Skocz do zawartości

[Przerzutka tył] Problem na ostatniej zębatce.

IceMan007

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam problem otóz na ostatnim biegu (8) cos mi chrobocze z tył. Nie wiem co to moze byc próbowałem juz wszystkich ustawień. Wcześniej wszystko było dobrze teraz sie takie cos pojawiło. oprócz tego pzrełozenia wszstkie chodza bardzo dobrze. Naped jest cały nowy.

Napisano

Prawdopodobnie łańcuch ociera o osłonę tych dwóch zębatek na dole( też tak miałem ), które kierują łańcuchem ( nie wiem jak to się nazywa ).

Napisano
to się wózek nazywa

Dzięki :)

A swoją drogą, dlaczego nie można jeździć na przełożeniu 2:8? Bo sam często tak jeżdżę ...

Napisano
A swoją drogą, dlaczego nie można jeździć na przełożeniu 2:8? Bo sam często tak jeżdżę ...
bo w ten sposób rozciągasz łańcuch na boki i jednocześnie krzywo on nachodzi na zębatki kasety i przerzutki tylnej
Napisano

być może łańcuch na 8-ce ociera o ramę delikatnie a jak naciskasz na pedałki mocniej to łańcuch się usztywnia i zaczyna głośniej ocierać

być może zakres (regulowany śrubkami) jest źle ustawiony

Napisano

a sprawdzałeś czy nie odgięła ci się taka blaszka przy wózku przerzutki, która jest mniej więcej w połowie i robi dystans między ramionami?

u mnie się przegięła (niewiem jak ale dobra) i podbierała łańcuch i go podrzucała, co dawało takie efekty jak u Ciebie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...