daid Napisano 19 Września 2010 Udostępnij Napisano 19 Września 2010 hejo! Nadszedł czas by pochwalić się najnowszym nabytkiem, mój pierwszy full - Ibis Mojo 2010. Wczoraj odebrany, dzisiaj pierwsza jazda. Nie mam do czego porównywać, ale jest za######.... Krótka specyfikacja: Amortyzator przedni: RS Revelation 140 Amortyzator tył: Fox RP23 Boost Valve Chwyty: pianki Ibis Dętki: Kenda Hamulce: Avid Elixir CR Kaseta: Shimano XT CS-M770 Kierownica: Easton Monkey Lite XC Koła: obrecze ZTR ARCH, piasta przód Ibis, tył Shimano XT Korba: Shimano XT Łańcuch: Shimano HG-93 Manetki: Shimano XT SL-M770 Mostek: Ibis Opony: Kenda El Moco DTC 26 x2,1 Pedały: Shimano PD-M520 Podkładki pod mostek: Straitline Przerzutka tył: Shimano XT RD-M772 Przerzutka przód: Shimano XT FD-M773 Rama: Ibis Mojo roz. L kolor Eddy Orange Stery: Crane Creek is3 Sztyca: Ibis Siodło: WTB Rocket V Tarcze: Avid G3 Topcap: Crane Creek Zacisk siodła: Ibis oraz parę fotek: Na koniec podziękowania dla Marcina Goluch za pomoc w podjęciu decyzji:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 19 Września 2010 Udostępnij Napisano 19 Września 2010 noo ptoki się mnożą. kurna, niedobrze, już nie jestem wyjątkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 19 Września 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Stary, ta ramka jest przepiękna, świetnie się prezentuje z białym amorkiem Tylko to siodło jakoś tak nie pasuje wyglądem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras76 Napisano 19 Września 2010 Udostępnij Napisano 19 Września 2010 wiem że zakup był ekspresowy i ...udany fajniutki ramka ale rower wymaga dopracowania szczegółów nie jestem lajtbajkowcem ale nad wygląd w tej ramie powala waga a w przyszłym roku będzie więcej Ibisów na pewno o jednego HDka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 19 Września 2010 Udostępnij Napisano 19 Września 2010 co do wagi ramy to wg mnie to raczej nie powala, 2750 to całkiem sporo jak na taki hajtech. ale i tak można wyrzeźbić na mojo zajefajny rower jak widać. gdybam sobie że waga oscyluje w granicach 12,5 kilo, przez zabranie 2,5 kilo ibis nie stał się wcale bardziej lotny, taki był od samego początku. nie wiem jak wypada porównanie "żywotności" wobec sztywniaka ale po mojej przesiadce z poisona czy inszej krowy czułem się jak kura którna nagle nauczyła się latać testowałeś nowy nabytek przed zakupem? wygrał bo? właściwości jezdne? czy IBIS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras76 Napisano 19 Września 2010 Udostępnij Napisano 19 Września 2010 IBIS nie no poważnie to czekam aż dotrą do nas i będzie próbna jazda, podobno już płyną a nie lecą tylko nie wiedzieć czemu co do wagi to jak na taki skok dla mnie waga satysfakcjonująca nie wspominając już o SL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 19 Września 2010 Udostępnij Napisano 19 Września 2010 a propos latania, czy ktoś zgadnie ile firma dhl chciała za przelecenie mojego ptaka do Norwegii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 20 Września 2010 Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Ehhh daid, daid i co ja mam teraz z tobą zrobić ?! Po raz kolejny gratuluję nabytku, maszynka pierwsza klasa. Miał być Spec FSR 2009 w carbonie ale przetrzymałeś i chyba wyszło to na mocny plus. W tej cenie śmiem twierdzić, że najlepszy nabytek z możliwych. Tobo odpowiadając na Twoje pytanko to testowany był mój ptaszek . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kunis8 Napisano 20 Września 2010 Udostępnij Napisano 20 Września 2010 fajniutki...nie chcę Was martwić, ale jeszcze jeden w tym tygodniu zawita do naszego kraju:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 20 Września 2010 Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Normalnie Ibiszomania:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 20 Września 2010 Udostępnij Napisano 20 Września 2010 ze snobistycznego i egzotycznego produktu zrobi się masówka , niedługo na ulicach będzie więcej Ibisów niż np. Giantów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras76 Napisano 20 Września 2010 Udostępnij Napisano 20 Września 2010 gdzie w tym snobizm to nie mam zielonego pojęcia :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 20 Września 2010 Udostępnij Napisano 20 Września 2010 snobizm w pozytywnym tego słowa znaczeniu >>rower na ulicy na pewno się wyróżnia i zwraca uwagę a jeszcze jakiś czas temu zanim BeastieBikes zaczęło je dystrybuować to kupienie i sprowadzenie go do Polski nie było tanią zabawą a z gwarancją i pochodnymi też nie byłoby najłatwiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras76 Napisano 20 Września 2010 Udostępnij Napisano 20 Września 2010 zgadzam się z Tobą co do BB m.in. dlatego w ogóle zacząłem myśleć o zakupie, a w to że będzie się wyróżniał to wątpię bo śmigam mieszczuchem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daid Napisano 21 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2010 noo ptoki się mnożą. kurna, niedobrze, już nie jestem wyjątkiem przecież najlzejszy z ibisów nadal jest wyjątkiem;) Stary, ta ramka jest przepiękna, świetnie się prezentuje z białym amorkiem Tylko to siodło jakoś tak nie pasuje wyglądem na początku nie leżał mi kolor amora, ale już mi przeszło;) siodło walczy z moimi czterema literami;) wiem że zakup był ekspresowy i ...udany fajniutki ramka ale rower wymaga dopracowania szczegółów nie jestem lajtbajkowcem ale nad wygląd w tej ramie powala waga a w przyszłym roku będzie więcej Ibisów na pewno o jednego HDka bardzo ekspresowy, na wpół śpiąco;) nad jakimi szczegółami warto popracować? napisz coś więcej, bo ja nadal laikiem jestem w sprawach rowerowych Ehhh daid, daid i co ja mam teraz z tobą zrobić ?! Po raz kolejny gratuluję nabytku, maszynka pierwsza klasa. Miał być Spec FSR 2009 w carbonie ale przetrzymałeś i chyba wyszło to na mocny plus. W tej cenie śmiem twierdzić, że najlepszy nabytek z możliwych. Tobo odpowiadając na Twoje pytanko to testowany był mój ptaszek . Co masz robić? Jeździć ze mną Nie tylko Speca przerabialiśmy, jeszcze parę innych świetnych rowerków. Zawsze jednak coś nie pasowało w nich, dopiero przy ibisie nie było wątpliwości. fajniutki...nie chcę Was martwić, ale jeszcze jeden w tym tygodniu zawita do naszego kraju:) Żaden powód do zmartwienia, trzeba się cieszyć, że "Ibis family" się powiększa. Oby tylko kolory się nie dublowały, jak już wyczerpiemy paletę kolorów zablokujemy możliwość sprowadzania ibisów do Polski;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 21 Września 2010 Udostępnij Napisano 21 Września 2010 co do szczegółów - chyba chodziło o graty z napisem ibis. insze "obkładki" są "firmowe", ibis wrzuca natomiast ibisa "po taniości". koła też mogą sie okazać trochę delikatne, no i piasty są jakie są. biały kolor jest na czasie, higieniczny nie jest wogóle. ja ze swoim siodłem przegrałem walkę, jednak mam jakiś limit wagowy rozsądku dla mnie oznacza on 120 gram deski bez obicia czy ibis jest "snobistyczny"? parę lat temu cena samej ramy była kompletnie porąbana, niemcy wołali za nią ponad 2,5 tys euro, w 2008 roku dolar kosztował dwa złote i cena spadła do 6 tys złotych jeśli komuś udało sie sprowadzić ramę ze stanów bez kosztów dodatkowych. a tak poza tym to jej cena nie odbiega niczym od cen innych dobrych ram. jeśli nie opuszczasz siodła warto pomyśleć tez o zacisku na śrubę; ten który masz jest TRAGICZNIE ciężki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 21 Września 2010 Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Obecnie za odrą nadal wołają ok 2500€ więc wiele się nie zmieniło, za HD nawet 2700-2900€. Sporo jak najbardziej jednak bardziej popularna konkurencja np. Spec ceny ma podobne. Ostatnio na ebay.co.uk używka Mojo w rozm. XL czyli 21cali(!!!) poszła za blisko 900funtów. Tym bardziej w cenie za którą chłopaki z Beastie oddali Ibisa nie było zbytnio co wybrzydzać. Kilka rzeczy które osobiście mi nie pasują to np piasta XT, podkładki pod mostkiem. Znam rower w którym bardziej by pasowały . Do tego wspomniany zacisk który ma delikatności tyle co M16. Siodło najniższy z Rocketów. Co mnie dziwi, że LopesLink i zarysowania które powstały po dostaniu się pod niego jakiegos syfu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 21 Września 2010 Udostępnij Napisano 21 Września 2010 podkladki niebieskie sa, nawet w dwoch kolorach, z czego ladniejsze w niepasujacym odcieniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 21 Września 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Ja z mojej strony mogę pogratulować wyboru jedynego słusznego koloru !! :icon_mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 21 Września 2010 Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Przyłączam się do gratulacji Po lekko majtkowym Ibisie Toba ten pomarańcz jest świetny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewcu Napisano 23 Września 2010 Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Naprawdę niezła maszyna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 26 Października 2010 Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Śliczności, bez dwóch zdań... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SadurMission Napisano 28 Października 2010 Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Rower Ogólnie spoko I te avidki ale mi sie rama nie widzi za bardzo ale spox 8/10 Xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosma Napisano 28 Października 2010 Udostępnij Napisano 28 Października 2010 piekne sa te Ibisy jednak , szkoda ,ze kosztuja tyle. ile za takie cos trzeba dac najmniej? znam ceny z ebaya,ale jest jakies tajne tansze zrodlo wylegarnia ptaszkow? moze zakup uzywanego bylby dobrym pomyslem ,ale malo tego jest niestety i jakos ludzie nie chca sie pozbywac ptakow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 28 Października 2010 Udostępnij Napisano 28 Października 2010 W Polsce jest ok 10 właścicieli tych ram/rowerów. Jedynym do tej pory sprzedanym (poza testówkami) był mój poprzedni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.