inne propozycje? czym rozni sie Elixir R od CR?? moze jeszcze Formula ORO?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti95 Napisano 24 Września 2010 Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Elixir R i Formula to najczęściej w xc, a CR najczęściej widziałem w roweruch All-mountain lub lekkie DH. Po prostu w rowerach z ramą amortyzowaną, ale jak taki hamulec dasz do xc to nic się nie stanie A teraz podstawowe pytanie Do czego ma być ten hamulec używany? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalw Napisano 24 Września 2010 Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Ja używałem strokerów, a teraz mam Elixiry CR i zdecydowanie polecam te drugie. O wiele więkasza siła hamowania niż w strokerach. Porównania do Formuly nie mam. Elixir CR od R różni się jedną dodatkową regulacją - odległością klocków od tarczy, co przekłada się na mniejszy skok dzwigni, maja jeszcze klamkę z karbonu to wszystko czym się różnią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro86 Napisano 24 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2010 rower raczej do endura i AM. wlasnie te elixiry cr najbardziej mi chyba pasuja. Mam stroker'y Carbon w drugim rowerze i chcialbym cos innego w nastepnym rowerze zalorzyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti95 Napisano 24 Września 2010 Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Właśnie te hamulce będą odpowiednie do tego pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taellih85 Napisano 24 Września 2010 Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Z tego co ludzie piszą nie warto dokładać do CR, wystarczą Rki. Już w kilku tematach o tym było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
playfoor Napisano 26 Września 2010 Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Ja na twoim miejscu brałbym Elixiry Cr hmm... pojawia się pytanie dlaczego a więc już mowię ma je mój kolega i mówił mi że są bardzo silne tylko jest gorzej z servisowaniem tego rodzaju hampli ,ale jaka moc ja niestety musze zapomnieć o takiej w juicy five Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wroner Napisano 26 Września 2010 Udostępnij Napisano 26 Września 2010 A jak w w tym porównaniu wypadają hamulce Formula RX? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
playfoor Napisano 27 Września 2010 Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Niestety nie mogę Ci pomÓc bo nie mialem w ogóle stycznośći z formula rx ,ale słyszałem różne opinie na temat tego modelu radze żebyś poszmerał jeszcze troche na forum to na pewno znajdziesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro86 Napisano 30 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Września 2010 A co na przyklad z XTR model 975?? jak z sila hamowania?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taellih85 Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 XTRy uchodzą za raczej nie najmocniejsze hamulce, lepsze będą XT (m.in. ze względu na technologię ServoWave w XT, czego nie ma XTR) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GozDD Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Ktoś wspomniał o serwisowaniu CR'ów. Z tego co mi się wydaję to Anderw niezbyt niedobrze wypowiadał się o konstrukcji tego hebla. Podobno niektóre części są w ogóle nie dostępne w detalu. O ile dobrze kojarzę to właśnie chodzi o CR'y. Najlepiej zapytaj jego osobiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.