Skocz do zawartości

[Przerzutki] dura ace na przod do roweru mtb?

kajstan

Rekomendowane odpowiedzi

Ja używam 105 (z konieczności) i działa, choć brakuje jej sztywności co objawia się gorszej jakości zmianą biegów niż w przerzutce MTB, poza tym coś się z nią stało, tzn. nie wiem co, bo wszystkie części są jak były, ale przerzutka lekko zmieniła kształt, choć nadal działa. Dla mnie największą zaletą takiego zestawu jest to, że przerzutki szosowe są skręcane, a tym samym można kasować luzy na nich (przynajmniej w części).

Ta przerzutka w zastosowaniu mbt sprawuje sie swietnie ale w kombinacji z korba 2x i najlepiej w kombinacji z lancuchem 10sp.

Jest duze prawdopodobienstwo a raczej pewnosc ze nie obsluzy dobrze blatu, bez ingerencji w szlifowanie ogranicznika wychylu.

Dlatego tez pytalem jak szeroki masz suport, co ma wplyw na linie lancuch, a co za tym idzie na zakres w ktorym przerzutka bedzie dzialala.

Osobiscie nie probowalem z 3-ma zebatkami ale czytajac tu i tam moga byc klopoty.

Ale mozesz sprobowac i dac znac :icon_wink:

• 5 miesięcy temu...

Witam,

Zastanawiam się nad montażem do swojego roweru szosowej przerzutki (Ultegra lub Dura Ace, raczej ta druga) Np. http://allegro.pl/przerzutka-przednia-shimano-dura-ace-fd-7900-34-9-i1456089423.html

Rama ma średnicę montażu przerzutki 34.9, manetki to XT rapidfire, a korba SLX 26/40. Czy wystarczy taką zakupić i zamontować czy trzeba stosować jakąś "krzywkę"? Jeżeli tak to gdzie taką dostać?

Pozdrawiam, Moror

Moror polaczylem Twoj temat z podobnym juz istniejacym.

Jak masz dolne prowadzenie linki to nic nie musisz robic.

Przy gornym, musisz zastosowac jakis odwracacz ciagu.

Moze to byc krzywka stalowa od speen.de, najbardziej popularna, Ti od Carbon-Ti.com, mozesz rowniez popytac na lb kolega Techan rowniez strugal takowe z Ti.

Alternatywa dla krzywki jest system PLC od e-bikerzone velonews.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...