Skocz do zawartości

[buty] Shimano SH-MT42 proszę o opinie

tor23

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę posiadaczy butów Shimano SH-MT42 o opinie. Są teraz do kupienia w cenie ok 170 zł, więc myślę, że jest to świetna propozycja, czy ktoś z Was ich używa? Może też jakieś inne propozycje do max 200 zł? Chciałbym, żeby to były uniwersalne buty - od lata do zimy (zimą zakładam ocieplane ochraniacze).

• 2 miesiące temu...

Witam

Mam takie buty i używałem ich wiosną ( później niestety mój rower zmienił właściciela bez mojej wiedzy i zgody ;) ).Nie jestem ekspertem w dziedzinie SPD są to moje pierwsze buty tego typu. Preferuje eksplorację terenu, wycieczki w nieznane, gdzie często trzeba się gdzieś przejść, gdzieś podejść i do tego stylu buty sprawdzają się bardzo dobrze. Można nich w miarę swobodnie chodzić (choć pielgrzymki na Jasną Górę w tych butach nie polecam ;)) Nie są wybitnie sztywne, zapewniają pewien zakres ruchu bocznego stopy co dla zaczynającego przygodę z SPD ma znaczenie ( brak techniki i nawyków przy butach sztywnych może odbić się na stawach ). Z drugiej strony trzymają stopę dość pewnie przez co można poczuć jedność z maszyną na której jeździmy ;).

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...