Tomura Napisano 22 Września 2010 Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Witam jest to mój pierwszy post na Waszym forum, pozdrawiam serdecznie planuję na wiosnę kupić nowy rowerek, to na czym teraz jeżdżę nie jest istotne, dość stary rower - tyle także myślę ze za te 2 wypłaty (jestem na stażu) będę w stanie wybrać coś do 1500 zł. zależy mi na lekkim, bezawaryjnym rowerku, do jazdy zwykle po mieście, często dłuższe wypady poza miasto, czasem zjeżdżanie z drogi i cieszenie się jazdą na "łonie natury" mój wzrost to 180, waga 65 (chudy jestem ) poradźcie mi co wziąć w tym przedziale cenowym, na co zwrócić uwagę, jaki brać rozmiar ramy itp, zaznaczam ze lubię jazdę rowerem, traktuje to jako czysto rekreacyjną zajawkę, a także jako wygodny i szybki transport po mieście , fajnie jakby był lekki i dość szybki. Także o sprzęcie nie mam za wiele pojęcia, bardzo proszę was o rady:) Czytałem trochę o tym żeby zwrócić uwagę na kross'a a4 pozdrawiam 5! http://www.starsport.com.pl/rower-mbike-crosser-model-2010-p-438.html?osCsid=d7b8cea635d2fb10359cbe0aac7a1c8b co myślicie o tym rowerze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tor23 Napisano 22 Września 2010 Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Ten MBIKE to bardzo fajny rower za tą cenę, chociaż mam duuuże wątpliwości, że waży 12,5 kg. Mimo wszystko jeśli nawet dodać mu kilogram to jak dla mnie OK. Jeszcze jedno - przy twoich preferencjach co do typów dróg patrz głównie na crossy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomura Napisano 22 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2010 dzięki za zainteresowanie:) no tak, napisałem do sklepu czy będzie dostępny, jeśli chodzi o cross'y to dostępny tam jest tylko inny, droższy model mbike, poczekam jak coś trochę, w sumie nie śpieszy mi się z tym zakupem, i tak muszę poczekać do wypłaty za październik... pozdrawiam mam dylemat czy myslec nad crossem czy mtb, jako rower uniwersalny do tego co napisałem cross nie będzie za delikatny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tor23 Napisano 22 Września 2010 Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Z mojego doświadczenia jeśli potrzebujesz roweru głównie do miasta + dłuższe wyjazdy poza miasto drogami asfaltowymi i szutrowymi to na pewno cross. Jak cię weźmie na jazdę typowo po ciężkim terenie to zawsze możesz założyć do niego grube opony. Spokojnie będziesz też mógł dokupić bagażnik i błotniki do jazdy z sakwami. Dla mnie osobiście cross jest najbardziej uniwersalnym rowerem do dróg o których piszesz, podobają mi się i to bardzo również rowery 29". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomura Napisano 23 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2010 troszkę lipa, bo dostałem informacje ze ten mbike dostepny bedzie dopiero w przyszlym sezonie, pewnie wtedy drozszy tez bedzie... trudno, jak ktos nie poleci mi czegoś lepszego to poczekam do wiosny, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.