Misiekvip3 Napisano 22 Września 2010 Napisano 22 Września 2010 Witam. W Maju tego roku kupiłem rower Giant Talon 3 DISC . Mój problem dotyczy przedniego hamulca Giant Root ... Zaczęło się od tego, że pewnego dnia zerwało mi okładzinę z części metalowej klocka hamulcowego Trudno się mówi, miałem inne klocki w domu więc wymieniłem go na inny (po założeniu tarcza lekko ocierała klocek, więc myślałem że klocek musi się "dotrzeć") jednak po kolejnych 2 dniach kolejny klocek poszedł na śmietnik ;/ Tym razem nie mogłem włożyć tarczy między klocki hamulcowe, więc zacząłem dogłębniej sprawdzać co się dzieje i jak zauważyłem to jeden z tłoczków się zacina i nie powraca po wciśnięciu klamki ... Skutkuje to tym że między klockami jest za mała szczelina aby mogła zmieścić się tam tarcza. Po wyciągnięciu klocków z hamulca i po dociśnięciu palcami tłoczków wszystko na chwilę wracało do normy - na chwilę bo po wciśnięciu klamki tłoczek zostawał na swoim miejscu Pomyślałem więc że może da się wyregulować hamulec pokrętłem przy klamce albo śrubie przy hamulcu, lecz przez swoją głupotę i nieznajomość (czemu producenci nie dodają do rowerów książeczek dotyczących serwisowania hamulców ?! ) wyciekło mi trochę płynu z układu i nic te operacje nie dały. Ściągnąłem hamulec i pojechałem do sklepu gdzie kupiłem rower, tam sprzedawca powiedział że muszę przyjechać z całym rowerem i zostawić go na 1-2 dni i że to nie może podejść pod gwarancję, ponieważ płyn mi wyciekł i sam grzebałem przy tym hamulcu. Poinformował mnie także że może to być zapowietrzony układ, a w ostateczności musiałbym kupić nowy hamulec za ponad 200 zł I tutaj mam pytanie do Was drodzy użytkownicy, co o tym myślicie ? Da się to naprawić jakimś tanim, domowym sposobem ? Czy faktycznie będe musiał kupić nowy hamulec ? Ile kosztuje w serwisach wymiana płynu ? - serwisant nie poinformował mnie ile może to kosztować... Dodam, że jest to mój pierwszy rower z hamulcami tarczowymi hydraulicznymi, więc nie ogarniam jeszcze dobrze tego tematu Dodałem fotki (robione k800i, za jakość przepraszam) abyście lepiej mogli mnie zrozumieć ;] Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam
kreteda Napisano 22 Września 2010 Napisano 22 Września 2010 Zmien serwis , z tego co wyczytałem poprostu otworzyłeś zawór. Jeżeli nie zatłuściłeś klocków to nie musisz ich wymieniać. U mnie za odpowietrzanie 10zł chyba. Za skracanie przewodu placilem 20zł wiec to nie są koszta wielkie. tłoczek według mnie trzeba nasmarować, na forum było już kilka razy, w ostateczności go wymienić.
stefanX Napisano 22 Września 2010 Napisano 22 Września 2010 Po pierwsze, jeśli dla Ciebie serwisowanie hamulców hydraulicznych to pierwszyzna (bez urazy oczywiście), to najlepiej zabierz hamulec do kogoś, kto się na tym zna i przypatrz się jak się się z tym obchodzić. W przyszłości nie będziesz miał problemów z przeglądem tego osprzętu. Kreteda prawdę mówi i trzeba będzie "rozruszać" ospały tłoczek. Czasem mniejszy luz na uszczelnieniu na jednym tłoczku powoduje właśnie takie zachowanie. Przesmarowanie może sporo tutaj pomóc. Poza odpowietrzeniem oczywiście. Tylko czy zacinanie się tłoczków spowodowane większym tarciem na uszczelkach nie jest przypadłością hamulców pracujących na płynie DOT?
Misiekvip3 Napisano 23 Września 2010 Autor Napisano 23 Września 2010 Skoro tak mówicie to zawiozę rower do serwisu w następnym tygodniu i się okaże co się stało. Mam nadzieję że nie będę musiał kupować całego nowego hamulca Ciekawe ile zawołają za ewentualną wymianę płynu, bo wg. mnie ten serwis jest drogi bo kiedyś za odtłuszczenie tarczy i wymianę klocków (żywiczne) zapłaciłem 60 zł od jednego koła Oczywiście później już nie zawoziłem do serwisu tylko odtłuściłem w domu za ~5 zł i wg. mnie efekt miałem lepszy niż te ich "tajemnicze" metody odtłuszczania Możecie się pochwalić ile u Was kosztują takie "operacje" ?
cichy66 Napisano 25 Września 2010 Napisano 25 Września 2010 Po pierwsze, jeśli dla Ciebie serwisowanie hamulców hydraulicznych to pierwszyzna (bez urazy oczywiście), to najlepiej zabierz hamulec do kogoś, kto się na tym zna i przypatrz się jak się się z tym obchodzić. W przyszłości nie będziesz miał problemów z przeglądem tego osprzętu. Kreteda prawdę mówi i trzeba będzie "rozruszać" ospały tłoczek. Czasem mniejszy luz na uszczelnieniu na jednym tłoczku powoduje właśnie takie zachowanie. Przesmarowanie może sporo tutaj pomóc. Poza odpowietrzeniem oczywiście. Tylko czy zacinanie się tłoczków spowodowane większym tarciem na uszczelkach nie jest przypadłością hamulców pracujących na płynie DOT? Akurat ten typ hamulca Giant Root pracuje na oleju mineralnym a nie na DOT-3 DOT-4 bądź DOT-5.1. Poprzednie modele hamulców Gianta MPH-3(oparte na Hope)są na DOT3/4/5.1
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.