Skocz do zawartości

[rama]Czy opłaca się zmienić?

mak08

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Jakieś 2 lata temu kupiłem sobie rower. Jest tu na tej stronie w rowerach MTB jako model "Cougar" http://www.artpol-turbo.pl/index2.html . Jak widzicie nie jest to dobrze wyposażony rower. No ale liczyłem się z tym, pozatym nie miałem pieniędzy na lepszy rower. Ale do rzeczy. Jeździ mi się nim bardzo dobrze. Latałem nim po lasach, polach itp. itd. i mnie nie zawiódł. Wymieniłem w nim troszkę rzeczy i jest git ale...ostatnio zaczęła mnie irytować rama. Po 1. Zrobiła się dla mnie za mała ( jej dł. wynosi 50 pare cm. a wys. od mocowania korby do mocowania siodełka to jakieś 50 cm. ). Po 2. Rama jest stalowa dość ciężka.

I tu zadaje swoje pytanie:

Czy opłaca mi się zmienić ramę ? Chciałbym przedewszystkim coś większego no i aluminiowego. Na All..o widziałem ramę firmy Kross alumniową za 200 pare złotyh, lecz nie było podanych rozmiarów. Przypominam, że nie będe wydawał na rame 400 czy tam 500 zł bo to nie ma sensu ;):D. Myślałem właśnie nad czymś do 200 paru złotych.

Liczę na pomoc, dziękuje i pozdrawiam ;).

• Mod Team
Napisano

yyy, w obecnej ramie masz zapewne stery 1', więc bedziesz musiał kupić nowy amortyzator, mostek, stery, kierownicę, do tego ciekawe jaki rozmiar sztycy, jak inny to też do wymiany. Ogólnie w tego rodzaju sprzęcie nie opłaca się nic zmieniać, lepiej uzbierać na jakiś lepszy rower (Kross hexagon?) w którym możesz sobie wymieniać wszystko po kolei.

@UP: tamten temat ma 3 lata, nie sądze by dane były aktualne -.-'

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...