Skocz do zawartości

[rama] two6player dartmoor, czy RST Launch Ra 130mm bedzie pasowal

sson

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam chcę kupić ramę dartmoor two6player ale nie wiem czy bedzie mi pasował amortyzator RST Launch Ra 130mm.

Napisano

Jeśli główka ramy zgadza się z średnicą rury sterowej to na 1000% będzie pasował , a nie słyszałem o RST na 1' więc ten set który zaproponowałeś z pewnością będzie pasował , ale tu pytanie do czego Ci  ten widelec ? 

Napisano

no bo mam go od starego roweru a na razie chce kupić dwa nowe koła na single speed i rame a na amor nie mam kasy na razie

moj kolega ma tą samą rame i ten sam amor co ja chce kupić czyli ma (dartmoor two6player oraz rst launch ra 130 mm ) i on skracał tą rurke od amora i ma straszne luzy na mostku a ja chce tego uniknąć można cos włożyć pod widelec czy coś.

po prostu ta rurka jest zadługa ze 2cm co zrobić???

Jeśli główka ramy zgadza się z średnicą rury sterowej to na 1000% będzie pasował , a nie słyszałem o RST na 1' więc ten set który zaproponowałeś z pewnością będzie pasował , ale tu pytanie do czego Ci  ten widelec ? 

do czego mi ten widelec - do roweru a do czego do zupy. ja go zastosowuje dirt street xc

Napisano

Wez pomysl co piszesz. Przeciez to jasne ze kolega pytal o przeznaczenie, pomysl :P

Co do luzów, to jezeli to launch, to nie dosc ze na 100% bedzie pasowal, to kolega pewnie nie ma sterow (albo sa ich nikłe pozostałosci) albo poprostu powinien skrecic je dobrze bo sie poluzowaly.

Kup sobie gogle, launch lubi strzelac korkami :)

Napisano

"do roweru a do czego do zupy. ja go zastosowuje dirt street xc"  to ja Ci powiem że jak chcesz go stosować  w dircie to tej zupy nie będziesz miał czym jeść . 

A co do luzu to jak można mieć luzy na mostku ? 

Napisano

ale on go skracał o 2- 3cm bo był za długi a stery ma hussefelta nowe więc

hussefelt??

nie ma takich sterow. Zobacz co to hussefelt.

Wiesz choć co to stery?

Napisano

weź sie tu nie wymądrzaj swoją wiedzą o rowerach tylko doradź mi po za tym wy tak pomagacie jak gości ze sklepu monopolowego

pisze ze amor ma za długą rurę sterową i co zrobić skrócić tą rurke dać jakies podkładki chce uniknąć skracania rury sterowej

i jeszcze jedno jak może mieć liczne pozostałośći sterów skoro wszystko kupował nowe. i założył dobrze???? i jeżdzi z 5 dni ???

Napisano

mam podobna ramke i mozna powiedziec podobny amor. Choćby nie wiem co kupil i skoro sa luzy to na pewno cos zle poskrecal.

Po 1. nikt sie nie wymadrza tylko mowi szczera prawde.

Po 2. to powiedzielismy ze ten amor bedzie pasowal. Skrócic trzeba a nawet nalezy, chyba ze cchesz wysoko mostek to mozesz nakłaść podkladek. Generalnie rure sterowna nalezy skrocić pod siebie. Najlepiej jak dasz 1-2 podkladki.

A co kolega nawyprawial to juz nie moja wina. Czytajac po forum, malo kto ma taki problem wiec prawdopodobnie cos zrobil nie tak. Jak by zalozyl dobrze to by luzów nie mial. Najlepiej niech ten kolega da swoj rowerek do serwisu i mu to naprawia lub poczyta troche po necie jak sie takie czynnosci wykoinuje i znajdzie usterke. Luz pewnie jest bo slabo skrecil srobe z tzw "szyszka". Albo rura sterowna wystaje ponad mostek to musi dac podlkadke i skrecic a wtedy nie ma bata zeby to nie dzialalo.

Napisano

sson  nikt się nie wymądrza , odnoszę się w stosunku tak samo jak ty do mnie . 

Logiczne jest to że jak rura wystaje 5 cm nad mostek to trzeba ją skrócić o 4 cm i dodać najwyżej 1 cm podkładki  , nie wiem  w czym problem .

Aby pomóc koledze ze sterami , opisz bardziej jego problem . 

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Znów jestem troche niedouczony..Arturze,mógłbyś mi wyjaśnić jak to jest ze wkładaniem 2 półki do sztywniaka?? Myślałem że im więcej skoku , to tym większe narażenie na uszkodzenie główki?

Napisano

Widelce mają swój skok , ale też i wysokość ( np Boxxer 203mm jest niższy od 888 203mm o kilka cm a skok jest taki sam ) . Mój boxxer 178mm był niższy od Duro T 130mm i to conajmniej o 2cm . Do sztywniaka nie pakuje się 2 półki mimo wszystko 180mm to amortyzator za duży do sztywniaka , i każdy kto jeździł na secie HT+dwópółka już by na to nie wrócił .

• 4 miesiące temu...
Napisano

czesc mam pytanie

jaka ramke na dirt i street . do 6 stow. suport euro 68mm i rura sterowa 1/18 oraz stery standardowe zewnetrzne

chyba wolałbym nowa a i amor 130mm (moze byc cos ewentualnie 650zł)

miałem na oku two6player 2009 albo 10 i ten nowy 2011

oraz octane one void 3.0

brooke darta ale ma suport 73mm chyba ze da rade cos zrobic na 68mm

traffic ale tez chyba 73mm

ns bitch uzywke ( pasuje ona??)

oraz prodigy 981 2008 ale uzywana i prodigy 3.14 nowa ale ma dziure pod rura posiodlowa

to jaka ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...