Skocz do zawartości

[opony] Tioga red phoenix +geax gato

Cox

Rekomendowane odpowiedzi

planuje kupno 2 opon,

na tył tioga red phoenix 1,9

na przód Gato 1,9 lub 2,1, tutaj własnie oczekuje waszej porady

rozwazalem jeszcze rocket rona "performence" 2,1 na przód ale nie moge sie zdecydowac

na tył na 100% tioga, na przednią opone prosze o wasze opinie, ma to byc zestaw do scigania xc, zeby sobie tez na blocie poradzil które przy tegorocznej pogodzie czesto jest

Jeździłem trochę w tym sezonie na Red Phoenix'ie 2.0 z przodu i bardzo dobrze spisywał się w Beskidach (w tym oczywiście w błocie). Na tyl mi się spodobał, że dokupiłem drugiego RP 2.0 na tył - bardzo uniwersalny terenowy zestaw. Tylko w piasku jest gorszy od szerszych opon. Z tyłu niestety bardzo szybko bieżnik zaczął się niszczyć, gdy pod kołami zawitało więcej asfaltu. O Gato nic nie napiszę, bo nie mam, nie znam, nie jeździłem.

Red Phoenix ma dość niskie klocki. Może to utrudniać przebijanie się przez piachy, ale także w bardziej "wymagającym" błocie nie spisuje się najlepiej... W każdym razie w porównaniu z posiadanymi obecnie Schwalbe Albert Red Phoenix w różnorodnym terenie jest zauważalnie gorszy...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...