Jarek516 Napisano 14 Września 2010 Napisano 14 Września 2010 Siema, dziś jak bylem na treningu zauważyłem ze amortyzator nie chce się zablokować ;/ rusza się trochę ciężej jak na otwartym a powinien być sztywny. W czym możne tkwić problem? dodam ze mój amorek to SR SUNTOUR XCM 1 1/8 AHEAD SK100mm
Adam LSTR Napisano 14 Września 2010 Napisano 14 Września 2010 xcm maja blokady????? to ja tego nie wiedziałem - a majstrowałeś cos przy blokadzie wcześniej? czy masz na lince na kierce? jak jest na linke i manetke blokada - moze sie po prostu linka przesunela i nie blokuje do konca.... a jak masz blokade na goleni to mozesz zdjąć cypelek blokady i trochę przelręcić ta gwiazdkę na która zakladana jest niebieska blokada - metoda prób i błędów ustawisz miejsce gdzie jest amor maxymalnie zablokowany(nigdy nie blokuje sie w 100% zawsze trooooooche sie ugnie jak sie uwiesisz u mnie nawet1,5cm) blokada to także regulacja twardości tego tłumienia,(nie znam fachowej nazwy) w moim XCR moze być albo miekki albo srednio miekki albo zablokowany druga przeczyna to poczatki uszkodzenia blokady, jak jechales na zablokowanym i walnales w jakiś dolek możliwe że blokada już nie do końca działa... i kiszka....
Jarek516 Napisano 15 Września 2010 Autor Napisano 15 Września 2010 Nie .. mam na goleniu blokadę. Będę Musiał chyba go na serwis odwieść
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.