detonator Napisano 14 Września 2010 Napisano 14 Września 2010 Witam Zbliża się okres w którym coraz częściej śmiga się po zmroku. Zakupiłem więc czołówkę z prawdziwego zdarzenia. Problem w tym, że nie bardzo wiem jak zamocować ją na kasku. O ile tylny pojemnik na bateria trzyma się dobrze, to reflektor ucieka mi do góry. Macie jakiś patent, który pozwala pewnie przymocować lampkę do kasku ?? Zdarza mi się śmigać w czołówce bez kasku, więc dobrze by było, gdyby mocowanie nie było jakieś skomplikowane ale jednocześnie na tyle stabilne i pewne, żeby dało radę radę na kamienistych szlakach beskidów Jakieś pomysły ?? Dziękuje
szy Napisano 14 Września 2010 Napisano 14 Września 2010 Jest jeden uniwersalny sposób - i na pewno o niego pytasz nie podając ani modelu kasku ani typu czołówki - to klej :] ... a poważniej: kask ma przecież otwory, a czołówka regulowaną długość paska. Pokombinuj, odczep daszek, zaczep o niego pasek czołówki, poprzeplataj przez otwory... Cratoni Zethos i Myo XP: Szy.
detonator Napisano 14 Września 2010 Autor Napisano 14 Września 2010 szy dziękuję za podsunięcie pomysłu z tym daszkiem:) Przeplatanie paska przez otwory odpada, bo mam siatkę przeciw owadom ale puszczenie paska przez daszek idealne Lampka to petzl myo xp a kask to met velano Swoją drogą, to ta czołówka bardzo fajna W zestawie z boćkiem na kierze na pewno da radę w średnio szybkiej jeździe po leśnych drogach ( 20-25 km/h)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.