Skocz do zawartości

[Rękawiczki] Rękawiczki na jesień jakie polecacie?

endless11

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym nie brał tych kelles'ów.Miałem kiedyś długie rękawiczki tej firmy i było mizernie z ich jakością.Bardzo mizernie.W kilku miejscach po prostu puściły szwy ,poza tym nie odprowadzały dobrze potu.Też teraz szukam rękawiczek,ale takich bardziej docieplonych.

http://www.bikeradar.com/gear/category/clothing/gloves/product/cyclone-gloves-33649

Sprawdzone i godne polecenia.

Podobne termalnie rekawiczki bywaja zazwyczaj grubsze tutaj zastosowano cienka warstwe nie przepuszczajaca powietrza z zew.

Jakos bez zarzutu, wysoka, bardzo wygodne, duzo wkladek zelowych.

Ja bym się w tych rękawiczkach ugotował! Od wczesnej wiosny do późnej jesieni używam takich firmy Specialized.

6719-306_l.jpg

Są bardzo dobrze wentylowane, cieńkie i wytrzymałe z dobrej jakości materiałów, co znacząco wpływa na komfort ich użytkowania.

Najważniejsze jednak to, że jeszcze nigdy w nich nie zmarzłem, a w zeszłym roku to ostatnie wypady na rowerze zaliczałem w grudniu.

Cena też nie jest przerażająca jakieś 65 zł o ile dobrze pamiętam.

Kup sobie 3 pary tych z lidla po 20pln. Jezdze w nich co rano treningowo przy 5-10 stopniach i ejst super. W ciagu dnia troche sie w nich rece poca, ale czego wymagac od 20pln ;) W Tatrach Slowackich tez sie spisywaly ostatnio swietnie na dluzszych trasach - sa wygodne, maja dobra wkladke zelowa.. za ta cene warto polecic :) Szczegolnie, ze rekawiczki po 2,3 sezonach i tak sie wymienia..

Kup sobie 3 pary tych z lidla po 20pln. Jezdze w nich co rano treningowo przy 5-10 stopniach i ejst super. W ciagu dnia troche sie w nich rece poca, ale czego wymagac od 20pln :D W Tatrach Slowackich tez sie spisywaly ostatnio swietnie na dluzszych trasach - sa wygodne, maja dobra wkladke zelowa.. za ta cene warto polecic :) Szczegolnie, ze rekawiczki po 2,3 sezonach i tak sie wymienia..

Tylko jest mały problem - te rękawiczki będą w lidlu zapewne dopiero jesienią przyszłego roku :P:D

W końcu to nie wiem jak to jest jedni piszą (również w innych postach), że kupili np. rękawiczki ocieplane a tu sie okazało, że coś lipa z tym ocieplaniem i zimno w nich. Mój wybór padł na dwie firmy Polednik i Chiba, pomijając ten model który przedstawiłem powyżej, które z modeli z tych firm byłyby dobre na jesień?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...