kubzik123 Napisano 22 Września 2010 Napisano 22 Września 2010 watam. Mam pyt. Tak jak w tytule.jak zabezpieczyc hamulce na zime tak by na wiosne wszystko dzialalo jak teraz?
hudy Napisano 22 Września 2010 Napisano 22 Września 2010 Nie dotykaj ich? Jak nie będziesz trzymał roweru w śniegu i wilgoci to zostaw jak jest.
kubzik123 Napisano 22 Września 2010 Autor Napisano 22 Września 2010 bedzie stal w piwnicy ale nic sie nie zastanie na tarczy nic sie nie osadzi? nie mowie tu o kurzu bo bedzie przykryty...
hudy Napisano 22 Września 2010 Napisano 22 Września 2010 Jak nie masz piwnicy w której jest wilgoć jak w amazońskiej dżungli to nic się nie stanie. Jeszcze nie widziałem tarczy zardzewiałej od stania przez zimę w piwnicy. Ale może też nie widziałem nigdy naprawdę wilgotnej piwnicy
kubzik123 Napisano 23 Września 2010 Autor Napisano 23 Września 2010 a gdybym wyjechal w zime np na miasto i by na tarcze troche sniegu nalecialo to przestalo by hamowac?
Mod Team Odi Napisano 23 Września 2010 Mod Team Napisano 23 Września 2010 Od śniegu/wody/błota nic się hamulcom nie stanie, ale po soli jeździć nie radzę bo zacznie zżerać wszytko po kolei.
tobo Napisano 23 Września 2010 Napisano 23 Września 2010 najgorzej znosi zimowe warunki naped, szczegolnie zasolenie. przez 10 lat uzywania tarczowek nie pamietam by cos im sie stalo od stania badz nawet jezdzenia w kiepskich warunkach, rowniez slonych. jesli rower bedzie tylko stal to przeciez mozesz prewencyjnie go "obmacac", nacisnac dzwignie hamulcowe, zmienic biegi, ruszyc kierownice itd. jesli wyjedziesz rowerem w zimie to po jezdzie splucz go nawet zwykla woda, mozliwie ciepla zebys sobie lap nie odmrozil potem wstaw rower do mieszkania na czas jego wyschniecia, w cieplym pomieszczeniu stanie sie to szybciej.
hudy Napisano 23 Września 2010 Napisano 23 Września 2010 A jak rodzice nie pozwalają do mieszkania to przetrzyj szczotką i spryskaj WóDą-40. Wyprze wodę i zakonserwuje. Potem przesmaruj łańcuch i śmigaj dalej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.