Beymer Napisano 12 Września 2010 Napisano 12 Września 2010 Witam, o tym tematu chyba jeszcze nie było. kupiłem licznik, jak w temacie, wszystko ustawiłem zgodnie z instrukcją, rozmiar koła, km, i zacząłem montować magnes. Wszystko dobrze, tak jak w instrukcji, podnosze rower, zakręcam kołem, i nic, jakby go nie widział. Jest już mój czwarty licznik, więc znam się na tym. Wyregulowałem wyskość itp. lecz i tak nic. Więc teraz prosze was o pomoc, z góry dziękuje Pozdrawiam Beymer
Zymelka Napisano 12 Września 2010 Napisano 12 Września 2010 Może odległość między magnesem jest za duża. Daj go jak najniżej, tak żeby odległość wynosiła ok 3mm
servisman Napisano 12 Września 2010 Napisano 12 Września 2010 Jeśli kupiłeś to oddaj jak nie działa niech wymienia,a jeśli sam dojść dlaczego nie działa to wyciągnij licznik z podstawy,odwróć i z tyłu sa dwa styki,które musisz na krótko stykać,ja to robie nożyczkami.Jeśli licznik działa w ten sposób to najprawdopodobniej uszkodzony jest przewód.Możesz jeszcze trzymając w ręce czujnik i magnes ruszać magnesem i przysłuchać sie czy czujnik tyka.Oczywiście zakładam że licznik pokazuje cokolwiek,działa wyświetlacz.
Beymer Napisano 12 Września 2010 Autor Napisano 12 Września 2010 Ok, już naprawione. Okazało sie że odległość była za duża, nie zauważełem po prostu. Dziękuje za pomoc :]
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.