patryk595 Napisano 18 Września 2010 Napisano 18 Września 2010 Próbowałem dzisiaj przerobić swój napęd, Odkręciłem przerzutkę tylną i skręciłem łańcuch tak żeby był mocno upięty. Problem tkwi w tym że podczas jazdy łańcuch spada z zębatki coraz niżej. Nie wiem jak rozwiązać ten problem, co zrobiłem źle ?? Problem może tkwi w tym że łańcuch nie idzie z zębatki na zębatkę po linii prostej
Andrew Napisano 18 Września 2010 Napisano 18 Września 2010 musisz mieć założoną przerzutke, gdyż spełnia ona rolę napinacza. musisz mieć założoną przerzutke, gdyż spełnia ona rolę napinacza.
Miecho87 Napisano 18 Września 2010 Napisano 18 Września 2010 Nie musi, bo widać, że ma poziome haki. Problem linii łańcucha rozwiążesz najprościej rozbierając wolnobieg, dorabiając jakiś dystans i montując tylko tą zębatkę, którą chcesz.
patryk595 Napisano 19 Września 2010 Autor Napisano 19 Września 2010 Słabo się znam na rowerach, mógłbyś mi trochę dokładniej wytłumaczyć o co chodzi z tym dystansem ??
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.