Skocz do zawartości

[amortyzator przód] Amortyzator do DH

SiuriDH

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szukam amortyzatora przedniego do DH (czasem FR). Mam do wydania 1500zł. Rama ns surge wydaje mi sie ze bedzie dobra.

Myślałem nad kupnem Marzocchi 55 TST2 z 2009 roku. Prosze o pomoc w wyborze odpowiedniego amorka.

Napisano

crazycode   jeździłeś na tych 66 że polecasz ?

Z nowych amortyzatorów do DH/FR za 1500 zł masz tylko domaina 318 który też miał swoje wady , no i sporo traci na wartości . Jeśli boisz się używanych widelców to kup tego domaina , objeżdżałem każdy model i 318 zdecydowanie najlepsza , ale moich 66RC 2005 nie przebija pracą i regulacjami . 

Z używanych amortyzatorów to tylko 66Rc2x - praca legęda , Totem Solo Air /Coil - masełko może nawet od 66 lepsze , jednak częstszy serwis .

Napisano

Nie, nie jeździłem, ale trzej moi koledzy na nich jeżdżą i je chwalą (nie wiem jakie wersje). Uznałem, że warto zwrócić uwagę na ten amortyzator, ponieważ jest mocno przeceniony.

Czy jest aż tak duża różnica w pracy pomiędzy poszczególnymi wersjami?

Napisano

crazycode no i widzisz 66 RC3 z 2008 po tej cenie to na 99% pierwsze wersje tych amortyzatorów z 2008 , jak każdy wie ta seria miała wiele problemów . U mnie są właśnie takie 66 za 1600zł były kupione nowe . Od nowości praca  była tragiczna  ,  wszystkie systemy hscv poprzednie przebijają RC3 w 66 ( bardzo mułowate , tępe , regulacje działają w niewielkim zakresie , stukają , mają luzy od nowości ) właśnie z tego względu nie polecę tego systemu w 66 (w 888 działa wyraźnie inaczej ) . Na 66RC3 jeździłem dużo czasu , i według mnie gdyby kosztowały 1000zł to byłby jeszcze sensowny amortyzator . 

Między 66 jest sporo różnica , niektóre mają tłumki i rozwinięcia systemu HSCV , a niektóre modele dalej drążą ssvf . 

Napisano

Jeździłem na 66RC3 2008 i Domainie 318 2008 . I teraz powiem Ci że Domain 318 przebija 66 RC3 2k8 pod względem : 

- pracy ( domain jest czulszy i ma charakterystykę pracy bardziej liniową -DH)

- łatwości serwisu ( Domaina z MC serwisuje się 20 minut , a 66 samemu nie zrobisz ) i tak jak masz 2 widelce nowe to nie rozbierzesz ich bo stracisz gwarancje .

- wagi 

- łatwości ustawienia pod siebie ( 2 regulacje ) 

Seria marzocchi z 2008 ma to do siebie że w stosunku do 2007 wprowadzono wiele modyfikacji . Bardzo popularnym problemem stały się luzy w fabrycznych widelcach , charakterystyczne pukanie i stukanie przy podnoszeniu roweru do góry (w 66 rc3 tak jest) . Wielu skarży się na przeniesienie produkcji na Tajwan . Kolegi 66 miały fabrycznie za dużo oleju . Dużo się z nimi namęczył , majstrował z widelcem sporo i obecnie chodzą lepiej ale dalej mają luz . Widelec za 1700 zł nie powinien mieć luzu szczególnie nowy . 

Zastanów się nad używanymi w dobrym stanie , np 66 rc2x . 

Napisano

Czytałem troche o 66rc3 z 2008 i ma o dużo wad. Mam okazje kupna rs domain 318 IS. Słyszalem o coil i u-turn ale o IS nie i wlasnie co to jest?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...