Rode Napisano 15 Września 2010 Napisano 15 Września 2010 Witam Czytalem wiele opini, ze te zaciski potrafia pekac, luzuja sie przy mocniejszym docisnieciu hamulca itp. Co WY o tym sadzicie? http://allegro.pl/zacisk-piasty-dartmoor-bolt-on-przod-zloty-m-r-i1217283655.html#gallery
hudy Napisano 15 Września 2010 Napisano 15 Września 2010 Używam, są spoko. Czerwone nie tracą koloru, czyli anoda przyzwoitej jakości (ale kolor to ten tani czerwony) Drogi czerwony wygląda troszkę inaczej. Nie wiem jak z żółtym.
ukaniex Napisano 15 Września 2010 Napisano 15 Września 2010 Ciekawe opinie przyznam. Wiele osób jeździ i każdy jest zadowolony. Kilku moich znajomych wraz ze mną z nich korzysta i nikomu nic nie pękło. Tanie, w miarę lekkie i duża różnorodność kolorystyczna. @hudy fakt, czerwony jest raczej koloru buraczków aniżeli krwistej czerwieniu a'la śruby pro bolt ale za 25zł nie można się wiele spodziewać. :-)
ursusek Napisano 15 Września 2010 Napisano 15 Września 2010 Mam te zaciski w swoich piastach Dartmoor,mam hamulce Saint - nic nie pęka,to bzdura.
MichalK Napisano 15 Września 2010 Napisano 15 Września 2010 Używam od dwóch sezonów. Skręcam mocno długim imbusem. Nic nie pęka.
skjaatel Napisano 15 Września 2010 Napisano 15 Września 2010 Również polecam, w końcu nie trzeba ustawiać hamulca po zmianie dętki.
rainier Napisano 15 Września 2010 Napisano 15 Września 2010 też używam z hamulcami ORO i jak na razie jest ok, trzeba dokręcać z czuciem, wbrew pozorom nie tak mocno aby dobrze sie trzymało,
Rode Napisano 15 Września 2010 Autor Napisano 15 Września 2010 Dobra, dzieki wszystkim, temat raczej wyczerpany. Close.
marsman Napisano 16 Września 2010 Napisano 16 Września 2010 używam lekko zmodyfikowanych o wadze 58g. działają. kolega zerwał w jednej z nakrętek gwint więc pewnie trzeba troche wyczucia przy dokręcaniu.
Mod Team bogus Napisano 16 Września 2010 Mod Team Napisano 16 Września 2010 Używam tych zacisków od początku sezonu lub nawet dłużej. Czerwony kolor u mnie bardzo ładnie się komponuje z rowerem. Nic nie pęka, kolor trzyma się w 100%.
dobry Napisano 17 Września 2010 Napisano 17 Września 2010 Ja w jednym ukręciłem gwint. Trochę za mocno skręcałem przód. Tył jest jak najbardziej sprawny. Teraz mam na dachu w samochodzie uchwyt z montowaniem roweru za widelec, więc przerzuciłem się na szybkozamykacz. Ale mam też bolt-ony w rowerze żony. Myślę, że warto, jeżeli nie zdejmuje się często kół.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.