Cox Napisano 20 Września 2010 Udostępnij Napisano 20 Września 2010 planuje kupno 2 opon, na tył tioga red phoenix 1,9 na przód Gato 1,9 lub 2,1, tutaj własnie oczekuje waszej porady rozwazalem jeszcze rocket rona "performence" 2,1 na przód ale nie moge sie zdecydowac na tył na 100% tioga, na przednią opone prosze o wasze opinie, ma to byc zestaw do scigania xc, zeby sobie tez na blocie poradzil które przy tegorocznej pogodzie czesto jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 20 Września 2010 Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Jeździłem trochę w tym sezonie na Red Phoenix'ie 2.0 z przodu i bardzo dobrze spisywał się w Beskidach (w tym oczywiście w błocie). Na tyl mi się spodobał, że dokupiłem drugiego RP 2.0 na tył - bardzo uniwersalny terenowy zestaw. Tylko w piasku jest gorszy od szerszych opon. Z tyłu niestety bardzo szybko bieżnik zaczął się niszczyć, gdy pod kołami zawitało więcej asfaltu. O Gato nic nie napiszę, bo nie mam, nie znam, nie jeździłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandacz Napisano 20 Września 2010 Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Red Phoenix ma dość niskie klocki. Może to utrudniać przebijanie się przez piachy, ale także w bardziej "wymagającym" błocie nie spisuje się najlepiej... W każdym razie w porównaniu z posiadanymi obecnie Schwalbe Albert Red Phoenix w różnorodnym terenie jest zauważalnie gorszy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Rocket Ron wydaję mi się dosyć delikatny (dlatego nie zdecydowałem się na niego), ale nie jeździłem więc nie wiem dokładnie. A co do Gato to da sobie radę bez problemu ja jeżdżę na 1,9 ważę 58kg i jest super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 29 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2010 na przód jednak kupie sobie chyba zwijanego Specialized s works the captain 2.0 http://www.google.pl/images?hl=pl&q=specialized%20the%20captain&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1280&bih=841 czy moze jadnak postapic inaczej i speca dac na tyl a tioge 1.9 na przód? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.