mils83 Napisano 20 Września 2010 Napisano 20 Września 2010 Mam pytanie odnośnie licznika BC 1009. Chodzi mi o funkcje Trip Distans i Trip Time. Czy powinny się one restartować same codziennie czy trzeba to robić ręcznie przed każdą wyprawą? U mnie cały czas sumują się km i czas w tych funkcjach a myślałem, że wartości w tych funkcjach będą się same restartować po jakimś czasie bezczynności. Może ktoś potwierdzić jak licznik powinien liczyc km i czas w tych funkcjach. W instrukcji nie znalazłem odpowiedzi na to pytanie.
sosna119 Napisano 20 Września 2010 Napisano 20 Września 2010 Właśnie po to są te 2 opcje żebyś sobie skasował wtedy kiedy Ci wygodnie i zmierzył dystans i czas jazdy od miejsca, które sobie wybrałeś. Trzeba to ręcznie skasować. Kiedyś spotkałem się z licznikiem, w którym się to samo kasowało, ale było to okrutnie wkurzające.
Sonix Napisano 20 Września 2010 Napisano 20 Września 2010 Tak jak napisał przedmówca trzeba te dane kasować samemu.
micferrari Napisano 20 Września 2010 Napisano 20 Września 2010 Jak przejedziesz określony dystans i chcesz wykasować wybierasz trip distans przytrzymujesz lewy górny przycisk przez 3s i się kasuje tak samo jest z trip time obie funkcje musisz wykasować oddzielnie.
lipstein Napisano 21 Września 2010 Napisano 21 Września 2010 Jak przejedziesz określony dystans i chcesz wykasować wybierasz trip distans przytrzymujesz lewy górny przycisk przez 3s i się kasuje tak samo jest z trip time obie funkcje musisz wykasować oddzielnie. Wcale nie trzeba kasować oddzielnie obu funkcji. Wystarczy przytrzymać nieco dłużej ten sam przycisk i pojawi się opcja "reset all", która wykasuje oba pomiary, czyli trip time i trip distance. P.S. To tak jak co niektórzy mają komputer kilka lat i w "mój komputer" wchodzą przekopując się przez wszystkie otwarte aplikacje do pulpitu i klikają dwa razy ikonkę "mój komputer" ... a wystarczy w dowolnym momencie wcisnąć windows+e.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.