smith300 Napisano 18 Września 2010 Napisano 18 Września 2010 Witam Jak w temacie, potrzebuje obręcz do XC, chciałbym żeby była dosyć mocna na 32 otwory, lekka, 26"... co poradzicie?? 80 dych wystarczy??
kubek20 Napisano 18 Września 2010 Napisano 18 Września 2010 Lekka i mocna- tak się chyba nie da Jak do XC to weź Alexrims ACE18 50 złotych (lżejszej w tej cenie nie znajdziesz) A jak do tego DH to http://allegro.pl/nowa-obrecz-vuelta-excalibur-rodi-dh-najtaniej-i1218683294.html (lekka nie jest ale coś za coś, bardzo mocna i tania0
speq Napisano 18 Września 2010 Napisano 18 Września 2010 Zdecyduj sie do czego Ci obręcz? Pod Vki czy tarcze? Jak pod to drugie to - lekka, dobre opinie, prawie się mieści w cenie.
Artursx1 Napisano 18 Września 2010 Napisano 18 Września 2010 speq faktycznie obręcze 2paca są dobre lekkie i mieszczą się w cenie ^^ . Do czego ty chcesz te obręcze ? Do XC i do DH sądzę że wybiera się inaczej . Lekkie DH to pojęcie bez właściwego określenia , 10 letni zjazdowiec powie Ci że dla niego wszystko jest lekkie , a początkujący powie że dla niego trasa lekko w dół z zakrętami jest ciężka . Obręcze do DH dobierasz pod technikę , priorytetem początkującego jest wytrzymałość kosztem wagi , potem proporcje się odwracają i kupujesz lekkie obręcze bo masz technikę i nie zakatujesz ich .
smith300 Napisano 19 Września 2010 Autor Napisano 19 Września 2010 mam tarcze 160 kurcze, trudno mi powiedzieć bo samego DH nie uprawiam ale lubię sobie czasem zjechać z górki z dużym szutrem czy kamieniem na prędkości, więc nie wiem jakie będą najlepsze "felgi" do tej jazdy?! Zdecyduj sie do czego Ci obręcz? Pod Vki czy tarcze? Jak pod to drugie to - lekka, dobre opinie, prawie się mieści w cenie. 2Pac produkuje jakies obręcze rowerowe????;D
speq Napisano 19 Września 2010 Napisano 19 Września 2010 No się wkleił nie ten link http://centrumrowerowe.pl/007875/SUNRIMS-obrecz_26_Equalizer_27_Disc_32_otwory_czarna/Produkt.aspx o to mi chodzilo
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.