rowerz Napisano 17 Września 2010 Napisano 17 Września 2010 Witam! Mam luzy w tylnej piaście... piasta jakiejś nieznanej firmy... Luzy są widoczne gołym okiem. Na postoju wystarczy że chwycę koło i poruszam nim na boki... Wyraźnie czuć... Koło jest dobrze dokręcone a więc to można wykluczyć... Jak zlikwidować luzy? Mam hamulec tarczowy i hamowanie nie wygląda ciekawie ...
seker1995 Napisano 17 Września 2010 Napisano 17 Września 2010 Jedyna możliwość to dokręcenie kontr na kole, ale jeżeli mówisz, że już są takie luzy to prawie na pewno się tego nie da zrobić, ponieważ miski już się wyrobiły Jedyna rada to zakup nowej piasty. Możliwe, że ośki też
Kriss Napisano 17 Września 2010 Napisano 17 Września 2010 przed dokręcaniem kontr należy dokręcić konusy (tak się reguluje luz, a raczej go usuwa)... a ośki się nie wyrabiają raczej tylko ewentualnie bieżnie lub konusy. W linku podanym przez Miecho87 wszystko jest ładnie opisane
enduroriderPL Napisano 17 Września 2010 Napisano 17 Września 2010 Zapewne masz koło z konusami czyli to co jest w shimano. U mnie na stronie możesz sobie podejrzeć jak to wygląda.
rowerz Napisano 17 Września 2010 Autor Napisano 17 Września 2010 Dzięki za wszystkie odpowiedzi... Mam nadzieje że coś da się z tego zrobić... Po prostu mam za dobry hamulec na moją piaste Przednią piastę już rozbierałem ale tylniej jeszcze nigdy ale myślę że dam rade... ps. ile kosztuje "dobra" piasta na tył? Która wytrzyma spokojnie hamulec hydrauliczny?
PoleK Napisano 17 Września 2010 Napisano 17 Września 2010 do XC? wpakowalbys novateca na 2 maszynach = dartmoor x force i wytrzymalaby milion lat:P ogolnie cokolwiek o co bedziesz dbal w sumie jesli bedzie mialo kulki, albo wymiana lozysk co xxkkm w piescie np. powyzej;)
rowerz Napisano 18 Września 2010 Autor Napisano 18 Września 2010 Jak cenowo wypada to co podałeś? Bo akurat piastami nigdy się nie interesowałem...
enduroriderPL Napisano 18 Września 2010 Napisano 18 Września 2010 sprawdź oferte piast na alleprowizji.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.