tor23 Napisano 22 Września 2010 Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Proszę posiadaczy butów Shimano SH-MT42 o opinie. Są teraz do kupienia w cenie ok 170 zł, więc myślę, że jest to świetna propozycja, czy ktoś z Was ich używa? Może też jakieś inne propozycje do max 200 zł? Chciałbym, żeby to były uniwersalne buty - od lata do zimy (zimą zakładam ocieplane ochraniacze). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wloczykij Napisano 23 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Witam Mam takie buty i używałem ich wiosną ( później niestety mój rower zmienił właściciela bez mojej wiedzy i zgody ).Nie jestem ekspertem w dziedzinie SPD są to moje pierwsze buty tego typu. Preferuje eksplorację terenu, wycieczki w nieznane, gdzie często trzeba się gdzieś przejść, gdzieś podejść i do tego stylu buty sprawdzają się bardzo dobrze. Można nich w miarę swobodnie chodzić (choć pielgrzymki na Jasną Górę w tych butach nie polecam ) Nie są wybitnie sztywne, zapewniają pewien zakres ruchu bocznego stopy co dla zaczynającego przygodę z SPD ma znaczenie ( brak techniki i nawyków przy butach sztywnych może odbić się na stawach ). Z drugiej strony trzymają stopę dość pewnie przez co można poczuć jedność z maszyną na której jeździmy . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 24 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Mam te buty i złego słowa o nich nie powiem. Kupiłem zeszłą zimą w promocji za 100 zł Do codziennej jazdy połączonej z chodzeniem są idealne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.