endless11 Napisano 16 Września 2010 Udostępnij Napisano 16 Września 2010 witam Chciałbym zakupić jakieś fajne rękawiczki na jesień, ważne aby ich nie przewiewało ale także nie muszą być jakoś ekstremalnie ocieplone przecież to jeszcze nie zima co sądzicie np. o tych http://allegro.pl/rekawiczki-rekawice-kellys-kg-601w-xl-i1199505220.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toluz Napisano 17 Września 2010 Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Ja bym nie brał tych kelles'ów.Miałem kiedyś długie rękawiczki tej firmy i było mizernie z ich jakością.Bardzo mizernie.W kilku miejscach po prostu puściły szwy ,poza tym nie odprowadzały dobrze potu.Też teraz szukam rękawiczek,ale takich bardziej docieplonych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 17 Września 2010 Udostępnij Napisano 17 Września 2010 http://www.bikeradar.com/gear/category/clothing/gloves/product/cyclone-gloves-33649 Sprawdzone i godne polecenia. Podobne termalnie rekawiczki bywaja zazwyczaj grubsze tutaj zastosowano cienka warstwe nie przepuszczajaca powietrza z zew. Jakos bez zarzutu, wysoka, bardzo wygodne, duzo wkladek zelowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 17 Września 2010 Udostępnij Napisano 17 Września 2010 A może warto coś Accenta wziąć lub Authora? Ktoś wie, które z nich spisały by się w temperaturach powiedzmy od -5C do +5C? Czy nie warto sobie nimi głowy zawracać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 17 Września 2010 Udostępnij Napisano 17 Września 2010 A ja moge polecic zimowe rekawiczki od bTwin ; kupilem jakis czas temu i swietnie mi sie w nich jezdzi. Rece sie nie poca, dobrze trzymaja sie kierownicy i nie pizdzi mi w rece. Fakt nie mamy jeszcze zimy, ale jazda noca w nich i bez to bardzo duza roznica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomirot Napisano 17 Września 2010 Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Spore przeceny są teraz w centrumrowerowym.pl, można znaleźć świetne Spece, Endurę, Scotta czy Shimano, ewentualnie: http://centrumrowerowe.pl/001800/Accent-THERMAL_rekawiczki_kolarskie_ocieplane/Produkt.aspx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nixon Napisano 18 Września 2010 Udostępnij Napisano 18 Września 2010 Ja bym się w tych rękawiczkach ugotował! Od wczesnej wiosny do późnej jesieni używam takich firmy Specialized. Są bardzo dobrze wentylowane, cieńkie i wytrzymałe z dobrej jakości materiałów, co znacząco wpływa na komfort ich użytkowania. Najważniejsze jednak to, że jeszcze nigdy w nich nie zmarzłem, a w zeszłym roku to ostatnie wypady na rowerze zaliczałem w grudniu. Cena też nie jest przerażająca jakieś 65 zł o ile dobrze pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 18 Września 2010 Udostępnij Napisano 18 Września 2010 To sa rekawiczki na letni sezon a nie na chlodniejsze dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sathgart Napisano 18 Września 2010 Udostępnij Napisano 18 Września 2010 Polecam Shimano XTR All Mountain mam i w zakresie 5-15 stopni dają radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d0cent Napisano 18 Września 2010 Udostępnij Napisano 18 Września 2010 Kup sobie 3 pary tych z lidla po 20pln. Jezdze w nich co rano treningowo przy 5-10 stopniach i ejst super. W ciagu dnia troche sie w nich rece poca, ale czego wymagac od 20pln W Tatrach Slowackich tez sie spisywaly ostatnio swietnie na dluzszych trasach - sa wygodne, maja dobra wkladke zelowa.. za ta cene warto polecic Szczegolnie, ze rekawiczki po 2,3 sezonach i tak sie wymienia.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batman Napisano 18 Września 2010 Udostępnij Napisano 18 Września 2010 Kup sobie 3 pary tych z lidla po 20pln. Jezdze w nich co rano treningowo przy 5-10 stopniach i ejst super. W ciagu dnia troche sie w nich rece poca, ale czego wymagac od 20pln W Tatrach Slowackich tez sie spisywaly ostatnio swietnie na dluzszych trasach - sa wygodne, maja dobra wkladke zelowa.. za ta cene warto polecic Szczegolnie, ze rekawiczki po 2,3 sezonach i tak sie wymienia.. Tylko jest mały problem - te rękawiczki będą w lidlu zapewne dopiero jesienią przyszłego roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandacz Napisano 18 Września 2010 Udostępnij Napisano 18 Września 2010 niekoniecznie - wiele towaru leży dłużej i często można kupić po cenie obniżonej - vide np. kaski. Trzeba pokrążyć po okolicznych Lidlach :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batman Napisano 18 Września 2010 Udostępnij Napisano 18 Września 2010 U mnie w dóch lidlach rękawiczek nie ma. Za to jedną parę widziałem w tesco ale nie wiem jakiej jakości to fant (w przeciwieństwie do lidla bo co by nie powiedzieć to jednak coś sobą reprezentują lidlowe akcesoria) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
endless11 Napisano 20 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2010 A może się "wyburżuić" i zakupić któryś z modeli Endura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sathgart Napisano 20 Września 2010 Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Nie polecam kupowania czegokolwiek na co ledwo nas stać. Kupisz rękawiczki za 3 miesięczne oszczędności, a potem jedna wywrotka i rozpacz Miałem tak dwa dni po kupnie drogich jak dla mnie spodenek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomirot Napisano 20 Września 2010 Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Bez przesady, to rękawiczki za 50-70 zł, a nie za tysiaka. Poza tym jak ma kupić sh*t za 20zł taniej, to raczej nie ma się na czym zastanawiać. No chyba, że 20zł trzeba 3 miesiące odkładać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomash Napisano 22 Września 2010 Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Ja niedawno kupiłem 661 Comp-y i jak na razie po ok. 150km jestem bardzo z nich zadowolony. W miarę ciepłe, dłonie jednak się nie pocą. Ładnie wykonane. Za swoje zapłaciłem 75 zł. Nie wiem czy to dużo czy mało, bo to kwestia względna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sathgart Napisano 23 Września 2010 Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Bez przesady, to rękawiczki za 50-70 zł, a nie za tysiaka. Poza tym jak ma kupić sh*t za 20zł taniej, to raczej nie ma się na czym zastanawiać. No chyba, że 20zł trzeba 3 miesiące odkładać Czytaj ze zrozuemineim Endura ma rękawiczki za ponad 200 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomirot Napisano 23 Września 2010 Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Może najwyższe modele, bo nawet dzisiaj oglądałem pełne Singletracki Endury w cenie 129,00- z resztą całkiem niezłe. Nie jest to co prawda 50-70zł , ale do 200 daleko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresowiak1993 Napisano 24 Września 2010 Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Polecam rękawiczki firmy Chiba. Osobiście mam jesienno-zimowe Chiba Tour. Bardzo dobrze sprawdziły się tej zimy w zakresie temperatur -7- +10 stopni. Mają przede wszystkim dobry chwyt. Są ciepłe ale odprowadzają pot. Wykonane są z sofshelu z membrany windprotect. Polecam ! Kosztują ok 100 PLN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
endless11 Napisano 25 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2010 Skusze się chyba na ten model Chiba http://www.mikesport.pl/p/pl/2784/polednik-zimowe-rekawiczki-aerotex-thermo.html Czy ktoś takie posiada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 25 Września 2010 Udostępnij Napisano 25 Września 2010 Mialy byc na jesienne dni a te chyba sa na sroga zime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
endless11 Napisano 25 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2010 W końcu to nie wiem jak to jest jedni piszą (również w innych postach), że kupili np. rękawiczki ocieplane a tu sie okazało, że coś lipa z tym ocieplaniem i zimno w nich. Mój wybór padł na dwie firmy Polednik i Chiba, pomijając ten model który przedstawiłem powyżej, które z modeli z tych firm byłyby dobre na jesień? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 25 Września 2010 Udostępnij Napisano 25 Września 2010 Nie znam tych firm ale ogolnie rzecz biorac na chlodniejsze dni w miare lekki rekawiczki z membrana, na zime z dotatkowym ociepleniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
endless11 Napisano 25 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2010 I tu nie wiem czy mógłbym się z tobą zgodzić, w tamtym roku co prawda nie na rower kupiłem rękawiczki tego typu, przy najmniejszym podmuchu wiatru czułem zimmno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.