Mod Team safian Napisano 17 Września 2010 Mod Team Napisano 17 Września 2010 Cześć, jako, że zgubiłem dziś mój licznik (chinski bezprzewodowy za 30PLN ^^), szukam nowego do ok 80PLN. Szukając na allegro znalazłem głownie sigme 1609 przewodową, ale z tego co przeczytałem sigma ma mocowanie na tyle słabe, że może wypaść z podstawki, może jakiś użytkownik w/w licznika coś powie na ten temat? Może polecicie coś innego w ustalonej kwocie, moze być przewodowe, fajnie jakby miało możliwość podłączenia czujnika kadencji
Sonix Napisano 18 Września 2010 Napisano 18 Września 2010 Witam. Posiadam licznik o którym wspomniałeś czyli sigma 1609 przejechałem już z nim wiele kilometrów zarówno w lesie jak i w górach czy po zwykłej drodze. Warunki w których jeździłem też były różne i ani razu licznik nie zawiódł. W tej cenie śmiało mogę go polecić.
RadekSiedlce Napisano 20 Września 2010 Napisano 20 Września 2010 Sigma 1609 jest przekręcana w podstawce, więc raczej trudno byłoby jej przypadkowo wypaść. Używam tego licznika od około 2 miesięcy, przejechałem z nim ponad 2000 km i nie mam z nim problemów. Po zmroku przydaje się podświetlenie, a termometr jest tu całkiem fajnym gadżetem. Ze swojej strony polecam ten licznik.
Mod Team safian Napisano 20 Września 2010 Autor Mod Team Napisano 20 Września 2010 Już nieaktualne, kupiłem właśnie tą sigmę, gdzies chyba nawet tu na forum) przezytałem o tym, że wypadają łatwo, ale faktycznie mocowanie jest dobre, tylko jedna rzecz jest źle rozwiazana, mianowicie mocowanie czujnika kadencji. Zalozylem licznik na mostek i aby podłączyć czujnik do podstawki trzeba to zrobić 'na siłę' ponieważ podłączenie tych czujników do podstawki jest zbyt wąsko rozłożone, mogliby dać z 1-2mm szerze z każdej strony. Zrobione dziś >30km z licznikiem, działa bardzo fajnie, przyciski są bardzo precyzyjne. Głupotą jak dla mnie jest też pokazywanie dystansu i czasu całkowitego tylko podczas postoju aczkolwiej nie przeszkadza to bardzo podczas jazdy. Dużo opcji, wszystko działa wyśmienicie, dobra cena, polecam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.