Tomciox Napisano 17 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 W jakich okolicznościach doszło do tego pęknięcia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 17 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Przy wkręcaniu śruby zaczęło się rozszerzac. Możliwe że pęknięcie nie jest świeżą sprawą. Straciłem szacun dla Magury... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomciox Napisano 17 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Ja szacun do magury straciłem pierwszy raz przy martach, jak mnie notorycznie wkur.. Później znowu zaufałem tej firmie przy amorze Menja, ale nie na długo - sprzęt się dosłownie rozsypał i ciągle leży na serwisie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 17 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Coś próbujemy łatac, ale miejsce jest risky. Amora teraz nie planowałem wymieniac. Damn. it. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekmz Napisano 18 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Magura czy nie Magura mi to samo stalo sie w DT Swiss. Dolna sruba i jezdze tak do dzis. Swoja droga, w piatek moze dojdzie do mnie Magura Durin :)Sic! Rower bardzo mi sie podoba:) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 18 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 A sruba nie byla za dluga....? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 19 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Nie sądzę. Śruby od Vincere. Tej samej długości u góry i u dołu. Poza tym gwint jest głęboki...zastanawia mnie czy śruba nie miała za ciasno? Ale na razie siedzi na kleju i jest bomba:) Chyba zostanę z K18 na dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 24 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Właśnie skończyłem krótki trening na szosówkach conti grand prix 1.0, Przy zacinającym śniegu, z słabą widocznościa przemykałem ulicami Tarnowa. Było tak lekko i szybko że się zakochałem. Jest super git. Klamki są trochę daleko, no i szukam patentu na wpięcie pancerzy w nietypowe prowadzenie w Taurynie, ale poza tym bombastic. Niestety Dura Ace uzbrojony w Speen nie podszedł...o 1,5 mm za mały zasięg.. Myślę, że to wina korby, "rozstaw tarcz" jest prawie tak duży jak przy trzy-blatowej. Kolejna ciekawostka - nie dało się zamotowac kasety xtr 11-34 do amerykanów. Kasety 11-32 oraz dziesiątki pasowały. Tym sposobem trafiła mi się 11-32 xt...zastanawiam się czy nie wrzucic kasety xtr 11-32 i zastosowac patent frm z 36-stka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 25 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 szukam patentu na wpięcie pancerzy w nietypowe prowadzenie w Taurynie Czemu jest nietypowe, z tego co widze to pod gorna rura, a hamulcowe? Niestety Dura Ace uzbrojony w Speen nie podszedł...o 1,5 mm za mały zasięg Jaki masz suport w tej ramie, masz jakies podkladki po stronie napedu i jaka masz odleglosc malej zebatki do widelek? Kolejna ciekawostka - nie dało się zamotowac kasety xtr 11-34 do amerykanów. Kasety 11-32 oraz dziesiątki pasowały. Tego juz nie rozumiem, dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 25 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Nietypowe bo są ok 2mm szersze niz pancerze tak linek jagwire ripcord jak do przewodów formuly. suport stardardowo bb30 z redukcja na standard, nawet bez podkładki po stronie napedu brakowało 1,5 mm Odłegłosc do widełek,- jeszcze nie zmierzona A tego że xtr 11-34 nie pasuje to ja tez wogóle nie rozumiem, byłem z tym u Mirka Bieniasza, a tylko przy 1mm podkładce może by podeszło, nie próbowałem kombinować, rozbiło sie o szerokośc kasety, 10-tki i 11-32 sa węższe niż xt,slx i xtr 960 11-34... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 25 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Tak z ciekawosci jaka masz linie lancucha na duzej zebatce (odleglosc zebatki do srodka ruru podsiodlowej) U mnie to jest 47.5-48mm Przelotki rozumiem o czym mowisz. Co do kasety, ta przerzutka jest pod 10sp i jakie masz manetki tez pod 10sp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 25 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Z podkładką 57,5 a bez ok 55,5 mm. Może suport który jest szeroki na 10 mm robi problem? Są jakieś węższe>? Szerokosc z wkładem suportu to jakieś 97,5 mm. Przerzutka jest pod 9sp, manetki też. Jak wyszły jaja z kasetą to miałem do wybory 10 sp plus nowa przerzutka plus nowe manetki pewnie ok 2k A tak jak przejdę na xtr plus frm to 0,7 k. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 25 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 To sie tlumaczy czemu wysieg DA jest niewystarczajacy, na upartego mozesz zeszlifowac ogranicznik, bylo o tym na mtbr. Co do bb 30 nie mam wiedzy. Zaraz zaraz jak masz zestaw na 9sp to jakim prawem xtr 9sp bez wzgledu czy to jest 960-970 nie dziala??? Co nie dziala, jakies szczegoly? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 25 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Co konkretnie szlifnąc? wkład suportu? no w sumie można sprobowac. A kaseta 960 oraz inne 11-34 nie siadały na bęben. był za krótki na 11-34. Dlatego założylismy 11-32 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 25 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Szlifnac ograniczniki przerzutki. Bebenek powinien ci przyjac 9 jak rowiez 10sp. 11-34 i 11-32 to tylko roznica w przelozeniach nie w szerokosci kasety,... myle sie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 25 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Zauważyłem taką zależność: Im droższy rower, tym trudniej spasować elementy żeby pasowały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 26 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Ostatnia zębatka w kasetach ta najmniejsza ma od wewnątrz wytłoczony rowek na którym siada na bębnie. Przy 11-32( oraz 10 sp mtb) jest głębszy niż w 11-34. A z tym stwierdzenie, że im droższy rower tym trudniej złożyc to trochę w tym prawdy jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 26 Listopada 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Bardzo podoba mi się twój rowerek, mam nadzieję ze jarek dobrze zrobił ramę bo trochę nieufnie traktuję takie zabiegi. Mam natomiast nieco banalne pytanie. Dlaczego motek w plusie? Osobiście preferuję odwrotnie stąd ciekawi mnie czym się kierowałeś przy takim ustawieniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razorjack Napisano 26 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Nietypowe bo są ok 2mm szersze niz pancerze tak linek jagwire ripcord jak do przewodów formuly. jeśli przelotki są za duże w stosunku do kabli, to owiń kabel w tym miejscu taśmą izolacyjną ( http://www.tme.eu/katalog_pics/8/b/6/8b685e68aaea90873553e54ac0ec2462/scapa-2702-15b.jpg ) tak aby ładnie wszedł w przelotkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 26 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 z taśmą pomysł za######ioza:) A co do motka na plusie to nie wiem o co kaman:)? Mostek? hmm szczerze właśnie zamierzam go odwrócić bo pozycje ma troche turistic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razorjack Napisano 26 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 mostek na + chodziło że do góry i wygląda to właśnie bardzo 'turystycznie' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 26 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Trochę fotek w konfiguracji taśmowo-szosowej. Do wymiany stopniowo: Zaciski - zielona albo złote Tarcze - na jakieś deczko lżejsze ale na razie pomysłu brak top cap - pewnie zielony śruby - pewnie złote kaseta - 11-32 xtr plus frm 36 ( na starty w sezonie) http://img39.imageshack.us/i/dsc5090r.jpg http://img714.imageshack.us/i/dsc5092.jpg http://img714.imageshack.us/i/dsc5093.jpg http://img718.imageshack.us/i/dsc5094.jpg http://img684.imageshack.us/i/dsc5095.jpg http://img831.imageshack.us/i/dsc5096.jpg http://img802.imageshack.us/i/dsc5097.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 10 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Specyfikacja: Brake: (Front): (Hamulec Przedni) – Formula Oro k18 - 245 gr Brake: (Rear): (Hamulec tylny) – Formula Oro k18 – 266 gr -Rotor: (Front): (Tarcza prz.) - Formula 160 mm - 134 gr -Rotor: (Rear): (Tarcze tyl.) - Formula 140 mm - 111 gr -Rotor bolts: (Sruby moc. tarcze) - 22 gr -Adapters: - 29 gr Cables: (Pancerze i Linki) - Jagwire Ripcord - 79 gr Cassette: (Kaseta) - Shimano XT M-970 11-32 - 257 gr Chain: (Lancuch) - KMC X9 SL – 244 gr Crankset: (Korby) - FSA K-Force 44-29 plus suport - 718 gr Derlr. (Front): (Przerzutka przednia) - XTR 971 - 149 gr Derlr. (Rear): (Przerzutka tylna) - Sram X0 średni wózek - 196 gr Fork: (Widelec) - Magura Durin - 1431 gr Frame: (Rama) – Cannondale Taurine 4 2009 plus wzmocnienie by Luxtech:)plus adapter z bb30 na standard - 1380 gr Grips: (Gripy) – Bontrager XXX (Cut) – 10 gr Handlebar: (Kierownica) - Syntace Duraflite 580 mm- 117 gr Pedals: (Pedaly) - Look Quartz - 260 gr Seat: (Siodlo) – Specialized Romin - 218 gr Seatpost: (Sztyca) - Thomson Elite - 224 gr Seatpost Clamp: (Zacisk Sztycy) - Far Near - 12 gr Shifters: (Manetki) - Sram X0 - 199 gr Skewers: (Zaciski kol) - American Clasic - 95 gr Stem: (Mostek) -Amoeba Vitra - 140 gr Stery: - Cane Creek ( plus przejściówka) - 141 gr Tire (Front): (Opona Przednia) - Forious Fred - 317 gr Tire (Rear): (Opona Tylna) - Forious Fred - 319 gr Tubes: (Detki) – Geax cośtam - 250 gr Wheelset: American Classic MTB 26 - 1502 gr Wychodzi w sumie - 9065 w spec. Szosowej - ok 8800. Na Race Kingach S 2.2- ok 9320 Spodziewałem się że będzie trochę mniej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmb Napisano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Piękna maszynka,naprawde super tylko te opony ONE TU NIE PASUJĄ ! Ja bym widzial jakies 2.2 a nie.. ;p Ale maszynka konkret Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 13 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Ja akurat twierdze że grand prixy bardzo pasują i w ogóle jestem nimi zachwycony. Obecnie jestem na bulldogach i walcze na nich na śniegu. Bez rewelki , parę gleb za mną. Wczoraj co mi strzeliło do głowy żeby odbyć trening po zmroku w lesie. Miałem zrobić 2 okrążenia w śniegu - jakieś 28-29 km. Po 15 minutach jazdy nagle cos się zerwało z głebi lasu.... Zaczęło biec w moją stronę....trochę mnie to rozproszyło i zaliczyłem glebę. Leżąc na plecach zauważyłem trzy niemałe dziki przebiegające obok... zerwałem się na równe nogi i zacząłem cisnąć ile miałem w nogach. Po 10 minutach spotkałem jelenia , dość sporego...gleby nie było... zaczołem spieprzać z lasu....2 okrążenia nie było. Generalnie nie polecam, no chyba że grupą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.