sson Napisano 19 Września 2010 Napisano 19 Września 2010 Witam chcę kupić ramę dartmoor two6player ale nie wiem czy bedzie mi pasował amortyzator RST Launch Ra 130mm.
Artursx1 Napisano 19 Września 2010 Napisano 19 Września 2010 Jeśli główka ramy zgadza się z średnicą rury sterowej to na 1000% będzie pasował , a nie słyszałem o RST na 1' więc ten set który zaproponowałeś z pewnością będzie pasował , ale tu pytanie do czego Ci ten widelec ?
sson Napisano 19 Września 2010 Autor Napisano 19 Września 2010 no bo mam go od starego roweru a na razie chce kupić dwa nowe koła na single speed i rame a na amor nie mam kasy na razie moj kolega ma tą samą rame i ten sam amor co ja chce kupić czyli ma (dartmoor two6player oraz rst launch ra 130 mm ) i on skracał tą rurke od amora i ma straszne luzy na mostku a ja chce tego uniknąć można cos włożyć pod widelec czy coś. po prostu ta rurka jest zadługa ze 2cm co zrobić??? Jeśli główka ramy zgadza się z średnicą rury sterowej to na 1000% będzie pasował , a nie słyszałem o RST na 1' więc ten set który zaproponowałeś z pewnością będzie pasował , ale tu pytanie do czego Ci ten widelec ? do czego mi ten widelec - do roweru a do czego do zupy. ja go zastosowuje dirt street xc
Lollex Napisano 19 Września 2010 Napisano 19 Września 2010 Wez pomysl co piszesz. Przeciez to jasne ze kolega pytal o przeznaczenie, pomysl Co do luzów, to jezeli to launch, to nie dosc ze na 100% bedzie pasowal, to kolega pewnie nie ma sterow (albo sa ich nikłe pozostałosci) albo poprostu powinien skrecic je dobrze bo sie poluzowaly. Kup sobie gogle, launch lubi strzelac korkami
sson Napisano 19 Września 2010 Autor Napisano 19 Września 2010 ale on go skracał o 2- 3cm bo był za długi a stery ma hussefelta nowe więc
Artursx1 Napisano 19 Września 2010 Napisano 19 Września 2010 "do roweru a do czego do zupy. ja go zastosowuje dirt street xc" to ja Ci powiem że jak chcesz go stosować w dircie to tej zupy nie będziesz miał czym jeść . A co do luzu to jak można mieć luzy na mostku ?
Lollex Napisano 20 Września 2010 Napisano 20 Września 2010 ale on go skracał o 2- 3cm bo był za długi a stery ma hussefelta nowe więc hussefelt?? nie ma takich sterow. Zobacz co to hussefelt. Wiesz choć co to stery?
sson Napisano 22 Września 2010 Autor Napisano 22 Września 2010 weź sie tu nie wymądrzaj swoją wiedzą o rowerach tylko doradź mi po za tym wy tak pomagacie jak gości ze sklepu monopolowego pisze ze amor ma za długą rurę sterową i co zrobić skrócić tą rurke dać jakies podkładki chce uniknąć skracania rury sterowej i jeszcze jedno jak może mieć liczne pozostałośći sterów skoro wszystko kupował nowe. i założył dobrze???? i jeżdzi z 5 dni ???
Lollex Napisano 22 Września 2010 Napisano 22 Września 2010 mam podobna ramke i mozna powiedziec podobny amor. Choćby nie wiem co kupil i skoro sa luzy to na pewno cos zle poskrecal. Po 1. nikt sie nie wymadrza tylko mowi szczera prawde. Po 2. to powiedzielismy ze ten amor bedzie pasowal. Skrócic trzeba a nawet nalezy, chyba ze cchesz wysoko mostek to mozesz nakłaść podkladek. Generalnie rure sterowna nalezy skrocić pod siebie. Najlepiej jak dasz 1-2 podkladki. A co kolega nawyprawial to juz nie moja wina. Czytajac po forum, malo kto ma taki problem wiec prawdopodobnie cos zrobil nie tak. Jak by zalozyl dobrze to by luzów nie mial. Najlepiej niech ten kolega da swoj rowerek do serwisu i mu to naprawia lub poczyta troche po necie jak sie takie czynnosci wykoinuje i znajdzie usterke. Luz pewnie jest bo slabo skrecil srobe z tzw "szyszka". Albo rura sterowna wystaje ponad mostek to musi dac podlkadke i skrecic a wtedy nie ma bata zeby to nie dzialalo.
Artursx1 Napisano 22 Września 2010 Napisano 22 Września 2010 sson nikt się nie wymądrza , odnoszę się w stosunku tak samo jak ty do mnie . Logiczne jest to że jak rura wystaje 5 cm nad mostek to trzeba ją skrócić o 4 cm i dodać najwyżej 1 cm podkładki , nie wiem w czym problem . Aby pomóc koledze ze sterami , opisz bardziej jego problem .
sson Napisano 26 Września 2010 Autor Napisano 26 Września 2010 a tak ogólnie to ten two6player do ilu mm skoku jest
moznaitakk Napisano 26 Września 2010 Napisano 26 Września 2010 możesz wsadzic amora 160 tylko ze latwo o zlamanie jak wsadzisz 130 nic nie powinno byc
Artursx1 Napisano 26 Września 2010 Napisano 26 Września 2010 Bajdużenie z amorem .... Ja Ci powiem że możesz i Boxxera wsadzić i się nie połamie
moznaitakk Napisano 27 Września 2010 Napisano 27 Września 2010 Polamac to sie nie polamie ale jak boxxera wsadzisz to jest po prostu bardziej narazona rama na zlamanie.
Artursx1 Napisano 27 Września 2010 Napisano 27 Września 2010 moznaitakk wyjaśnij dlaczego z boxxerem ma może być bardziej narażone ?
Toluz Napisano 10 Listopada 2010 Napisano 10 Listopada 2010 Znów jestem troche niedouczony..Arturze,mógłbyś mi wyjaśnić jak to jest ze wkładaniem 2 półki do sztywniaka?? Myślałem że im więcej skoku , to tym większe narażenie na uszkodzenie główki?
Artursx1 Napisano 11 Listopada 2010 Napisano 11 Listopada 2010 Widelce mają swój skok , ale też i wysokość ( np Boxxer 203mm jest niższy od 888 203mm o kilka cm a skok jest taki sam ) . Mój boxxer 178mm był niższy od Duro T 130mm i to conajmniej o 2cm . Do sztywniaka nie pakuje się 2 półki mimo wszystko 180mm to amortyzator za duży do sztywniaka , i każdy kto jeździł na secie HT+dwópółka już by na to nie wrócił .
sson Napisano 31 Marca 2011 Autor Napisano 31 Marca 2011 czesc mam pytanie jaka ramke na dirt i street . do 6 stow. suport euro 68mm i rura sterowa 1/18 oraz stery standardowe zewnetrzne chyba wolałbym nowa a i amor 130mm (moze byc cos ewentualnie 650zł) miałem na oku two6player 2009 albo 10 i ten nowy 2011 oraz octane one void 3.0 brooke darta ale ma suport 73mm chyba ze da rade cos zrobic na 68mm traffic ale tez chyba 73mm ns bitch uzywke ( pasuje ona??) oraz prodigy 981 2008 ale uzywana i prodigy 3.14 nowa ale ma dziure pod rura posiodlowa to jaka ??
sson Napisano 1 Kwietnia 2011 Autor Napisano 1 Kwietnia 2011 prosze o odpowiedz spieszy mi sie mozecie mi pomoc spieszy mi sie z kuupnem ??
Bombell Napisano 1 Kwietnia 2011 Napisano 1 Kwietnia 2011 Sprecyzuj do czego ma być, co będziesz na niej robił bo rozstrzał sprzętowy trochę spory podałeś.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.