nulus Napisano 13 Września 2010 Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Witajcie. Mam Juicy 3, i z przodu na tarczy pojawiła się sadza. Hamulec słabo hamuje. Odtłuściłem na wszelki wypadek Nitro, i potem poleciałem papierem ściernym '180'. Niestety hampelek dalej słabo działa, i na dodatek piszczy przy hamowaniu. Co zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poczwar Napisano 13 Września 2010 Udostępnij Napisano 13 Września 2010 spróbuj je jeszcze dotrzeć np.pojeździj trochę z zaciśniętym hamulcem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 14 Września 2010 Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Jeśli zatłuściłeś tarczę to i mogłeś zatłuścić klocki. Wyczyść tarczę benzyną ekstrakcyjną a klocki wymyj płynem do naczyń a następnie je wypal w piekarniku w tem. około 200 stopni przez 15-20 min. Potem kilka kilometrów na rowerze z hamowaniem i wszystko wróci do normy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.