Skocz do zawartości

[Rower] Specialized FSR Enduro - godny uwagi?

802220540

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, moj poprzedni temat chyba juz poszedl w niepamiec, wiec zakladam drugi, moze tytul kogos przyciagnie :D

CHodzi o to, ze planuje kupic rower! :D Moj budzet podnioslem do 5000 zl. Chce kupic uzywany rower w miare dobrej klasy.

Rama 20-21" , cos z rodzaju Enduro.

Znalazlem cos takiego:

http://allegro.pl/show_item.php?item=1231932964

Wiem, ze cena jest wyzsza ale w razie czego moglbym to przemyslec, a moze uda sie jeszcze cos utargowac.

Ogolnie sprzedawca napisal, ze to jest rama 24" ale chyba sie troche pomyli albo nie wiem :x

Tak czy owak, moglby ktos conieco napisac o tym rowerze w razie czego? JEst w miare przyzwoity, czy szukac czegos innego ? ;)

Prosze o pomoc :)

Napisano

A myslałes o Santa Cruz VP-Free ?? Tez ponoc dobre ale trzeba było byc czekac na okazje :D

Specialized enduro fsr to dobry rower i chyba lepszy od Santa Cruz VP-Free :)

A na przykład rower firmy trek ?? patrzyłes dobra firma i przystepnie cenow albo yeti jeszcze zostaje

Nie cytujemy postow pod ktorymi bezposrednio odpowiadamy.

Napisano

SZukalem jakiegos Sant'a Cruz'a , ale ciezko cos teraz wyhaczyc - koniec sezonu. Druga sprawa jest rozmiar ramy , raczej nie szczegolnie popularny..

Szczerze, podoba mi sie ten Spec i gleboko sie zastanawiam nad nim, a chcialbym cos jeszcze kupic przed zima :)

Co do treka to jakos nie bardzo mi on przypada do gustu, chyba, ze ktos ma cos fajnego na sprzedaz, to oczywiscie przemysle sprawe =)

CO do tego speca to moglby ktos sie wypowiedziec czy akurat ta rama "daje rade" ? ;)

Napisano

Widzialem ten rower ale mysle , ze nie utarguje az tyle. Tego Speca utarguje moze do 5300 zl a z 6000 raczej tyle nie zejdzie. Poza tym jakos ten Spec bardziej mi przypadl do gustu..

Jesli chodzi o kwestie tego, czy potrzebuje rower az takiego kalibru, to faktycznie, na pewno nie wykozystam pelni mozliwosci tego sprzetu. Napaliem sie teraz na jazde i pomimo tego, ze moze to slomiany zapal (mam nadzieje, ze nie), to chcialbym miec dobry sprzet. Glownie chodzi mi o to, zeby w razie czego, moc modernizowac go na lepsze.

Dlatego wlasnie pytam, czy rama w tym specu bylaby dobra baza.

Napisano

Moje enduro to, w miare komfortowa i efektywna jazda w trudniejszym terenie. Podczas zjazdow ma zachowywac sie pewnie przy wiekszych predkosciach przy czym fajnie by bylo gdyby dal rade podjezdzac :x No i stosunkowo szybka jazda na plaskim terenie.

Czyli w zasadzie wszystko w jednym :thumbsup: Ale najbardziej liczy sie dla mnie komfort oraz dobra przyczepnosc roweru.

Swoje waze, bo przecietnie waze ok 100 kg wiec chce kupic cos w miare solidnego na kilka lat.

Jesli chodzi o VP-free to w sumie to bardziej freeridowy rower, poza tym to juz w ogole zbyt duzy, jak to napisales "kaliber" jak dla mnie.. Chociaz mozliwosci tego Speca pewnie tez nie do konca wykozystam.

Wiec, napisze ktos cos o tej ramie? :)

Napisano

No wiec dlatego wrzucilem w pierwszym poscie tego Speca :)

Wypowie sie moze jakis wlasciciel ww. roweru, albo ktos kto mial z nim stycznosc?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.