LeJciu Napisano 18 Września 2010 Napisano 18 Września 2010 Witam. Regulowałem przerzutki i wszystko wydaje się ok. Nic nie ociera, ale niezależnie od tego, czy kręce korbą do tyłu, czy do przodu, to slychac lekkie trzaski. Patrzyłem na forum, ale nie znalazłem takiego tematu. W innych chodziło o pedały czy coś innego. U mnie natomiast występuje to zarówno przy pedałowaniu w trakcie jazdy i pedałowania na postoju. Dodam, że wydaje mi się, że to gdzieś z przodu. Pozdrawiam
moznaitakk Napisano 18 Września 2010 Napisano 18 Września 2010 Ja tak miałem z przednia przerzutka ale pokombinowałem i troszkę ale to tylko ociupinkę poluźniłem liknę
LeJciu Napisano 18 Września 2010 Autor Napisano 18 Września 2010 Hm. Sprawdzę to jutro, dzięki. Coś jeszcze może być nie tak?
wikrap1 Napisano 19 Września 2010 Napisano 19 Września 2010 Łożyskowanie osi korby. Pęknięta któraś miska, albo popsuta kuleczka. Jaki masz suport? Na kwadrat, octalink, isis? HT2? Ja stawiam z twojego opisu na suport właśnie
LeJciu Napisano 19 Września 2010 Autor Napisano 19 Września 2010 Na kwadrat. Mam Kross Level A2 2009.
Kellysbicycles Napisano 19 Września 2010 Napisano 19 Września 2010 Mam ten sam problem przy korbach truvativ isoflow. I jeżeli z suportem coś nie tak to co zrobić?
maciej1408 Napisano 22 Września 2010 Napisano 22 Września 2010 Też mam taki problem przy truvativie firex 3.3.. Tylko u mnie to "stukanie" słychać kilka razy na jeden obrót..
wikrap1 Napisano 12 Października 2010 Napisano 12 Października 2010 No to jak kwadrat, to kup sobie klucz za 20zł do ściągnięcia korb. żabkę, czy francuza do suportu chyba będziesz miał. Może wystarczy wyczyścić i nałożyć świeży smar. Byle suport na kwadrat dostaniesz tanio, 20-50zł np. A z kolegą z isoflow łączę się w bólu. Miałem korbę suntoura również na suporcie ISIS i oś w nim jest na tyle szeroka, że łożyska są tak wąskie, że padają po ok 5k km. Strzela, łapie luzy, stawia opory i blokuje się. Straszna masakra. Suport jest nierozbieralny i kosztuje ok. 100zł. Wyjeździj to ile się da i olej strzelanie. Jak padnie kompletnie, albo bd Cię wkurzać luzy, to kup sobie np. korbę Deore, która ma HT2, dużo trwalszy. Za 200zł masz trwałą solidną korbę. Pamiętaj tylko o splanowaniu, czyli wyrównaniu boków w ramie, aby suport był wkręcony idealnie prosto. W dobrze wyposarzonym serwisie to zrobią za małą kasę. Ja za splanowanie i przełożenie korby bachnąłem jakieś 30zł. A kolega z firex 3.3 - też nic nie zrobisz ze stukaniem, bo to HT2. Musisz zainwestować w nowy suport po prostu za jakiś czas. Chyba, że dopiero zacząłeś śmigać, to może się ułoży. Mi pedały cykały i nagle przestały
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.