Skocz do zawartości

[rower] Ibis Mojo daida - carbonowa pomarańcza

daid

Rekomendowane odpowiedzi

hejo!

Nadszedł czas by pochwalić się najnowszym nabytkiem, mój pierwszy full - Ibis Mojo 2010. Wczoraj odebrany, dzisiaj pierwsza jazda. Nie mam do czego porównywać, ale jest za######....

Krótka specyfikacja:

Amortyzator przedni: RS Revelation 140

Amortyzator tył: Fox RP23 Boost Valve

Chwyty: pianki Ibis

Dętki: Kenda

Hamulce: Avid Elixir CR

Kaseta: Shimano XT CS-M770

Kierownica: Easton Monkey Lite XC

Koła: obrecze ZTR ARCH, piasta przód Ibis, tył Shimano XT

Korba: Shimano XT

Łańcuch: Shimano HG-93

Manetki: Shimano XT SL-M770

Mostek: Ibis

Opony: Kenda El Moco DTC 26 x2,1

Pedały: Shimano PD-M520

Podkładki pod mostek: Straitline

Przerzutka tył: Shimano XT RD-M772

Przerzutka przód: Shimano XT FD-M773

Rama: Ibis Mojo roz. L kolor Eddy Orange

Stery: Crane Creek is3

Sztyca: Ibis

Siodło: WTB Rocket V

Tarcze: Avid G3

Topcap: Crane Creek

Zacisk siodła: Ibis

oraz parę fotek:

IMG_0520.JPG

IMG_0519.JPG

IMG_0522.JPG

IMG_0525.JPG

IMG_0528.JPG

:P Na koniec podziękowania dla Marcina Goluch za pomoc w podjęciu decyzji:) :)

co do wagi ramy to wg mnie to raczej nie powala, 2750 to całkiem sporo jak na taki hajtech. :icon_mrgreen: ale i tak można wyrzeźbić na mojo zajefajny rower jak widać. gdybam sobie że waga oscyluje w granicach 12,5 kilo, przez zabranie 2,5 kilo ibis nie stał się wcale bardziej lotny, taki był od samego początku. ;)

nie wiem jak wypada porównanie "żywotności" wobec sztywniaka ale po mojej przesiadce z poisona czy inszej krowy czułem się jak kura którna nagle nauczyła się latać :)

testowałeś nowy nabytek przed zakupem? wygrał bo? właściwości jezdne? czy IBIS? :)

Ehhh daid, daid i co ja mam teraz z tobą zrobić ;)?! Po raz kolejny gratuluję nabytku, maszynka pierwsza klasa.

Miał być Spec FSR 2009 w carbonie ale przetrzymałeś i chyba wyszło to na mocny plus. W tej cenie śmiem twierdzić, że najlepszy nabytek z możliwych.

Tobo odpowiadając na Twoje pytanko to testowany był mój ptaszek ;).

snobizm w pozytywnym tego słowa znaczeniu >>rower na ulicy na pewno się wyróżnia i zwraca uwagę a jeszcze jakiś czas temu zanim BeastieBikes zaczęło je dystrybuować to kupienie i sprowadzenie go do Polski nie było tanią zabawą a z gwarancją i pochodnymi też nie byłoby najłatwiej :)

noo ptoki się mnożą. kurna, niedobrze, już nie jestem wyjątkiem :P

przecież najlzejszy z ibisów nadal jest wyjątkiem;)

Stary, ta ramka jest przepiękna, świetnie się prezentuje z białym amorkiem :wub:

Tylko to siodło jakoś tak nie pasuje wyglądem ;)

na początku nie leżał mi kolor amora, ale już mi przeszło;) siodło walczy z moimi czterema literami;)

wiem że zakup był ekspresowy i ...udany :)

fajniutki ramka ale rower wymaga dopracowania szczegółów

nie jestem lajtbajkowcem ale nad wygląd w tej ramie powala waga :)

a w przyszłym roku będzie więcej Ibisów na pewno o jednego HDka :)

bardzo ekspresowy, na wpół śpiąco;)

nad jakimi szczegółami warto popracować? napisz coś więcej, bo ja nadal laikiem jestem w sprawach rowerowych

Ehhh daid, daid i co ja mam teraz z tobą zrobić :)?! Po raz kolejny gratuluję nabytku, maszynka pierwsza klasa.

Miał być Spec FSR 2009 w carbonie ale przetrzymałeś i chyba wyszło to na mocny plus. W tej cenie śmiem twierdzić, że najlepszy nabytek z możliwych.

Tobo odpowiadając na Twoje pytanko to testowany był mój ptaszek ;).

Co masz robić? Jeździć ze mną;) Nie tylko Speca przerabialiśmy, jeszcze parę innych świetnych rowerków. Zawsze jednak coś nie pasowało w nich, dopiero przy ibisie nie było wątpliwości.

fajniutki...nie chcę Was martwić, ale jeszcze jeden w tym tygodniu zawita do naszego kraju:)

Żaden powód do zmartwienia, trzeba się cieszyć, że "Ibis family" się powiększa. Oby tylko kolory się nie dublowały, jak już wyczerpiemy paletę kolorów zablokujemy możliwość sprowadzania ibisów do Polski;) :voodoo:

co do szczegółów - chyba chodziło o graty z napisem ibis. insze "obkładki" są "firmowe", ibis wrzuca natomiast ibisa "po taniości". koła też mogą sie okazać trochę delikatne, no i piasty są jakie są.

biały kolor jest na czasie, higieniczny nie jest wogóle.

ja ze swoim siodłem przegrałem walkę, jednak mam jakiś limit wagowy rozsądku :P dla mnie oznacza on 120 gram deski bez obicia :voodoo:

czy ibis jest "snobistyczny"? parę lat temu cena samej ramy była kompletnie porąbana, niemcy wołali za nią ponad 2,5 tys

euro, w 2008 roku dolar kosztował dwa złote i cena spadła do 6 tys złotych jeśli komuś udało sie sprowadzić ramę ze stanów bez kosztów dodatkowych. a tak poza tym to jej cena nie odbiega niczym od cen innych dobrych ram.

jeśli nie opuszczasz siodła warto pomyśleć tez o zacisku na śrubę; ten który masz jest TRAGICZNIE ciężki.

Obecnie za odrą nadal wołają ok 2500€ więc wiele się nie zmieniło, za HD nawet 2700-2900€. Sporo jak najbardziej jednak bardziej popularna konkurencja np. Spec ceny ma podobne.

Ostatnio na ebay.co.uk używka Mojo w rozm. XL czyli 21cali(!!!) poszła za blisko 900funtów. Tym bardziej w cenie za którą chłopaki z Beastie oddali Ibisa nie było zbytnio co wybrzydzać.

Kilka rzeczy które osobiście mi nie pasują to np piasta XT, podkładki pod mostkiem. Znam rower w którym bardziej by pasowały :D. Do tego wspomniany zacisk który ma delikatności tyle co M16. Siodło najniższy z Rocketów.

Co mnie dziwi, że LopesLink i zarysowania które powstały po dostaniu się pod niego jakiegos syfu.

• 1 miesiąc temu...

piekne sa te Ibisy jednak , szkoda ,ze kosztuja tyle. ile za takie cos trzeba dac najmniej? znam ceny z ebaya,ale jest jakies tajne tansze zrodlo wylegarnia ptaszkow?

moze zakup uzywanego bylby dobrym pomyslem ,ale malo tego jest niestety i jakos ludzie nie chca sie pozbywac ptakow.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...