damnbit Napisano 20 Września 2010 Napisano 20 Września 2010 Witam. Jak odkręcić taki wolnobieg, najlepiej domowym sposobem? zd 1 zd 2 zd 3 Rower Romet Jaguar, ale nie wiem czy to oryginalna część. Z góry dziękuję za pomoc.
MMMAAACCC7 Napisano 20 Września 2010 Napisano 20 Września 2010 młotek odpowiednio dopasowana, nawet dowolny gwóźdź, wstawiasz go w jeden z otworów, przekrzywiasz i uderzasz młotkiem, w tą stronę musisz przekrzywiać gwóźdź w którą się śruby odkręca i odejdzie to kółko ze środka, a wtedy podłóz pod spód pudełko (na pewno sypną się kulki wielkości 1mm) i po odkręceniu po prostu unoś w górę zębatki,
Miecho87 Napisano 20 Września 2010 Napisano 20 Września 2010 A wolnobieg zdejmuje się odkręcając za te dwa nacięcia na najbardziej wewnętrznej części.
damnbit Napisano 21 Września 2010 Autor Napisano 21 Września 2010 Właśnie, chcę zdjąć wolnobieg, aby dobrać się do kulek w piaście. Próbowałem już młotek+śrubokręt, ale skurczybyk ani drgnie, ani w jedną, ani w drugą. Czy jest do tego jakiś klucz?
javman Napisano 21 Września 2010 Napisano 21 Września 2010 jak sie chcesz do kulek dobrac to odkrecaj ten pierscien z dziurkami.... punktak sobie podszlifuj aby dobrze siedzial w dziurkach, przywal mocno na pewno puści. aha bo jak zdejmiesz caly wolnobieg z piasty za pomoca tych naciec to do kulek sie nie dostaniesz.
Miecho87 Napisano 21 Września 2010 Napisano 21 Września 2010 Od kiedy piasta się obraca na kulkach w wolnobiegu?
MMMAAACCC7 Napisano 21 Września 2010 Napisano 21 Września 2010 czyli odkręcaj tak jak Miecho mówi, te wewnętrzne nacięcia są od odkręcania całości
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.