Joker4 Napisano 19 Września 2010 Napisano 19 Września 2010 Witam wszystkich na forum. Zamierzam złożyć rower i mam problem z kołami które z Maviców są dla mnie dobre. ważę 110 kg i zamierzem jeździć nimi normalnie trochę po asfalcie, trochę po leśnych ścieżkach bez żadnych szaleństw. Zastanawiam się między modelami sx, st a slr 2010 wszystkie disc. Proszę Was o odpowiedzi i z góry dziękuję.
Joker4 Napisano 21 Września 2010 Autor Napisano 21 Września 2010 Nikt mi nie pomoże? Chodzi mi oczywiście o crossmaxy wybór między sx, st a slr pod wagę 110kg?
Mod Team Maniak Napisano 21 Września 2010 Mod Team Napisano 21 Września 2010 ST wytrzymują bez problemu jazdę o jakiej mówisz przy wadze nawet 125kg, nie rozcentrowują się i dają dobrą sztywność. Nie straszne im też sporadyczne starty w maratonach (płaskich) - testowane empirycznie w rodzinie. Bardzo ładnie wykonane koła, w sumie te bym Ci polecał jako optymalny wybór. SLR bym nie polecał z tego względu ze są węższe felgi i są (podobno) mniej sztywne,po 3 latach ostrego ścigania udało mi się złapać 2mm centrę (75kg), w to miejsce prędzej SL-ki bo mają zwykłą felgę i płaskie szprychy co na asfalcie trochę pomoże ale i jedne i drugie nawet przy mniej spokojnej jeździe i tak powinny służyć latami. SX'y to chyba byłaby spora przesada, koła mocno na wyrost
mwegrzyn Napisano 21 Września 2010 Napisano 21 Września 2010 Zgadza się najlepszy wybór przy tej wadze to Crossmax ST.
playfoor Napisano 26 Września 2010 Napisano 26 Września 2010 Ja bym brał slr to niskie opory toczenia i doskonała sztywność zdecydowanie polecam Pozdrawiam
Joker4 Napisano 28 Września 2010 Autor Napisano 28 Września 2010 Dziękuję za odpowiedzi. A może zaproponowalibyście koła jakiejś innej firmy tak do 2500zł o podobnej wytrzymałości dla wagi 110kg co Mavici? Jest jakaś alternatywa?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.