Matrixowo Napisano 15 Września 2010 Udostępnij Napisano 15 Września 2010 witam, planuję zakup zapasowych dętek w razie problemu. Posiadam rower Cube Acid 2010 z oponami Schwable Smart Sam. Rozmiar opony to: 26x2.1 i czy też takiej samej dętki potrzebuję? czy to się jakoś mierzy i pomniejsza się rozmiar, czy do rozmiaru obręczy dobiera się dętki? Proszę o podanie odpowiedzi. Dodatkowo zapytam się, jakie dętki polecacie. Dobra i lekka w miarę przystępnej cenie. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandacz Napisano 15 Września 2010 Udostępnij Napisano 15 Września 2010 dętki na ogół "obskakują" dużą rozpiętość szerokości opon, np. 1,7...2,2, niekiedy jeszcze więcej. Ja sobie głowy nie zawracam wagą i używam tanich dętek z Lidla :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 15 Września 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Dętki mają opis w jakim zakresie mogą być stosowane, trzymaj się tego tak jest najprościej. Można założyć dętkę 1,9" do opony 2,2" ale bedzie bardziej rozciągnięta i bardziej narażona na przebicia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cuberider Napisano 18 Września 2010 Udostępnij Napisano 18 Września 2010 Na każdej dętce masz napisany dokładny rozmiar i przedział wartości do jakich opon powinna być użyta Ja polecam Schwalbe i Continentale z tych lepszych, a jeśli ma być tańsza to Kenda "No namów" z marketów nie polecam różnie to z nimi jest, raz pękają, raz są nierówne albo mają tzw. rzadką gumę i po jakimś czasie powietrze z nich powoli ulatuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 18 Września 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Września 2010 "No namów" z marketów nie polecam różnie to z nimi jest, raz pękają, raz są nierówne albo mają tzw. rzadką gumę i po jakimś czasie powietrze z nich powoli ulatuje 2 kompletów (Cienki slicki 1.25 i do MTB 2.1) opon używam z decathlonowymi dętkami 5PLN/szt od roku i ani jednej dziurki, więc co jak co, ale decathlon robi dobre dętki, tylko dość ciężkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matrixowo Napisano 18 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2010 kupiłem sobie te dętki... Jak myślicie dobry wybór? http://allegro.onet.pl/detka-maxxis-ultralight-26x1-90-2-125-auto-i1216352884.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konr4d Napisano 18 Września 2010 Udostępnij Napisano 18 Września 2010 kupiłem sobie te dętki... Jak myślicie dobry wybór? http://allegro.onet.pl/detka-maxxis-ultralight-26x1-90-2-125-auto-i1216352884.html Dobre są, używam konkretnie tych dętek w moim 29erze, rozpompowane do 29x2.25 bez problemu, wszystkie trzymają wagę 128g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.