Skocz do zawartości

[Rower] Pomoc w identyfikacji i upgrade roweru

Gogeto

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam to mój pierwszy post, więc liczę na wyrozumiałość mam nadzieje że trafiłem do dobrego działu.

Posiadam oto taki rower(jak na zdjęciach) chciał bym zidentyfikować jego markę i model.

Chciał bym również dowiedzieć się co można w nim ulepszyć za niewielkie pieniądze.

Na rowerze jeżdżę amatorsko.

http://www.aukcjoner.pl/gallery/003367305-.html#I2

http://www.aukcjoner.pl/gallery/003367377-.html#I1

Jeżeli potrzeba bardziej konkretnych zdjęć lub w lepszej jakości proszę pisać zrobię i wstawię.

Napisano

Jest to stara szosa cr-mo. Fajna do ujeżdżania i tania :) Mam podobną marki triumph, w podobnym stylu malowania. Naklejki markowe sie zdzierają, więc jest jakiś procent prawdopoddobieństwa, że to triumph.

Nic bym nie zmieniał, bo i tak mega rakiety z niego nie będzie, a co jest, to wystarczy. Jak by coś się strasznie psuło albo przeszkadzało, to możesz zmienić, a tak to chyba nie warto. :)

Napisano

Ja kupiłem najtańszą CST za 20zł. Jest z raczej twardej mieszanki i nie super lekka, ale wystarcza mi na treningi. Tobie również polecam takie tanie rozwiązania. Będzie cięższa, ale rower i tak jest mega klocem. Będzie tanio i dobrze :icon_cool: Nie wiem jak z trwałością, bo dużo nie przejechałem na niej, ale jest z twardej gumy, więc myślę, że trochę wytrzyma.

Także kup co kolwiek po prostu :icon_mrgreen: Chociaż kumpel na podobnym sprzęcie wyraźnie lżej sie rozpędza ode mnie. Ma lepsze koła(ty masz podobne do moich), ale w opony też zainwestował. Kupił jakieś micheliny za 50zł sztuka. Są z dużo miękciejszej mieszanki.

Jakie masz oznaczenia na starej oponie?

Napisano

Wiesz co nie wiem ale sprawdzę i jutro ci napiszę

Mam parę rzeczy do kupienia z rodziny Shimano 105 czy części wpasowały by się do mojego roweru ? <mowa tu o tylnich przerzutkach i

<może to dla was głupie pytanie ale jestem początkującym i to mój pierwszy rower o który chce zadbać a nie rzucić w kąt jak inne moje rowery z Tesco za 100 zł które po miesiącu się rozlatywały)

Napisano

Zdecydowanie jest to rower wart zachodu. Wolę jedną taką szosę, niż 5 makrokeszów. Przy większych liczbach można by pomyśleć o odsprzedaży na allegro i kupnie jeszcze lepszej szosy  :)

A co do opon, to nie musisz mi pisać, tylko po prostu popatrz co masz w danym rozmiarze w najbliższym rowerowym :( Na lepszych oponach szosowych się nie bardzo znam, ale może ktoś inny coś poleci w danej wielkości i cenie :P

Co do 105, to będzie to miało sens, jeżeli zmienisz łańcuch, przerzutki, manetki i kasetę, bo chyba masz 7rz. a 105 jest 10rz, więc inne szerokości łańcucha. Generalnie jak by była jakaś super okacja, bo tak, to moim zdaniem nie ma sensu. Chyba, że chcesz ulepszać sprzęt, to trzebaby wywalić tą ramę, bo jest klocem, zmienić koła i opony i załadować jakiś osprzęt np. 105. A tak, to 10rz. napęd trochę tu pasuje jak kwiatek do korzucha. Jak silnik z bolidu z malczerze. :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...