Mod Team michuuu Napisano 15 Września 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Kto wybiera się na Michałki do Wielenia? Pytanie do autochtonów, jakie warunki na trasie. Zeszłoroczny był piaszczysty teraz przyjdzie pewnie się taplać w błotku. http://www.maraton.wielen.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejBrace Napisano 15 Września 2010 Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Witam Czy ktoś może jedzie pociągiem z Poznania (do Drawskiego Młyna), a później jakieś 6 km szosą? MaciejB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 15 Września 2010 Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Tam nie ma blota. Trzy lata temu jechalem w deszczu - nawet wtedy blota prawie nie bylo. Na pewno bedzie rozjechany mokry piach i sporo kaluz. Dzis przejezdzalem przez Wielen szosowka - kaluz na lesnych drogach jest sporo (padalo bez przerwy 25 godzin), jutro ma dopadac, ale jak w piatek bedzie w miare pogoda to wiekszosc z nich zniknie. Ja tez bede, trzy lata temu to bylo moje pierwsze giga, i od tej pory kontynuuje tradycje . Widzialem na liscie ze Andrzej Kaiser tez sie zapisal na giga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katorihanzo Napisano 15 Września 2010 Udostępnij Napisano 15 Września 2010 A jakie opony polecacie założyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 15 Września 2010 Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Moim zdaniem jak najszersze z malym bieznikiem albo semi . Race Kingi 2.2 sprawdzaja sie idealnie a takich warunkach wiec cos w tym stylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 15 Września 2010 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Ja śmigam na Smart Samach i jakoś dają radę(mało luftu). Fakt że osiągnięcia nie kandydują do kronik maratonu więc moja opinia może nie być wiążąca ale w ub. roku widziałem kilkanaście zestawów Smartów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosciczek Napisano 16 Września 2010 Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Jak myślicie lepsze Rockety 2.1 czy Ralphy 2.25? Do zobaczenia na trasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 16 Września 2010 Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Ralphy. Tam 80-90% trasy to piachy, znacznie wieksze niz w Murowanej Goslinie. Im szersza opona tym lepiej . Opory toczenia i tak beda spore, bo mokry piach stawia duzy opor, tak ze bieznikiem nie ma sie co przejmowac. Jakbym mial do wyboru semislicki 1.9 i Nobby Nic 2.25 to bralbym Nobbasy, bo szerokosc da mi wiecej niz strace przez opory zwiekszone przez bieznik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejBrace Napisano 17 Września 2010 Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Witam Czy ktoś może jedzie na maraton samochodem z Poznania i ma jedno miejsce wolne ( i na rower) MaciejB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 17 Września 2010 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Witam Czy ktoś może jedzie na maraton samochodem z Poznania i ma jedno miejsce wolne ( i na rower) MaciejB Wieczorem będę wiedział czy mam luz na dachu, odezwę się. Skąd jak by co jedziesz?Jaki adres na pw. Witam Czy ktoś może jedzie na maraton samochodem z Poznania i ma jedno miejsce wolne ( i na rower) MaciejB Nieaktualna oferta, sorki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elcoyotto Napisano 18 Września 2010 Udostępnij Napisano 18 Września 2010 Wyniki: GIGA: http://www.pulsarsport.pl/upload/Giga_18.09.2010.pdf MEGA: http://www.pulsarsport.pl/upload/Mega_18.09.2010.pdf MINI: http://www.pulsarsport.pl/upload/Mini_18.09.2010.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 18 Września 2010 Udostępnij Napisano 18 Września 2010 Przyjechalem za pozno. Po odstaniu dlugasnej kolejki i otrzymaniu numerka i czipu zrobilo sie za 5 dziesiata, a tu jeszcze trzeba sie ubrac i zlozyc rower. Trzesacymi sie rekami przypinalem czipa do koszulki, lalem powerade w bidony, zapinalem numer na rowerze, a wszystko to patrzac jak wystartowany juz peleton mija moje auto. Wsypalem do kieszonek jakies narzedzia, nie patrzac, jakies tam jedzenie garsciami i wystartowalem ze startu lotnego spod samochodu . Jakies 5-6 minut po peletonie :/. Ale plus byl taki ze caly czas wyprzedzalem, hehe. W kazdym razie w efekcie 14 open giga i 3 miejsce M3. Kto ma fotke z Kaiserem na pudle? . Jakbym wystartowal normalnie, mysle ze 10 miejsce open byloby w zasiegu. Swietna obsada sedziowska, oprocz bramki elektronicznej sedziow ze tak sie wyraze analogowych bylo bardzo duzo. Na pewno to bardzo ograniczylo mozliwosci oszustw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejBrace Napisano 18 Września 2010 Udostępnij Napisano 18 Września 2010 Witam Moje gratulacje, 3xkwadransik straty do Kaisera to niezły wyczyn. Jak wyglądała trasa pod względem technicznym (zjazdy i podjazdy) ? MaciejB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 19 Września 2010 Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Co do technicznosci, to ciezko mi to ocenic obiektywnie, u Golonki jestem slaby technicznie na giga, a tutaj prawie nie dotykalem hamulca. Tak ze dla mnie bylo to bardzo latwe, ale zauwazylem, ze bylem technicznie lepszy od praktycznie kazdego wyprzedzanego na zjezdzie. Wiec jak ktos nie jezdzil w gorach to trasa mogla dac technicznie w kosc. Na giga byly dwie interwalowe sekcje po kilkanascie kilometrow, calkiem spore gorki, oprocz tego pare scianek, jedna tak stroma ze musialem wprowadzic. Troche blota - droga rozjezdzona przez ciezki sprzet, ale wiekszosc twarda. Dodatkowym utrudnieniem byly grzyby rosnace wprost na drogach - sa dosc sliskie jak w nie wjechac . W porownaniu do maratonu w Murowanej Goslinie i BM w Poznaniu - trasa ciekawsza, ciezsza i bardziej urozmaicona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 19 Września 2010 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Frekwencja dużo mniejsza niż w zeszłym roku. Nie dałem rady dotrzeć więc nie mam porównania do zeszłorocznego (piach +piach). Kłosiu jaki powód mniejszej obsady, pogoda? Moim zdaniem technicznie maraton pomiędzy Murowaną a Osieczną (w rankingu nizinnych) raczej w kierunku Osiecznej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wooki Napisano 19 Września 2010 Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Witam. Maraton fajny, szybki i łatwy, ale jechałem Mini. W pięciostopniowej skali tak bym uszeregował (to co jechałem w tym roku): - BM Poznań Mega = 1 - Michałki Mini = 1,5 - Murowana Mini = 2 - Osieczna Giga = 3 - Powerade Karpacz Mega = 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 19 Września 2010 Udostępnij Napisano 19 Września 2010 szybko bylo. Niestety mialem lot przez kiere zafundowany juz na 3km przez zawodnika na przelaju. Troche mnie to wybilo, ale pozniej jechalo sie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 19 Września 2010 Udostępnij Napisano 19 Września 2010 michuu --> na bank pogoda. W zeszlym roku byla idealna - w okolicach 22 stopni i slonce. Co prawda nawierzchniowo idealnie bylo w tym roku, no ale nie od dzis wiadomo ze na Michalkach im lepsza pogoda tym gorzej sie jedzie . W tym roku bylo odwrotnie niz w zeszlym - odcinki piaszczyste w wiekszosci twarde i szybkie, odcinki w zeszlym roku twarde w tym roku usiane kaluzami i czasami spore blocko na drogach rozjezdzonych przez ciezki sprzet. Przynajmniej na petli giga bylo kilka odcinkow z solidnym blotkiem. Pulse --> nie badz taki skromny, swietne miejsce zajales na mega . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 19 Września 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Pulse dyplom pewnie dostaniesz pocztą, bo jak Cię wywoływali to już Cię nie było. Muszę więcej trenować żeby w przyszłym roku nadrobić te 9 minut straty do Ciebie A sam maraton bardzo mi się podobał tylko losowanie nagród bardzo ubogie porównując do zeszłorocznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejBrace Napisano 19 Września 2010 Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Witam Klosiu mam takie pytanko na czym jechała czołówka (jakie opony) ponieważ chciałby wystartować u Gogola w maraton Puszcza Zielonka i mam dylemat jakie oponki bo Conti Raceking2.2 ładnie śmigają dopóki nie oblepią się mokrym piachem (dzisiaj jechałem)a po drugie mam takie wrażenie, że przód strasznie myszkuje jak się wjedzie w rozjechany piach i muszę strasznie uważać aby koło nie podcięło. Tak myślałem, że na przód Schawalbe SmartSam a na tył Alberta lub jakąś kombinację z Hutchinson bulldog. Co myślicie o tej kombinacji opon ? Maciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 19 Września 2010 Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Z miejsca i jazdy jestem zadowolony Mam nadzieje, ze za rok bedzie jeszcze lepiej i tak jak Odi planuje bardziej przylozyc sie do treningow, wiec zapowiada sie ciekawie Maraton Michałki ma swoj klimat, trasa nie porywa, ale ma swoj urok i bardzo mi lezy. http://picasaweb.google.com/borus106/MichaKI2010# zdjecia wygrzebane z picasy, album otwarty wiec mysle, ze nikt sie nie pogniewa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 19 Września 2010 Udostępnij Napisano 19 Września 2010 MaciejBrace --> to na czym sie jedzie nie ma wiekszego znaczenia wbrew pozorom. Szczegolnie na takich plaskich rundach. Ja jechalem na Race Kingach, uwazam ze spisywaly sie swietnie takze przy takich mokrych warunkach. Wielkopolska nie jest terenem ktory wymaga jakichs specjalnie dobieranych opon, chyba ze jest duzo piachu, wtedy szerokie opony sa lepsze. Ale w Zielonce wbrew pozorom duzo piachu nie ma, a jak jest wilgotno to jest bardzo twardo. Znajomi jechali na podobnych laczkach, Race Kingi, Kenda SBE 2.2, Racing Ralphy itp. A jak sie wjedzie w mokry piach to trzeba trzymac mocniej kierownice, mocno deptac w pedaly i przeniesc ciezar ciala do tylu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twmax Napisano 21 Września 2010 Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Witam Klosiu mam takie pytanko na czym jechała czołówka (jakie opony) ponieważ chciałby wystartować u Gogola w maraton Puszcza Zielonka i mam dylemat jakie oponki bo Conti Raceking2.2 ładnie śmigają dopóki nie oblepią się mokrym piachem (dzisiaj jechałem)a po drugie mam takie wrażenie, że przód strasznie myszkuje jak się wjedzie w rozjechany piach i muszę strasznie uważać aby koło nie podcięło. Tak myślałem, że na przód Schawalbe SmartSam a na tył Alberta lub jakąś kombinację z Hutchinson bulldog. Co myślicie o tej kombinacji opon ? Maciej Tak Jak Mariusz (Klosiu) mówi oponki z drobnym bieżnikiem im szersze tym bardziej wybaczają błędy na zjazdach niestety mają tendencje do pływania. Ja jeżdżę na Pythonach. Buldogi to trochę przerost formy nad treścią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejBrace Napisano 22 Września 2010 Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Witam Dzięki za informacje. MaciejB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.