Kapitan Napisano 14 Września 2010 Napisano 14 Września 2010 Moze ktos wie jaki amorek jest zamontowany w Xenonie Unibikeu (model z 2006 roku) Kurcze, ten amortyzator wydaje mi sie strasznie sztywny. Przy porzadnie napompowanych oponkach na szosie, czuc kazda najmniejsza nierownosc :-/ Mam cos zle ustawione, czy one ten typ tak ma. Kiedys spotkalem sie z opinia, ze te akurat montowane w Xenonie w tamtym czasie byly kiepskie. Jezdze glownie po szosie, czasami polnymi drogami. Waze ok 75kg.
Mod Team sznib Napisano 15 Września 2010 Mod Team Napisano 15 Września 2010 Jak chcesz zmienić napisz przede wszystkim ile możesz wydać.
Kapitan Napisano 15 Września 2010 Autor Napisano 15 Września 2010 Moze inaczej - ile wg Ciebie trzeba wydac, zeby miec juz cos "w miare" - srednia klasa powiedzmy.
ugupu Napisano 15 Września 2010 Napisano 15 Września 2010 Myślę, że od 300 do 350 zł. Ostatnio kupiłem Epicona LOD za 459.
moojmisiu Napisano 15 Września 2010 Napisano 15 Września 2010 Do crossówki? Epicony do kół 29" są dość wysokie i zmieniłby za bardzo geo tego roweru. W tej cenie szukałbym SR Suntour NCX - E albo używanego Marzocchi TXC - oby dwa powietrzne, obydwa napompujesz pod siebie. A ja za swojego SF9 dałem 319 PLN. W sklepie, z gwarancją A co do NCX - waże trochę więcej, ale bywało, że ważyłem trochę mniej - amortyzator pracował całkiem przyzwoicie. Może warto go rozebrać i wyczyścić, trochę nasmarować. I dbać o golenie (Brunox i te sprawy). Nie dawno też w jakimś sklepie widziałem sprężyny do tych amortyzatorów przeznaczone dla różnej wagi rowerzystów - cena 17 PLN za komplet. A po niedzieli będę w domu, mogę pokazać, jak wyglądają zadbane golenie z czarną anodą po prawie 15000 km
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.