Dungor Napisano 21 Września 2010 Udostępnij Napisano 21 Września 2010 W wyniku eksploatacji, moje ukochane Sidi blaze zostały częściowo uszkodzone. Rzecz w tym, że połamały mi się korki (te dokręcane) i w otworach wewnątrz pozostały trzpienie śrub. Czy ktoś może ma jakieś rozwiązanie, albo sam był w podobnej sytuacji i sobie poradził? Każą wiercić, ale aż serce się kraje jak o tym myślę bo nie chcę spierniczyć butów Pomożecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BandiT Napisano 21 Września 2010 Udostępnij Napisano 21 Września 2010 powitac, inaczej jak nie wiercic to ciezko bedzie znalezc rozwiazanie.. nawiercasz otwor, wkrecasz takie cos z odwrotnym gwintem i ladnie wyjdzie wykrec sobie tylko innego korka i sprawdz dlugosc gwintu, kontroluj ile wiertla wchodzi juz w buta. lepiej zeby nie przewiercic podeszwy, bo butow szkoda pozdro edit - robilem tak w butach pilkarskich, sposob sprawdzony ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 21 Września 2010 Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Ja w moich butach rozwierciłem trzpień nagwintowałem i wkręciłem nowy kołek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 23 Września 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Września 2010 A zamiast oryginalnych korków świetnie sprawdzają się zwykłe śruby na imbus z nakręconą nakrętką żeby zachować odpowiednią wysokość korków. I tym sposobem nowe, bardziej trwałe korki mamy za 2zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.