miszne Napisano 10 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Sami chętni a organizatora ni ma ;] jak juz zaplanujecie kiedy wyjedziecie to napiszcie na forum a moze gdzies sie spotkamy na wybrzezu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalbike Napisano 10 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Założyciel tematu zapewne tak szybko nie odpisze - ostatnio na forum był we wrześniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 10 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 ja jak już wcześniej w tym temacie pisałem prawdopodobnie na przełomie czerwca/lipca zamierzam przejechać całe wybrzeże. Tylko ja planuje wyrobić sie maksymalnie w 5-6dni i noclegi pod namiotem a przynajmniej raz na dziko (tereny wojskowe). Jak ktoś chciałby sie dołączyć to zapraszam. Dokładny termin bedzie zależał od pogody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaspro Napisano 11 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Wstępnie również chciałbym się dołączyć do takiej wyprawy, co do terminu to ja się dostosuję do większości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaroszek91 Napisano 25 Marca 2011 Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Witam ! Podpinam sie do tematu .Ja planuje pod koniec maja (22-28) zaraz po maturach jechac wraz z kumplem wzdłuż wybrzeża tyle że my wystartujemy ze swinoujscia (świnoujscia - władysławowo - sopot.) pominiemy tym samym hel Bedzie koniec maja wiec wieczory beda chłodne ale mimo to chcemy jechac i nocowac w namiotach... nie wiem tylko jak jest z dostępnością pól namiotowych ewentualnie u jakiegos miłego gospodarza na podwórku Budżet mamy skromny około 250 zł i zamierzamy jechac około 6 dni. Kierujemy sie troche wyprawa tych dwóch kolesi zamieszczonej na tej stronce poniewaz daja nam duzo cenny porad .http://www.klient6202.klc.vectranet.pl/index.htm To bedzie nasz pierwszy wyjazd i pierwsza przygoda ale najwazniejszy bedzie u nas spontan Jest to trasa troche dłuższa od tej w temacie jednakże bedziemy mieli pewnosc ze nic nie przegapilismy Może z niektórymi na trasie sie spotkamy.... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oxygen Napisano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Ja również planuje z synami wycieczkę nad Polskim Bałtykiem,waham się co do terminu...lipiec czy sierpień? W necie jest tyle informacji,że naprawdę można korzystać i z tras jak i również z innych informacji podanych przez osoby ,które przejechały tą trasę.A więc od zachodu na wschód( wiatr w plecy),spontan(plany często nie pokrywają się z rzeczywistością),jakieś 20zl stawka dzienna na wyżywienie + koszty komunikacji poza rowerowej, noclegi na dziko(frajda).Myślę,że za 350zł na osobę na 10 dni można spokojnie przeżyć(w tym dojazdy ). 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryke Napisano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 350 zeta to na spokojnie, my z kumplem mieliśmy istne Tour de Biedronka i uwierz, że wystarczyło nawet sporo mniej Co do trasy to wrzuciłem mały opis tutaj na forum, może się przyda: http://www.forumrowerowe.org/topic/76955-wyprawa-wybrzezem-i-wschodnia-granica/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MadProff Napisano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Witam. Deszcz oraz silny wiatr to najgorszy wróg rowerzysty. Zaplanowalismy sobie wyprawe z Warszawy do Czestochowy. Wszystko ładnie sobie zaplanowalismy, noclegi,postoje,co zwiedzamy itp. Jednego nie udało nam sie zaplanowac a mianowicie pogody. Niestety. Od samego rana tj 7 rano jak wsiedlismy na rowery padal deszcz. Na poczatku był mały deszczyk, pozniej zamienil sie w prawdziwa ulewe. Poprostu sciana wody. Na dodatek łapalismy kapcie. Zaliczylismy 3 kapcie po przejechaniu 40 km. Latanie detki w ulewe jest tragiczne. Jechalismy trasa wiec kazdy przejazd wiekszej ciezarówki wiazał sie z ogromna chmura bryzy lecaca prosto na nas. Po przejachaniu około 50 km pojechalismy na stacje pkp i pociagiem do Domu. Tego dnia padało cały bozy dzien. Deszcz zabił w nas radosc i motywacje do jazdy, zrezygnowalismy. Ponownie ruszylismy w trase w czerwcu. Relacja dla zainteresowanych tu http://cz19.pl/tree/brygada.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oxygen Napisano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Mam pytanie do tych którzy zaliczyli tę trasę,a mianowicie,czy czerwony szlak który prowadzi na mapie przez część wybrzeża jest przejezdny dla rowerów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oxygen Napisano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Mam pytanie do tych którzy zaliczyli tę trasę,a mianowicie,czy czerwony szlak który prowadzi na mapie przez część wybrzeża jest przejezdny dla rowerów? No cóż,tak czy siak w lipcu wyruszam w drogę...Z Jeleniej Góry do Zgorzelca ,a dalej przez Niemcy do Szczecina.Następnie... ponownie Niemcy,czyli Ancklam i do Świnoujścia....Dalsza podróż to już wybrzeżem na Hel....a potem....no cóż zobaczę jak z czasem........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oxygen Napisano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Założyciel tematu wymięk,a ja nie.....2.o7 o godź.6.00 wyruszam w podróż singlową...To moja taka pierwsza długa "wyprawa"....Jelenia Góra-Świnoujście-Hel. Potem zobaczę jak z czasem może do Jeleniej Góry wrócę również rowerem.Pozdrawiam wszystkich podróżników sakwiarzy,a może gdzieś na trasie się spotkamy....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidagel Napisano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Jak nie ma organizatorów, a znajdą się chętni to zamierzam w czasie drugiej części urlopu 13 sierpień - 28 sierpień zrobić wycieczkę Kołobrzeg->Hel z nastawieniem na zwiedzanie i odpoczynek, bez ciśnienia 40-50km bo tyle na dzień dzisiejszy mogę wycisnąć przy jeździe kilka dni z rzędu. Mam już wstępną trasę, ale muszę troszkę nad nią posiedzieć bo trasa przejazdu musi dobrze pokrywać się z tym co warto zwiedzić i zobaczyć. Ostatnio w ten sposób objechałem jeziora Mazurskie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oxygen Napisano 1 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 jutro wyruszam w drogę...plan trochę zmieniłem ze względu na pogodę...z J.G do Szczecina jadę pociągiem...a potem to już tylko "bajkiem".....pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidagel Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Złożyłem taką wstępną mapę Kołobrzeg->Hel (google nie widzi wszystkich dróg). Raczej zamierzam przemieszczać się drogami nie piaszczystymi/mocno leśnymi z powodu opon 35-tek, które teraz mam:) Nastawiam się na przystanki tak jak są opisane, czyli około 50km dziennie. W piątek 12 sierpnia idę ostatni dzień do pracy i myślę by już wtedy w sobotę-niedzielę wyruszać. (do Kołobrzegu jadę pociągiem) Jak jacyś chętni na ten termin i zwiedzanie/turystykę to zapraszam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daVe Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Zrobiliśmy trasę Świnoujście - Hel - Gdańsk Sobieszewo na początku lipca. 6 dni, prawie 600 km, czyli nie zamulaliśmy po drodze Relacja na moim bikestatsie. Jeśli macie jakieś pytania do trasy to walcie śmiało, póki wszystko dokładnie pamiętam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidagel Napisano 30 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Ja staram się nie "zamulać", ale po ostatnim wypadzie zauważyłem, że jednak to jeszcze nie czas na 100km/dzień szczególnie jakby mi kolano odmówiło posłuszeństwa:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidagel Napisano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Jacyś chętni? prawdopodobnie będę robił więcej niż 50km/dzień, choć bardziej jest to uzależnione od tego czy dam radę choć zakładam, że nie będzie problemów, przy spokojnej jeździe i dobrze rozłożonych odpoczynków. Trasa lekko raczej się zmieni, ponieważ na mapie jaką posiadam, są drogi których nie ma na google maps, choć zmian dużo nie będzie. Termin do uzgodnienia w przedziale czasowym 13.08.2011 - 28.08.2011 (7 dni w tym terminie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidagel Napisano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Wyprawa się udała:) i wróciłem cały i zdrowy Teren jest niesamowicie przepiękny i jednak relacje i zdjęcia nie oddają tego co można tam zobaczyć Troszkę żałuję, że nie miałem więcej czasu i trasy nie zacząłem od Świnoujścia, ale nie byłem pewien ile mi to zajmie i czy bym się wyrobiłem bo trzeba by liczyć z 1-2 dni:( Teraz wiem, że kondycja ostatnio jednak skoczyła:) i zaczynam już robić dziennie ludzkie km:) Jak zrobię porządek ze zdjęciami to wprowadzę wpis w bikestats z relacją. Wyszło mi w sumie około 420km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anex Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 piknie - bravo! ja miałam być właśnie na takiej wyprawie ale współtowarzysz odpadł - eh... niby we wrześniu jeszcze trasa do zrobienia ale już nocki zimniejsze i słońce coraz krócej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidagel Napisano 9 Września 2011 Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Jak obiecałem:) Link do wszystkich dni z wyprawy i do pierwszego dnia (są odnośniki na dni następne) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.